Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Aufwıedersehen Deutschland

Aufwıedersehen Deutschland


        F Grubunun son maçlarında 4 takımında 16'lara kalma şansı vardı, bir tek G.Kore rakibi Almanya' yı 2 farkla yenmesi ve Meksika'nın İsveç' i geçmesi halinde bu emeline ulaşacaktı, ki bu olasılık çok uzak gözüküyordu. G.Kore zoru başardı ,ama İsveç Meksika'yı 3-0'la alt edince hayalleri suya düştü..

       İsveç Meksika kaşısında dakika 75'de 3.golü bulduğu anda Almanya G.Kore maçı 0-0 devam ediyordu ve Almanlar kendilerini üst tura taşıyacak bir gol atma peşinde koşarken , Meksika tam tersi için dualar ediyordu...Bu hesapları bilmeyen tek bir kişi vardı, maçı anlatan TRT spikeri, sürekli averajla ilgili yanlış bilgi vererek TV başındakileri adeta çıldırttı..

       Almanlar son 15 dakika çok kötü bir futbolla rakibin üstüne giderken G.Kore kontralarla pozisyonlar buluyordu, Alman savunması sürekli gedik vermeye devam etti..90+2'de bir karşı atakta Kim Y. Almanya nın fişini çeken gole imza attı ve 4 dakika sonra kalesini terk eden Neuer'in rakip yarı sahada kaptırdığı topa uzun vuruldu, Almanların olmadığı pozisyonu kovalayan Son H. içeri yuvarlayınca skor 2-0 oldu..

       80 yıldır ilk kez gruplardan çıkamayan Panzerler büyük bir sürprize imza atarak grubu son sırada tamamlarken, F Grubundan İsveç ve Meksika yola devam dediler..Almanya'yı önümüzdeki haftalar ve aylarda büyük bir "futbol krizi ortamı" bekliyor, çünkü zaten turnuva öncesi bazı futbolcularla seyirci ve medya arası oldukça gergindi, tabi Löw'ünde nasıl bir karar vereceği merak konusu olacak....

      E Grubunun gece maçları öncesi 4'er puanlı Brezilya ile İsviçre ve 3 puanlı Sırbistan' dan ikisi 16' lara kalacaktı..Moskova'nın Spartak Stadında oynanan maçın büyük bölümünü üstün götüren Brezilya 35' de Paulinho ve 68' de Thiago Silva' nın golleriyle Sırbistan' ı 2-0' la geçerek Meksika' nın rakibi oldu..Brezilya' yı ilk 2 maçtaki yavaş futbolunu terk etmiş gördüm, Neymar' ın liderliğinde gelişen ataklar, bol ve tekde ayağa paslar , ki bir ara 35 adet yaptılar, takımın kendine güvenini sağlıyor..

     İsviçre- Kosta Rika maçını aynı saatte olduğu için izleyemedim, 2-2' lik skorla grubu ikinci sırada tamamlayan İsviçre, İsveç'in rakibi oldu...Her iki karşılaşma oldukça çekişmeli geçmeye namzet, merakla seyredeceğiz...

Toplam 1792 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.