Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ DENİZLİ DE NEFES ALDI

BEŞİKTAŞ DENİZLİ DE NEFES ALDI

    Ligin ilk maçı olan Trabzon deplasmanından sonra oynadığı 3 karşılaşmadan sadece 1 puan çıkarabilen Beşiktaş 21 günlük aradan sonra Denizli deplasmanına çıkarken soru işaretleri içindeydi..Yeni transferler Rosier ve Ghezzal ın performansları nasıl olacaktı ve forvetin orta/sol kanadında  ilk kez denenecek Larin/ Aboubakar ikilisi neler getirecekti??

 

      Rosier ve Ghezzal ı bir maçla yorumlamam haksızlık olur, birkaç 90 dakika görmem gerek, ayrıca etkisiz Denizli karşısında bu oyuncuları değerlendirmek yanıltıcı olur..Ama kumaşları fena değil gibi..Ana soru bence şu olmalı, Rosier savunmanın sağ kanadında Necip den daha faydalı olacakmı ve Ghezzal Gökhan Töre den iyimi?

 

         Larin Aboubakar ikilisine gelince 3. bölgenin orta/solunu dönüşümlü olarak kullandılar, uyumluydular, forvet arkası Atiba nın da  aksiyonlara etkili katılımıyla Beşiktaş bu maçı rahat kazanır görüntüsü hemen  sahaya yansıdı..13 de Atiba Aboubakar verkaçı sonunda gelen şık Atiba golü ve 38 de Aboubakar ın penaltısı skor farka gider hissiyatı yarattı bende, nitekim ikinci devrenin başında sağdan gelen ortayı Larin arka direkte tamamlayınca skor 3-0 a geldi..

 

        Ancak 67 de Joseph Souza nin rakibine girdiği istem dışı , ama kural içi, hamle VAR dan kırmızıyla uyarılınca eksilen Beşiktaş ın tüm oyunu değişti..70  dakika boyunca kaleye gidemeyen Denizli  rakibin yumuşak karnı Nsakala nın tarafından ataklara başladıve 76 da Mesanovic le farkı ikiye indirdi..Sergen Yalçın skoru korumak amacıyla Dorukhan ı çıkarıp Necip i oyuna aldı..Tam tersini yapıp Gökhan Töre gibi takımı karşı tarafa taşıyacak oyuncusunu sokmalıydı, çünkü Necip in girmesi tüm takım üzerinde mental olarak "skorun üstüne yatmalıyız" endişesini getirirdi, nitekim öylede oldu..

 

       83 de Nsakala bombası ceza alanında rakibi Özer in ayağının üstünde patlayınca Alper Ulusoy VAR a davet edildi ve hayret edilecek bir şekilde penaltıya karar vermedi..Doğru karar verilse ve skor 3-2 ye gelse kalan uzatmayla birlikte .14 dakikada neler olabilirdi?

 

       Bu bağlamda Sergen kardeşime iki  tavsiyem olacak: 

       1- Haftalık antrenman programının bir gününün bir bölümüne as takımını 10 a 11 oynama taktik çalışmasını  ekle, hatta 9/11..Çünkü takımın eksik kalınca nasıl oynaması gerektiğini bilmiyor, ne yazıkki sende öğretememişsin, uzun maraton içinde bu tip dakikalarla çok karşılaşacaksın.

        2- Sol savunmada Nsakala da ısrar etme, Rıdvan o bölgede banko oynar..

 

       Maçın sonlarına doğru bir umutla Beşiktaş kalesine  yüklenen Denizli Sacko ile yine Nsakala nın  kanadından bir gol daha buldu ve maç 3-2 bitti..

        Amiyane tabirle "her zaman papaz pilav yemez" , o nedenle tavsiyemi dinlersen Beşiktaş ın hayrına olur Sergen Hoca, 

 

         Sonuç olarak Beşiktaş 3 haftalık bunalımdan sonra Denizli de nefes aldı, ama sadece nefes , o da şimdilik...

Toplam 2196 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.