Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - 1-0 turu geçmeye yetecek mi?

1-0 turu geçmeye yetecek mi?

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi  3. tur ön eleme ilk maçında Avusturya temsilcisi Lask Linz'i kendi evinde kısır bir skorla geçti... Siyah-beyazlılar oyun olarak 90 dakika, gerek topa sahip olmada yüzde 65'e 35'le, gerekse gol pozisyonu sayısı olarak rakibinden çok üstündü. Ancak 6. dakikada Babel'in kafasından gelen golden sonra ikinciyi bir türlü atamadı, özellikle 51'de Oğuzhan'ın 3 metreden kafayla avuta gönderdiği, 45+1'de Tolgay'ın akıl dolu vuruşunun kalecinin elinden direğe giden ve son saniyede kornerden doğan pozisyonda arka direkte Love ile Negredo'nun içeri bir türlü dürtemediği toplar, skorun 1-0'da kalmasının nedeniydi.

Şimdi soru şu; bu kısır skor bir hafta sonraki rövanş maçına yetecek mi? Çünkü rakip Linz hiç de küçümsenecek bir takım değil, özellikle fiziki açıdan çok diriler. Küçük ama fanatik seyircisiyle baskı kuracak stadlarında farklı bir atmosfer olacağı kesin. Her şeye rağmen Beşiktaş tecrübe ve teknik olarak Avusturyalılardan çok ileride, bakalım bu doneler 7 gün sonra sahaya ne ölçüde yansıyacak?

Kadronun biraz içine girecek olursak; kaleci kaptan Tolga iki senelik maç eksiğini tecrübesiyle kapatabiliyor ama topu oyuna sokmada eksiklerini gidermesi lazım. Tabii ki Beşiktaş seyircisinin bu emektar kaleciye tavrını değiştirmesi şartıyla, yine de yedeği Utku'yla birlikte sezonu kaldıracak güçte. Savunma hattında  ideal kadroda Gökhan, Pepe ve Caner olacak gibi gözüküyor, fakat ikinci stoper her ne kadar iyi oynasa da Necip yerine eğer satılmaz ise, ki İngiltere'de dün transfer sezonu bitti, Vida olur...

Dünkü maçın orta alan oyuncuları Medel, Tolgay ve Oğuzhan ilk on birin bankolarıdır gelecek için, bana göre Şenol hocanın da kafası bu yönde, ama Tolgay'ın top kayıplarını aza indirgemesi gerek ve tabii Medel'in formunu devam ettirmesi... İkinci bölgenin alternatiflerinin Adriano, Atiba, genç Dorukan olduğunu da unutmayalım.

Kanatlara gelecek olursak, hep dile getirdiğim gibi bu bölge Beşiktaş'ın en zengin yeri, düşünün Lens ve Babel sahada, Quaresma kulübede, Gökhan Töre ve Orkan tribünde. Santrafor pozisyonu ise Beşiktaş'ın transfer yapıp para saçmasına gerek kalmayacak durumda. Kanadalı genç Larin her geçen gün futbolunun üstüne koyuyor. Şimdilik yedekleri gibi gözükenlerden Brezilyalı Wagner Love O Kanada da junior takımlarda oynarken Avrupa'nın önemli takımlarında top koşturuyordu. Negredo ise Larin, genç takımda pişerken İspanya'nın milli takım formasını giyiyordu. Ayrıca profesyonelce kendini hep hazır tutan Mustafa Pektemek de var...

Buradaki tek sorun Şenol Güneş'in Love ve Negredo'ya saygı duyup duymaması, böyle değerli oyuncuları son 3-5 dakika oynatarak süreç içinde küstürmemesi, çünkü şu ana kadar böyle davranıyor ne yazık ki.

Son olarak önemli bir konuya değinmek istiyorum.. İnönü'nün zemini neydi öyle dün, 4 gün önce Süper Kupa finalinde Konya Stadı'nın durumu da aynıydı. Daha maçlar başlamadı, nedir bu özensizlik ilgili beyler?

Toplam 1419 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.