Türkiye, sağlıkta OECD ülkeleri arasında son sırada
Türkiye, sağlıkta OECD ülkeleri arasında son... Türkiye, sağlıkta OECD ülkeleri arasında son sırada
1000 kişi başına düşen doktor ve hemşire sayısında Türkiye OECD ülkeleri arasında son sırada.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) üyesi 36 ülke arasında milli gelire oranla en az sağlık harcaması yüzde 4.2’lik oranla Türkiye’de yapılıyor. ABD, milli gelirinin yüzde 16.9’una ulaşan sağlık harcamasıyla bu alanda ilk sırada yer alıyor.
OECD’nin sağlık raporuna göre, satın alma paritesiyle hesaplanan kişi başına 1227 dolarlık sağlık harcamasıyla Türkiye, bu alanda da son sırada bulunuyor. ABD, 10 bin 586 dolarlık kişi başına harcamayla ilk sırada.
1000 kişi başına düşen doktor ve hemşire sayısında da Türkiye, sırasıyla 1.9 doktor ve 2.1 hemşire ile son sırada yer alıyor. 1000 kişi başına en çok doktor, 6.1 ile Yunanistan’da, hemşire sayısında ise 17.7 ile Norveç ilk sırada.
Türkiye, 15 yaş üstü nüfusta yüzde 26.5’lik sigara içme oranıyla, bu alanda yüzde 27.3’lük orana sahip Yunanistan’ın ardından en çok sigara tüketen ikinci ülke. Alkolde ise kişi başına yılda 1.4 litrelik tüketimle son sırada yer alıyor ancak bu rakama kaçak ve evde yapılan alkollü ürünler girmiyor.
Türkiye ayrıca, yetişkin nüfusta yüzde 12.1’lik diyabet (şeker hastalığı) oranıyla, yüzde 13.1’lik orana sahip Meksika’nın ardından ikinci sırada bulunuyor.
"Türkiye, sağlıkta OECD ülkeleri arasında son sırada" haberi, 09 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Türkiye, sağlıkta OECD ülkeleri arasında son sırada haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye, sağlıkta OECD ülkeleri arasında son sırada 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.