Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - 81 HAFTA SONRA GELEN LİDERLİK

81 HAFTA SONRA GELEN LİDERLİK

Dün akşam Beşiktaş lig sonuncusu Kayseri karşısına kazandığı takdirde liderliğe yükseleceği bir 90 dakikaya çıkarken atan Aboubakar ile attıran Ghezzal gibi iki özel oyuncusundan yoksundu..Kayseri de ise tecrübeli kaleci Lung eksikti, yerine genç kaleci Doğan forma giydi..

.

Maç başlar başlamaz Kayseri takımı 8-9 futbolcusuyla kendi ceza alanı civarına yerleşirken hangi amaçla sahaya çıktıkları açıkca görülüyordu, kapanacaklar ,çabuk çıkmaya çalışacaklardı, tabi gol yemedikleri müddetce..Bu anlayışla sahaya çıkan takımları çözmek için erken gol gerekir..

 

     Nitekim siyah-beyazlılar bu şansı 12. dakikada yakaladı, Nkoudou sol kanattan içeri girdi ve Lopez in çelmesiyle yerde kaldı, kazanılan penaltıyı Mensah kullandı ve Doğan harika kurtardı..Devre sonuna kadar topa sahip olan Beşiktaş maçı tek kale oynadı adeta, ancak pozisyon üretmede çok sıkıntı yaşadı..Bunda gününde olmayan Güven, etkisiz Larin ve ikinci bölgede Atiba ile Josef in pasif futbollarının rolü büyüktü..İlk yarı golsüz bitti..

 

      Açıkcası ben  bu zor oyunu çalım atma becerisiyle çözebilecek Oğuzhan ı Güvenin yerine bekledim devre arasında, fakat Sergen Hoca aynı onbirle başladı...Dakikalar ilerledikçe Kayseri nin direnci artıyordu, Beşiktaş ın ise üretkensiz  baskısı sürüyordu..

 

       62 de kötü oynayan Güven in yerine Hasic girdi ve Larin santrafor bölgesine kaydı..10 dakika sonra kaçırdığı penaltının altında ezilen Mensah çıktı, Necip girdi, bu değişikliği garipsedim, çünkü golsüz  devam eden maçı çevirebilecek Oğuzhan ve hatta Dorukhan kenarda oturuyorlardı..

 

      Oyun artık tıkanmışken 88 de Nkoudou nun akıl dolu ara pasıyla ceza alanına giren Nsakala yine  Lopez tarafından acemice düşürüldü.Oyunu devam ettiren Fırat Aydınus VAR a çağırıldı ve net penaltıyı çaldı..Nkoudou nun .ters köşe plasesiyle Beşiktaş ipten döndü..Golden sonra  Atiba nın yerine Oğuzhan girerken skoru korumak ana amaçtı Sergen Yalçın  için.

 

      90 artılarda  Kayseri nin kazandığı serbest vuruşta Alibec topu 90 a gönderdi,Ersin adeta uzadı ve mutlak golü önledi, bu pozisyon Beşiktaş ın 81 hafta sonra liderlik koltuğuna oturması   açısından tam bir kader anıydı..90+ 6 da orta sahada  Nkoudou nun gayretiyle kazanılan topu Oğuzhan kontra atağa 

çevirdi ve Hasic e kaliteli bir pas attı, rakip savunmayı 3 e 1 yakalayan genç oyuncu sağ ve solundaki arkadaşlarına pas vermek yerine şut atmayı tercih etti ve deyim yerindeyse kaleci Doğan golü yedi..

 

      Beşiktaş % 72 ye 28 topa sahip olduğu maçı son dakikalara sığdırdığı  gollerle  2-0 kazanırken aklıma şunlar geliyordu, maçın başındaki penaltıyı 

Mensah .gole çevirse oyun böylemi gelişirdi ve sonlara doğru Lopez in penaltıya neden olan acemice hamlesi olmasa Beşiktaş ın liderlik umuduna ne olurdu???

 

      Ve son olarak net penaltıyı göremeyen Fırat Aydınus un vicdanı  VAR uygulaması devreye girmese  rahat olurmuydu, akıllara ne şeytanlıklar düşerdi??

Toplam 3437 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.