TTB, Rusya ve Ukrayna tabip birliklerine dayanışma yazısı gönderdi

TTB, Rusya ve Ukrayna tabip birliklerine dayanışma yazısı gönderdi

TTB, Rusya ve Ukrayna tabip birliklerine day... "NATO'nun Doğu Avrupa'da genişlemesinin bölgede çatışmaları tırmandırmak için bir risk olduğunu düşünüyoruz"

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Rusya ve Ukrayna tabip birliklerine birer dayanışma yazısı gönderdi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı imzasıyla gönderilen dayanışma yazılarında, bölgedeki tüm askeri saldırganlığa bir an önce son verilmesi için çağrıda bulunuldu. Rusya Tabipler Birliği Başkanı Leonid Roshall’a gönderilen yazıda ayrıca, “NATO'nun Doğu Avrupa'da genişlemesinin bölgede çatışmaları tırmandırmak için bir risk olduğunu düşünüyoruz” denildi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Ukrayna Tabipler Birliği Başkanı Dr. Oleg Musii’ye ve Rusya Tabipler Birliği Başkanı Prof. Leonid Roshal’a dayanışma yazısı gönderdi. Dayanışma yazıları, TTB’nin resmi internet sitesinde de yayınlandı.

“Tüm askeri saldırganlığa bir an önce son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz”

Fincancı’nın Ukrayna Tabipler Birliği’ne gönderdiği dayanışma yazısı şöyle:

“Türk Tabipleri Birliği Başkanı olarak, bu son derece zor dönemde Türkiye'deki meslektaşlarınızın üzüntülerini bildirmek için size yazıyorum. Türk Tabipleri Birliği olarak, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşamları koruma görevini yerine getirmesini engelleyen her türlü saldırıyı kınıyoruz. Uluslararası ilkelere ve Cenevre Sözleşmeleri’ne göre, savaş bölgesinde tıbbi tarafsızlık ve insan haklarına saygı gösterilmelidir. Tıbbi tesisler askeri saldırılara hedef olmamalı, hekimler ve sağlık çalışanları mesleki görevlerini yapmaktan alıkoyulmamalı, hastaların ve yaralıların sağlık hizmetlerine tam erişimini sağlamak için tüm önlemler alınmalıdır. Hekimler olarak mesleki yaşamımız, insan sağlığına, ekosistemin korunmasına, çevre kirliliği ve şiddete karşı mücadeleye adanmıştır. Ukrayna'daki savaş, tüm komşu bölgelerde ekosistemin feci bir şekilde çökmesine neden olabilir. Kazara veya kasıtlı bir nükleer felaketten kaçınılsa bile, konvansiyonel bir savaşın insan sağlığı ve iyilik hali üzerinde zaten yıkıcı bir etkisi mevcuttur. Türkiye'deki doktorlar, çatışmanın merkezinde çalışan Ukraynalı meslektaşlarıyla dayanışma duygularını iletiyor ve tüm askeri saldırganlığa bir an önce son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Üzüntülerimizi sizle paylaşıyoruz.”

Fincancı’nın Rusya Tabipler Birliği’ne gönderdiği dayanışma yazısı ise şöyle:

“Türk Tabipleri Birliği Başkanı olarak, bu son derece zor dönemde Türkiye'deki meslektaşlarınızın üzüntülerini bildirmek için size yazıyorum. Ayrıca NATO'nun Doğu Avrupa'da genişlemesinin bölgede çatışmaları tırmandırmak için bir risk olduğunu düşünüyoruz. Türk Tabipleri Birliği olarak, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşamları koruma görevini yerine getirmesini engelleyen her türlü saldırıyı kınıyoruz. Uluslararası ilkelere ve Cenevre Sözleşmeleri’ne göre, savaş bölgesinde tıbbi tarafsızlık ve insan haklarına saygı gösterilmelidir. Tıbbi tesisler askeri saldırılara hedef olmamalı, hekimler ve sağlık çalışanları mesleki görevlerini yapmaktan alıkoyulmamalı, hastaların ve yaralıların sağlık hizmetlerine tam erişimini sağlamak için tüm önlemler alınmalıdır. Hekimler olarak mesleki yaşamımız, insan sağlığına, ekosistemin korunmasına, çevre kirliliği ve şiddete karşı mücadeleye adanmıştır. Ukrayna'daki savaş, tüm komşu bölgelerde ekosistemin feci bir şekilde çökmesine neden olabilir. Kazara veya kasıtlı bir nükleer felaketten kaçınılsa bile, konvansiyonel bir savaşın insan sağlığı ve iyilik hali üzerinde zaten yıkıcı bir etkisi mevcuttur. Türkiye'deki doktorlar, çatışmanın merkezinde çalışan Rus meslektaşlarıyla dayanışma duygularını iletiyor ve tüm askeri saldırganlığa bir an önce son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Üzüntülerimizi sizle paylaşıyoruz.”

"TTB, Rusya ve Ukrayna tabip birliklerine dayanışma yazısı gönderdi" haberi, 28 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan TTB, Rusya ve Ukrayna tabip birliklerine dayanışma yazısı gönderdi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TTB, Rusya ve Ukrayna tabip birliklerine dayanışma yazısı gönderdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
  2. 17:04 Şi Cinping, Avrupa Turunda: Fransa, Macaristan ve Sırbistan'a Ziyaret
  3. 17:04 Sumatra Orangutanı Yaralarını Şifalı Bitkilerle İyileştiriyor: Doğanın Benzersiz İyileşme Süreci
  4. 17:04 Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!
  5. 16:21 FIFA'nın Yeni Uygulamasıyla Futbol Arenası Genişliyor: Yerel Lig Maçları Uluslararası Alanda!
  6. 16:16 Sigaraya Yeni Zam!
  7. 16:06 Venedik Turistlerden Giriş Ücretiyle 8 Günde 723.225 Euro Kazandı
  8. 16:02 Emily in Paris: Moda ve Macera 4. Sezonla Geri Dönüyor!
  9. 15:59 Koç Ailesi, Anatolia Hospital'in Çoğunluk Hisse Paylarını Satın Aldı
  10. 15:52 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar: Sel Felaketi 39 Kişinin Hayatını Kaybetti
  11. 15:48 Princeton Öğrencilerinden Filistin'e Destek: Açlık Grevi Gazze'deki Acıya Yanıt
  12. 15:44 Galatasaray Petrol Ofisi, ALG Spor'u Yenerek Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkıyor
  13. 15:39 Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
  14. 15:35 Ateşkes Müzakerelerinde ABD, Hamas'ı Suçladı: Rehinelerin Serbest Bırakılması Belirsizliği Sürüyor
  15. 15:30 Merkez Bankası'ndan Kira Zamlarına İlişkin Önemli Açıklama
  16. 15:22 MKE Ankaragücü ve Alanyaspor Arasındaki Beraberlik: Teknik Direktörlerin Değerlendirmesi
  17. 15:18 Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u Mağlup Ederek Üstünlüğünü Korudu: Svensson'dan Değerlendirme
  18. 15:13 NBA Play-off'larında Mavericks ve Magic, Heyecanı Doruğa Taşıdı!
  19. 15:11 Domenec Torrent, Meksika'da Atletico de San Luis'in Yeni Teknik Direktörü Olarak Geri Dönüyor
  20. 15:05 Galatasaraylı İbrahim Hatipoğlu, 1905 GSYİAD Başkanlığı'ndan İstifa Etti
Sağlık Haberleri