TTB'den 'aşı' açıklaması: 'Yapılması mümkün en kötü aşı, en iyi koronavirüs hastalığından daha iyidir'

TTB'den 'aşı' açıklaması: 'Yapılması mümkün en kötü aşı, en iyi koronavirüs hastalığından daha iyidir'

TTB'den 'aşı' açıklaması: 'Yapılması mümkün ... Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Kurulu, 10. Ay Değerlendirme raporunu düzenlediği online basın toplantısı ile açıkladı.

 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Kurulu, 10. Ay Değerlendirme raporunu düzenlediği online basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.

TTB’nin Youtube ve Periscope kanallarından canlı yayımlanan basın toplantısına TTB Merkez Konsey, Covid-19 İzleme Kurulu ve Aşı Çalışma Grubu üyeleri katıldı. Bianet’in haberine göre toplantının açılış konuşmasını yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sağlık Bakanlığı verilerinde koronavirüse bağlı ölümlerde artış olduğunu, ancak yanı sıra fazladan ölüm gerçekleştiğini söyledi. Korur Fincancı, kadınların sağlık hizmetine erişiminde de sorunlar yaşadığını ve kadına yönelik şiddetin katlanarak arttığı vurguladı.

“EPİDEMMİYOLOJİK ARKA PLAN AÇIKLANMALI”

TTB Aşı Çalışma Grubu’ndan Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak ise bağışıklama üzerine sunum yaptı. Aşılamada, güvenlik-etkililik-kalite standardına uyan bir yöntemin gerekli olduğunu ifade eden Eskiocak, şöyle devam etti: “Bağışıklama Danışma Kurulu’nun sürece katılması, yerel danışma kurullarının oluşturulması, aşı sağlamada güven inşası, aşılamada hedef grup temsilcilerinin bilgilendirilmesi, planlamanın epidemiyolojik arka planının açıklanması gerekiyor.”

“BU AŞILARI OLMAK GEREKİR”

TTB Aşı Çalışma Grubu’ndan Prof. Dr. Alpay Azap, mevcut veriler ışığında ciddi bir yan etki olmadığı takdirde aşıların yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Azap “Yapılması mümkün en kötü aşı, en iyi koronavirüs hastalığından daha iyidir. O yüzden kesinlikle bu aşıları olmak gerekir” dedi.

“AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE AŞILAMA İÇİN YETERLİ OLANAKLAR YARATILMADI”

TTB Aile Hekimliği Kolu’ndan Dr. Emrah Kırımlı, birinci basamaktaki sağlık çalışanlarına aşı konusunda yeterli bilgi aktarılmamasının olumsuz etkilerinden söz etti. Kırımlı, sağlık çalışanlarının bilmediği bir konuda bilgi vermeye zorlandığını ve aile sağlığı merkezlerinde aşılama için yeterli olanaklar yaratılmadığını aktardı.

“COVID-19 MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLMELİ”

TTB Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr. İbrahim Akkurt, enfekte olan ve yaşamını yitiren sağlık çalışanları sayısındaki yüksekliğe dikkat çekerken “Covid-19 meslek hastalığı kabul edildi” gibi söylemlerin hiçbir gerçekliği bulunmadığının ve hiçbir somut adım atılmadığının altını çizdi. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Çiğdem Arslan, acil sağlık hizmetlerinin tüm olanaklarını Covid-19 hastalarına seferber ettiğini, Covid-19 dışı hastalara verilen hizmetlerin aksadığını, acillerin düzenlenmesine yönelik bir çalışmanın halen hayata geçirilmediğini söyledi.  

"TTB'den 'aşı' açıklaması: 'Yapılması mümkün en kötü aşı, en iyi koronavirüs hastalığından daha iyi." haberi, 18 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan TTB'den 'aşı' açıklaması: 'Yapılması mümkün en kötü aşı, en iyi koronavirüs hastalığından daha iyi.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TTB'den 'aşı' açıklaması: 'Yapılması mümkün en kötü aşı, en iyi koronavirüs hastalığından daha iyi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Sağlık Haberleri