Temel Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a: Babalarına ihanet ettiler

Temel Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a: Babaları... Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sunduğu "Gündem Özel" programına katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bugün yaptığı görüşmenin ardından neden açıklama yapmadıklarını anlatan Karamollaoğlu, "Kendisiyle 1 haftadır görüşelim istiyorduk. Kendisi Ankara dışına çıktı, ben de Ankara dışına çıktım. Derken bugüne denk geldi, yani özellikle bugün seçilmiş değil. Sadece kararın açıklanmasından sonra -ondan önce gerginlikler oldu vs.- ben o gerginlikler geldi geçti, şu anda biz birlikteyiz, bunun da önemini idrak etmek mecburiyetindeyiz deyip kendisine hem kendisine teşekkür ettim hem de kısaca meydana gelen hadiselerin bir değerlendirmesini yaptık o kadar" dedi.

"Meral Hanım ile aramda bir kırgınlık yok" 

Elif Çakır'ın Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlığı hatırlatarak "Aranızda kırgınlık oluşmuş muydu?" sorusu üzerine Temel Karamollaoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ben özellikle Meral Hanım için söylüyorum. Meral Hanım'la benim aramada bir kırgınlık yok. Sağ olsun kendisi başlangıçtan beri, ta bizim hükümet zamanından beri, benimle çok rahat bir irtibat kuruyor. O 4 günlük dönem, bizim Altılı Masa olarak bir araya gelip arkasından birtakım farklılıklar gündeme geldikten sonra, ben arkadaşlarla bir araya gelmemiz gerektiğini, meseleleri birlikte, Meral Hanım gelebilirse buyursun ama o yoksa biz kendimiz konuları bir defa daha ele almamızın faydalı olacağını düşünüyordum. Ama iki gün sonra biz bir araya geldik, meselelerimizi gözden geçirdik, Meral Hanım öbür açıklamalarından sonra biz bu masada devam edeceğiz, hedefimiz belli, bizim hedefimiz bu sistemin değişmesi, geçmişte bu sistemin değişmesi için nasıl bir arada olduysak yine olacağız ancak ilave şunlar da dikkate alınırsa oy potansiyelimiz yükselir dedi. Bizim açıklamamızda da zaten o hususlar gündeme getirildi."

"Neticelenmiş değil ama yüzde 99 ben bunun tamamlandığı kanaatindeyim"

Taha Akyol'un Millet İttifakı'nın milletvekili seçimlerine ayrı ayrı mı yoksa bazı yerlerde tek parti adı altında mı gireceğini sorduğu Karamollaoğlu, "O konuda bazı temaslar var. Ama bugün Meral Hanım'la böyle bir konuya hiç girmedim. Ancak şunu görüşmüştük, ben ittifak içinde ittifak diye bahsetmiştim yani Altılı Masa'da yer alan üç parti olarak DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olarak bir araya gelip seçime müşterek girmelerinin bizim oy potansiyelini yükselteceğini ve Meclis'te bunun karşılığını göreceğimizi söyledim. Tek liste, tek amblem altında" dedi.

"Hangi amblem o?" sorusuna Karamollaoğlu, "Bu konuda bazı görüşler oldu. Tam olarak bu iş neticelenmiş değil ama yüzde 99 ben bunun tamamlandığı kanaatindeyim. Biz bunun Saadet Partisi çatısı altında olması gerektiğini söylüyoruz. Neden? Biz Saadet Partisi olarak 20 yıldır siyasi hayattayız, en az 7 seçim geçirdik bir seçim tecrübemiz var. Ve bundan önce seçimlere girmiş olmamızdan dolayı da seçim kurullarında temsilci bulunduruyoruz, sandık başlarından da resmen, sandık kurulu üyesi olarak bulunuyoruz. Bir kişinin orada müşahit olarak bulunması başka, sandık kurulu üyesi olarak bulunması başka. Müşahit adı üstünde gözlemci ama sandık kurulu üyesi bir ihtilaf olduğu taktirde o konuda karar verecek insanlardan birisi" yanıtı verdi.

