Vincenzo Montella'dan açıklama: "Gruptan çıkarak tarihe bir başarıya imza attık"

Vincenzo Montella'dan açıklama:

Vincenzo Montella'dan açıklama: "Gruptan çık... A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 F Grubu'nun son maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldiklerini ve tarihi bir başarıya imza attıklarını belirtti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 F Grubu'nun son maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldiklerini ve tarihi bir başarıya imza attıklarını belirtti. Montella, takımının gruptan çıkan en genç ekip olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin uzun yıllardır bu tür bir başarı elde edemediğini söyledi. Teknik direktör, bu başarıda emeği geçen oyuncularına ve taraftarlarına teşekkür etti ve şimdi yeni bir hedefleri olduğunu dile getirdi. Montella, zaferlerini kutlamak ve bu başarının tadını çıkarmak istediklerini ancak hemen ardından yeni maçlara odaklanarak tarih yazmaya devam etmek istediklerini ifade etti.

Resim

Montella, takımının iyi bir mücadele ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Bir kişi eksik oynamamıza rağmen bu avantajı tam olarak kullanamadık. Ancak sonunda maçı kazanmayı başardık. Durum 1-1'e geldikten sonra tekrar öne geçtik. Rakibin attığı golde ise kalecimize yapılan bir faul olduğunu düşünüyorum. Son birkaç gündür üzerimizde yoğun bir baskı vardı, bu başarılı sonuçla çok mutlu oldum. Takım her zaman birlik ve beraberlik içinde oldu. Sahaya her zaman büyük bir özgüvenle çıktık ve çok çalıştık. Grubu lider tamamlayarak son 16'ya yükselmeyi hak ettik. Milyonlarca taraftarımızın desteğiyle tarihi bir başarı elde ettik. Eleştirilere maruz kaldık ama bunları aşmayı başardık, bu da beni mutlu ediyor. Baskıya alışkınım ve beni rahatsız etmiyor" şeklinde konuştu.

''OMZUMUZDAN YÜK KALKTI''

Resim

Montella, mutluluğunu ve gururunu dile getirerek, "Bu zaferle mutlu olduk, kutlama yaptık ve gurur duydum. Özellikle milyonlarca taraftarımıza bu mutluluğu yaşatabildiğimiz için ekstra mutluyum. İkinci golümüzden sonra üzerimizdeki büyük yük kalktı çünkü gruptan çıkma garantisi elde ettiğimizi anladık. Belki biraz daha az zorlukla atlatabilirdik ancak bu tür deneyimler futbolun doğasında var. Bu da oyunun güzelliğini artıran unsurlardan biri" dedi.

İtalyan teknik direktör, Hakan Çalhanoğlu hakkında ise, "Hakan, Milan'dan ciddi bir sakatlık sonrası bize katıldı. Çok yetenekli bir oyuncu ve daha fazla süre almak istiyordu ancak Milan'daki yönetim değişiklikleri ve bazı sorunlar nedeniyle istediği performansı sergileyemedi. Şimdi tekrar bir araya geldik ve Hakan, tüm yetenekleriyle tam bir futbolcu haline geldi. Harika bir gol attı. Dünya üzerinde Hakan'ın attığı gibi şutlar atabilen çok az oyuncu var. Ayağının dışıyla attığı o gol inanılmazdı, tam köşeye yerleştirdi" şeklinde konuştu.

''AVUSTURYA KULÜP TAKIMI GİBİ''

RESIM

Vincenzo Montella, Son 16 turundaki Avusturya maçıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu maçlar oyuncularda duygusal tepkilere neden olabilir, bu yüzden duygularımızı kontrol altında tutmalıyız. Topa daha iyi sahip olmalıyız. Bu seviyede hiçbir maçın kolay olmadığını gördük. Bazı maçlar belki daha rahat geçmiş olabilir ama genel seviye çok yüksek. Avusturya'nın oyun tarzını biliyoruz. Onların çok zorlu bir gruptan lider çıktıklarını biliyoruz, bu da onlar hakkında çok şey anlatıyor. Çok iyi organize olmuşlar, fiziksel olarak güçlüler ve bir kulüp takımı gibi oynuyorlar. Oyuncular arasında çok iyi bir uyum var, hızlılar ve oyunlarında akışkan mekanizmalar görülüyor."

"Vincenzo Montella'dan açıklama: "Gruptan çıkarak tarihe bir başarıya imza attık"" haberi, 27 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Vincenzo Montella'dan açıklama: "Gruptan çıkarak tarihe bir başarıya imza attık" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vincenzo Montella'dan açıklama: "Gruptan çıkarak tarihe bir başarıya imza attık" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:52 Kuşadası’nda yangına yakın yerleşim alanlarındaki evler tahliye edilmeye başlandı
  2. 21:48 Yusuf Erdoğan Konyaspor’da forma giyecek
  3. 21:44 Değerinden Ucuza Kirada Oturanlara Kötü Haber: Tek Celsede Tahliye Kararı Verildi, Emsal Olacak!
  4. 21:38 Elektrik Fiyatlarındaki Artış Enflasyonu Yükseltecek! Ünlü Ekonomist Uyardı!
  5. 21:32 Kuşadası yangınının kara bulutları Muğla’ya ulaşmış oldu. Son dakika!
  6. 21:29 Antalya’da dalgalara kapılan şahıs hayatını kaybetmiş oldu
  7. 21:25 Jose Mourinho asker gibi dizmiş oldu
  8. 21:12 Bursa’da orman yangını çıktı
  9. 20:22 Endonezya'da Aynı Gün İçinde İki Kez Patlayan Yanardağ, Çevreye Korku Saldı!
  10. 20:20 Fenerbahçe'den Süper Lig'i etkileyecek büyük transfer atağı!
  11. 20:20 Fenerbahçe'nin yeni transfer hedefi büyük ses getiriyor: O futbolcu için nabız yokluyorlar
  12. 20:15 Abd'de Korkunç İddia: Evlat Edindikleri 5 Siyah Çocuğu Ahıra Kitleyip 'köle Olarak Çalıştırdılar'!
  13. 19:57 Rusya’nın Savaş Stratejisi: Her Gün Bin Asker Ölüme Gönderiliyor
  14. 19:51 SGK uzmanı uyardı: Temmuzda asgari ücrete zam yapılmazsa kıyamet kopacak!
  15. 19:46 Endonezya'daki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı'nda Şiddetli Patlamalar Meydana Geldi
  16. 19:40 Nepal’de Muson Yağmurları Heyelanlara Yol Açtı: 9 Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:28 Karaman’da çıkan orman yangını kontrol altına alınmış oldu
  18. 19:22 Haziran'ın son gününde İzmir'de hava nasıl? İşte 30 Haziran 2024 İzmir hava durumu
  19. 18:46 Dursun Özbek’e ait otelde yangın paniği yaşandı
  20. 18:37 Kuşadası’nda devrilen ağaç ekiplerin müdahalesiyle kaldırılmış oldu
Spor Haberleri