Ustaların karşılaştığı o anlar...“Gönül Yarası” filminin kamera arkası görüntüleri sosyal medyaya damga vurdu

Ustaların karşılaştığı o anlar...“Gönül Yara... Başrollerinde Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in oynadığı Gönül Yarası filminin kamera arkası görüntülerinde Neşet Ertaş ve Şener Şen ilk kez karşılaşıyor.

Başrollerinde Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in oynadığı Gönül Yarası filminin kamera arkası görüntülerinde Neşet Ertaş ve Şener Şen ilk kez karşılaşıyor. Ertaş, Şener'e, "Şener kardeşim gözlerinden öperim, sana olan sevgim yüreğimde kalmadı" diye sesleniyor.

2005 yılında vizyona giren Gönül Yarası filminde, Meltem Cumbul'un, bir Türkü Bar'da söylediği Etek Sarı türküsü, aynı barda Neşet Ertaş'ın seslendirdiği "Karlı Dağlar", Aynur Doğan'ın seslendirdiği "Dar Hejiroke" şarkılarına da yer verilmiştir.

DSÖ sessizliğini bozdu… Salgın çok kötü bir hale geldi

Gönül Yarası 

İşte Şener Şen ve  'Gönül Yarası' filmiyle ilgili merak edilenler

‘Türk sineması dendiğinde aklınıza gelen üç isim kimlerdir?’ diye bir soru sorsak özellikle Yeşilçam’dan çok önemli isimler bu listenin üst sıralarında yer bulur ancak kaç kişiye sorarsak soralım bütün listelerin ortak paydasında Şener Şen ismi muhakkak olur. Belki ilk sırada, belki üçüncü sırada ama o listenin değişilmez ismidir Şener Şen.

Birbirinden farklı birçok karakter onun bedeninde hayat bulsa da her birini ayrı ayrı hatırlamamızı, her birini farklı bireyler olarak içselleştirmemizi sağlar usta oyuncu. Bir filmde Ziya olur, söylediği yalanlar, çevirdiği işler başına sürekli iş açar; bir filmde Bahtiyar olur, saf, temiz mahalle bakkalı olarak çok sevdiği Sultan Hanım’la (Türkan Şoray) evlenmek ister. Muhsin Bey’le olgunluk dönemine adım atar, Ali Nazik’in (Uğur Yücel) gösterdiği şefkatten ekran başında olsak da her birimiz nasibimizi alırız. Sonra bir bakmışız ‘Eşkıya’ olmuş da çıkmış karşımıza. Baran’ın ahlakına ve elbette büyük aşkına hayran kalırız. Ne zaman bir yıldız kaysa Baran gelir aklımıza. Ali Haydar’ı unutmamak lazım elbette. Baba olmuştur artık Şener Şen. Kocaman bir ailesi, büyük sorumlulukları ve güzel bir aşkı vardır.

Bu filmlerden sonra 2005 yılında “Gönül Yarası” filminde köy öğretmeni Nazım olarak çıkar karşımıza. Şener Şen filmografisine de burada bir nokta koyup bu filmi anlatacağımı belirteyim. Bu filmden sonra rol aldığı filmlerden hiç bahsetmediğimin ve bundan önceki filmlerinden de fazlasıyla bahsetmediğim film olduğunun farkındayım. Ancak adı geçen isim Şener Şen olunca bir film yazısında, filme ve diğer oyunculara haksızlık etmeden bu kadar detaya girebilmemi anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

“Gönül Yarası” içinde bir aşk hikayesini de barındıran bir dram.

Başrollerinde Şener Şen (ilk paragraftan sonra siz de tahmin etmişsinizdir zaten), Meltem Cumbul ve Timuçin Esen’in yer aldığı “Gönül Yarası” içinde bir aşk hikayesini de barındıran bir dram. Köy öğretmeni Nazım’ın emekli olup İstanbul’a yerleşmesiyle başlıyor film. Nazım öğretmen emekli maaşı bağlanana kadar geçimini sağlamak için arkadaşının taksisinde çalışıp geçimini sağlıyor. Bu arada da bir pavyonda şarkı söyleyen Dünya ile tanışıyor. Nazım öğretmenin durağan geçmesi gereken emekli hayatının da değişmesi Dünya ile tanışmasından sonra başlıyor. Kocasından kaçıp İstanbul’a gelen ve pavyonda şarkı söyleyen Dünya’ya yardım ediyor öğretmenimiz. Küçük kızıyla Dünya’ya kucak açıyor.