"Tek amblem altında girersek belki 25 vekille temsil edeceğiz"

"Yüzde 99 tamamlandı dediniz, diğer iki partiyi bu fikre yakın görüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Temel Karamollaoğlu, "Tamam imzayı attık diyene kadar, binde bir de olsa olmama ihtimali olur. Ama bu söylediğim hususlardan dolayı üzerinde durduğumuz konu şu: Birçok yerde biz bunun araştırmasını yaptık, arkadaşlar da yaptırdılar, gözüken o ki bugünkü şartlarda teker teker seçime girsek yüzde 2 ile 4 arasında oy alıyoruz. Ayrı ayrı girerek hepimizin alacağı toplam oy yüzde 7-8'i buluyor. Ama Meclis'te temsilci bulundurabilme ihtimali çok zayıf, en fazla iki milletvekili. Onun için biz birlikte girersek yüzde 7-8 oy alabildiğimiz taktirde 15-20 belki de 25 milletvekiliyle temsil edilebileceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın en az 41 ilde kendi logolarıyla seçime katılacakları açıklamasının hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Ben şimdi bu münakaşaya girmiyorum. Çünkü bu bir münakaşa haline gelir. Bu teklifleri biliyorum. Bizim bütün derdimiz seçimlerden en büyük başarıyla çıkmak. Burada bir siyasi parti 41 ilde seçime girse ne olur girmese ne olur? Eskiden 41 ilde seçime girince bir partinin bazı hakları oluyordu, şimdi o yok. Bir parti bütün Türkiye'de teşkilatlanmış, kongresini yapmış, seçime girme hakkını kazanmışsa her an seçime girebiliyor. Yani 41 ilde seçime girmek bir zaruret değil. Bizim seçime birlikte girmemiz oy potansiyelimizi yükseltiyor. Onun için de arkadaşlarımıza söylediğim şu: Seçime giderken arzumuz ney, 15 Mayıs'ta Meclis'te çok sayıda milletvekiliyle temsil edilebilmek. En kötü senaryoyu söylüyorum, herkes seçime tek başına girdi, bu taktirde her parti taş çatlasın 1, 2 ya da 3 milletvekiliyle temsil edilmiş olacak. Ama biz sadece seçime kadar belli bir süre kendi amblemimizi gündeme getirmesek, ama seçimden sonra biz Meclis'te grup kuracak sayıya da ulaşırsak 5 sene Meclis'te de kamuoyunda da etkili propaganda yaparız."

Kimler kimlerle beraber

Kılıçdaroğlu'nun aday olması iyi oldu. Kılıçdaroğlu bazı gerçekleri gördü. 1950'den beri CHP, Türk siyasetinde yüzde 25'in üzerine 1 kere çıktı Ecevit'le 1977 seçiminde. Onun dışında çıkamadı. Kılıçdaroğlu bir şeyi fark etti. 'Biz geçmişte bu milletin temel değerleri ile kavga etmişiz. Aykırı uygulamalarda bulunmuşuz. Bizim bu politikamızı değiştirmemiz gerekiyor.' dedi. Bunu da helalleşmemiz icap eder diyerek takdim etti. Bu tavır önemlidir. Erbakan Hoca'yı anma programımıza geldi çok güzel konuştu. Kudüs mitingimize geldi bizim arkadaşlarımızın çoğu 'onun konuşmasını sen yapmalıydın' dedi. Adım attı ama bununla Tayyip Bey ilgilenmedi. CHP'nin içinde bazı kesimler inadına hem Kılıçdaroğlu'na hem de bu politikalara tavır koyuyorlar. Biz de diyoruz ki sizin politikalarınız var. Laiklik konusu mesela.

Ben de sayın Erdoğan'a soruyorum, kimler kimlerle beraber? Bundan 10 sene önce ağza alınmayacak laflar eden MHP'lilerle beraberler. Doğu Perinçek'le beraberler. Arkasından çıkardığı milli görüş gömleği yerine kendisine siyonizm bir gömlek giydirdi. Cesaret madalyası verdiler. Birbirimizi üzecek ifadelerden kaçınalım. Bir memlekette adalet yoksa siz huzur bulamazsınız. Adalet mülkün temelidir. Liyakat gelir, dürüstlük gelir, israftan kaçmamak gelir. Adalet olmadan olmaz.

Seçimi birinci turda alırız. Seçmenin büyük bir kısmı anketlerde bile kendi fikrini söyleyemiyor. Bu seçimde iktidarın Tayyip Bey'in tahminlerinin ötesinde bir şok yaşayacağını düşünüyorum. Benim tahminim en az 55-60 civarında fark olacak. Bu ülke çok çekti. Çok kızgın bir kesim var. Bu asrın depremi doğru. Adıyaman'da helallik istedi. Bu sistemin içinde korkunç bir hadise meydana geldiği zaman oraya nasıl müdahale edileceğini sadece cumhurbaşkanlığının talimatına bağlarsanız bu ülke ayağa kalkmaz.

