Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ CENK İLE MAÇI KOPARDI

BEŞİKTAŞ CENK İLE MAÇI KOPARDI

Beşiktaş zirvedeki rakiplerinin kazandığı hafta Gençlerbirliği deplasmanında 3 puana ulaşmak zorundaydı, ancak özellikle savunma hattında cezalar ve sakatlıklardan ötürü Rosier, Welinton, Necip, Dorukhan geri dörtlüsüyle maça başladı..Ve adeta 90 dakikaya 4 de  Ghezzal ın 23 metreden köşeye vurduğu nefis şutla 1-0 önde başladı..
 
Devre  arasına kadar üçü Aboubakar dan olmak üzere tam dört gol pozisyonunu harcadı, Gençlerbirliği ise bir kontrada Candesias la gole yaklaştı, ama Ersin kalesini kapattı..Gerçi bu pozisyon öncesi Welinton a yapılan bir faul vardı, gol olsa bile VAR dan dönerdi..
 
Beşiktaş ın olağanüstü baskılı oynadığı ilk yarıda Ghezzal ın sol ayağından çıkan  orta+paslarını sıkça gördük..Ljajıc in arzulu oyunu,Rosier in sağ kanadı etkili kullanması, Josef in orta alandaki dinamik futbolu, ilk kez solbek oynayan Dorukhan ın olumlu performansı, "joker" Necip in verimliliği siyah-beyazlıların üstünlüğüne yol açan faktörlerdi, bir  tek Welinton pas hatalarıyla  sırıttı, birazda Larin...
 
Beşiktaş soyunma odasına bir gol, dört pozisyon ve % 65 e 35 topa sahip olmayla giderken  benim düşüncem ikinci 45 de bu manzara devam ederse  sonuca çabuk gidileceği yönündeydi..47 ve 55 de iki Ghezzal gol girişimi sonuçsuz kaldıktan sonra Gençlerbirliği oyununun kontrolünü eline aldı..Ayite, Mugni ve Candesias önderliğinde tam takım atak futbola başladılar ve bunu 80 lere kadar sürdürdüler, ancak disiplinli ve kademeli oynayan Beşiktaş savunması karşısında ceza alanında etkili olamadılar..
 
Ghezzal 60 da sakatlanarak yerini Nkoudou ya bırakırken Eryaman Stadında tipiden dolayı görüş mesafesi ve zemin şartları zorlaşıyordu ve Beşiktaş  ilk devre koparacağı  kolay maçı zora sokuyordu..Savunmada kalıyor , skoru korumaya çalışıyor, yakaladığı hızlı atakları değerlendirmeye çalışıyordu..Ki bu ataklarda Aboubakar ın yerine dahil olan  Cenk 74 de , Larin 76 da ve Nkoudou 86 da   kaleci Nordfeldt i geçemediler...
 
Skora bir türlü ulaşamayan Beşiktaş  atamayana atarlar golüne kurban olurmu diye düşünürken 89.  dakikada soldan Dorukhan ın derin pasına Gökhan Töre ve Cenk birlikte  savunma arkasına depar attılar, Gökhan kesin ofsayttı, ben Cenk in de ofsaytta olduğunu düşünüyorum, ancak Gökhan topu arkadaşına bıraktı ve Cenk takımının 2. golünü attı..Hakem Yaşar  Kemal Uğurlu VAR la konuştu ve gol kararı verdi..Ancak yayıncı kuruluş ofsayt çizgilerini çekmedi, bu büyük bir hata..Benim görüşüm Cenk ofsayt değilse bile Gökhan aktif alandaydı, yani uzun lafın kısası bu gol iptal edilmeliydi..
 
Maçın uzatma dakikalarında Cenk bir gol daha atarak skoru 3-0 a  taşıdı ve Beşiktaş çok önceden garantiliyeceği  maçı ecel terleri dökerek son dakikalarda Cenk le kopardı..
 
Şimdi Beşiktaş ın önünde 2 hafta var, çünkü Bay geçecek, bu süre yoğun maç temposunda ilaç gibi gelecek,  sakatların dönmesi ve mental dinlenme gerçekleşecek..Ayrıca Cenk in 2 golle dönmeside Ocak ayında  ekonomik koşullardan dolayı birbuçuk transfer yapabilen yönetime ve tabi Cenk in kendisine büyük moral oldu..
 
Dün gece geç saatte yayıncı kuruluşun programında Cenk 'ın attığı ikinci Beşiktaş golünü eski hakem Deniz Çoban detaylarıyla analiz etti, anlattı.. Tatmin oldum, o nedenle yukarıdaki " gol iptal edilmeliydi " görüşümü özürlerimle geri alıyorum.. Ancak Deniz Çoban 'ın bir açıklaması bana garip geldi: ofsayt çizgileri  zemin karlı (beyaz) olduğu için teknik olarak  çizilemezmiş..Böylesi teknolojik imkanlar düşünülünce tuhaf doğrusu..Sizce??

Toplam 3907 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.