Gözü Dünya’sından başka bir şey görmeyen Halil’e öyle bir hayat vermişti ki...

Sadece büyük usta Şener Şen değil Meltem Cumbul ve Timuçin Esen de rollerinin hakkını sonuna kadar veriyorlar. Kızı için canını dişine takan bir anne olarak çıkıyor karşımıza Meltem Cumbul. Dayak yediği kocası yüzünden köyünden kaçıp İstanbul’a yerleşen, yediği dayaklar yüzünden aşkı sönen bir kadın Dünya. Timuçin Esen ise Dünya’ya ‘deli’ gibi aşık, aşkından ne yaptığını bilmeyen, sinirini kontrol edemeyen Halil rolünde. Şimdilerde arka planda kalsa da bu filmle beni çok umutlandırmıştı Timuçin Esen. Gözü Dünya’sından başka bir şey görmeyen Halil’e öyle bir hayat vermişti ki uzun yıllar sinema dünyasına damga vurmasını beklemek gayet normaldi.

Filmin yönetmenliğini pek şaşırtıcı olmayan bir isim üstleniyor. Neredeyse her bulunduğu projede Şener Şen ile çalışan Yavuz Turgul, bu filmde de Şener Şen’den vazgeçemiyor. “Eşkıya” filmiyle Türk sinema tarihine kalın bir çizgi çekti Yavuz Turgul. Bu çizgiyi çekmesinde en büyük yardımcısı da Şener Şen’di elbette. Hatta bu öyle bir çizgi ki bana kalırsa bir başlangıç çizgisi. Türk sinemasının yeninden harekete geçmesini sağlayan, film sayısının yeniden artmasını sağlayan ve birçok insanın bakış açısını değiştiren bir film “Eşkıya”. Sonrasında araya giren uzun yıllardan sonra Yavuz Turgul ve Şener Şen “Gönül Yarası” ile yeniden buluşuyorlar ve biri kamera karşısına, biri kamera arkasına geçiyorlar.

Çok önemli ve hafızalardan silinmeyecek birçok sahnesi var bu filmin. Benim için en önemli sahnesi ise Şener Şen ile Meltem Cumbul’un bir bankta oturup konuştukları sahne. İpucu vermemek için daha fazla detaya girmiyorum ancak hala unutamadığım ve bana hayat dersi veren bir sahnedir. Yalnızca o sahne için bile izlenebilir bir film “Gönül Yarası”.

Büyük aşk nedir, nelere göğüs gerilir sorusunu da, idealler için aileye sırt dönülüp dönülmeyeceği sorusunu da sordurtuyor film bize. Birçok eleştirmenden düşük not alan film diyaloglardaki başarısı ve Şener Şen ile Timuçin Esen’in oyunculukları için izlenmeyi hak ediyor. Benden geçer not alan filmi izlediyseniz yeniden izlemenizi, izlemediyseniz de ilk fırsatta izlemenizi tavsiye ediyorum.

"Ustaların karşılaştığı o anlar...“Gönül Yarası” filminin kamera arkası görüntüleri sosyal medyaya ." haberi, 09 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Video kategorisi altında bulunan Ustaların karşılaştığı o anlar...“Gönül Yarası” filminin kamera arkası görüntüleri sosyal medyaya .. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ustaların karşılaştığı o anlar...“Gönül Yarası” filminin kamera arkası görüntüleri sosyal medyaya .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Video konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  2. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  3. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  4. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  5. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  6. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  7. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  8. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  9. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  10. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  11. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  12. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  13. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  14. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  15. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  16. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  17. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  18. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  19. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  20. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
Video Haberleri