Babalarının partilerine ihanet ettiler

Necmettin Erbakan Saadet Partisi'nin genel başkanı olarak vefat etti. Babalarının genel başkan olduğu partiye ihanet ettiler. O partinin kuruluşunca Recai Kutan vardı o bizimle. Yeniden Refah Partisi'nin adını almaları bile hukuken uygun değil. Burada Tayyip Bey'in burada müdahil olduğu kanaatindeyim. Resmen kapatılan bir parti adıyla yeniden kurulamaz. Babasının kitabını alıp okuyup her gittiği yerde bunu anlatmak milli görüşçü olduğun anlamına gelmez. Biz onu ihraç etmedik onlar partiden ayrıldı. Erbakan Hocamızın fikirlerini gündeme getirmek milli görüşçü olmak anlamına gelmez. Bölmek en büyük ihanettir.

Davutoğlu, Babacan ve kendim için söylüyorum kazanımlardan taviz vermeyiz. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu da söylüyor. Bir kesim de bunu istismar ediyor. Diyorlar ki imam hatip okulları kapatılır mı? Hayır. Başörtüsü tekrar yasaklanır mı? Hayır. Bunu sadece biz değil Kılıçdaroğlu da söylüyor. Bu konular artık istismar edilemeyecek. Biz kendi inancımızın istismar edilmesine fırsat vermeyiz biz de istismar etmeyiz. Bizim Türkiye'de birbirimiz kırmadan yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Biz Kılıçdaroğlu ile konuşabiliyoruz, müzakere edebiliyoruz. Türk siyasetine yeni bir hava getirdi bu durum.

Ne Sayın Kılıçaroğlu'nun ne de bir başkasının Ayasofya'yı cami olmaktan çıkarmak gibi bir niyeti yok. Ayasofya büyük bir bina. Fatih Sultan Mehmet nasıl ki mahkemeye çıkıp hesap verdiyse Tayyip Erdoğan da hesap vermeli. Siz bugün cumhurbaşkanı hakkında böyle bir dava açabilir misiniz? Bir yanlışlık var derseniz iftira atmış oluyorsunuz.

Depremden sonra ilk müdahalenin gecikmesi kabul edilemez. Özellikle asker oraya inebilmeliydi. Bizim insanımız bonkör. Kamyonu dolduruyorlar şoför götürüyor kimseyi bilmiyor ki ne yüklendiyse yol kenarına bırakıyor. Her binanın altından feryatlar duyuluyordu. İnsanlar yavaş yavaş hayatını kaybetti. İlk başta kurtarılabilme ihtimali olanlar kurtulamadı.

Türkiye Tek Yürek Kampanyası'na katılmadım. Nereye gideceğini bildiğim, doğru harcanacağını bildiğim yerlere yardım ediyorum. Merkez Bankası 50 milyar lirayla nasıl kurtuldu. Para onun elinde. Merkez Bankası ketum davranmış. Merkez Bankası'nı bağışçı bir kurum gibi görürseniz orası güven kaybeder. Hala bir sistem rayına oturmadı. Bizim parti teşkilatlarımızdan da olmuş. Aşevi açmışlar. Oraya vali yardımcısı gelmiş ve 'burayı kaldırın' demiş. Beni aradılar ben de açıklama yaptım. 2-3 gün müsaade ettiler. Burada sınıfta kaldılar. Yardım kuruluşları ticarethane gibi çalışamaz. 'Çadırları, sobaları aldım bunu halka dağıtacak olanlara satacağım' diyemez bir yardım kuruluşu. Benim Kızılay'la alıp vereceğim yok. Kızılay, çadırı kendisi ulaştıracağına başka bir yardım kurumuna satıp oradan kar etmeyi marifet kabul ettiğinde benim nazarımda bitti.

(AK Parti'den Mehmet Şimşek'e teklif) 'Uzman da olsa son kerte de bana danışacaksınız' dediğinizde bu iş olmaz. Ekonomiyi bir araba tamiri gibi göremezsiniz. Kritik kararlarda benim onayımı alacaksınız dediğinizde kusura bakmayacaksınız.

"Temel Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a: Babalarına ihanet ettiler" haberi, 22 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Video kategorisi altında bulunan Temel Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a: Babalarına ihanet ettiler haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temel Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a: Babalarına ihanet ettiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Video konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  2. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  3. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  4. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  5. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  6. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  7. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  8. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  9. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  10. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  11. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  12. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  13. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  14. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  15. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  16. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
  17. 00:05 Yavaş “Sözlerimizi tutuyoruz” diyerek müjde verdi: Ankara’nın köklü sorununa çözüm yolda!
  18. 00:05 Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
  19. 00:02 Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
  20. 00:02 Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü
Video Haberleri