Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ I YAZMAK ÇOK ZOR

BEŞİKTAŞ I YAZMAK ÇOK ZOR

 Son 2 haftadaki Beşiktaş’ın kaliteli futbolunu gördükten sonra özelliklle Malatya Spor karşısındaki arzulu, baskılı, rakibe top göstermeyen performansı üstüne dünkü Beşiktaş ı yazmak,anlatmak gerçekten çok güç..Acaba Malatya mı çok zayıf bir ekipti, Gaziantep mi çok güçlü,insanın aklına ister istemez bu soru geliyor..Ama hayır bence, bu sorunun yanıtı dün Beşiktaş çok kötüydü, futbol adına sahaya hiçbir olumlu aksiyon sunmadı. Koskoca  90 dakikada akılda kalan iki pozisyon vardı, Gaziantep in 44 de attığı golden önce Larin in direkten dönen şutu ve ikinci devrenin ilk bölümünde yine Larin in kaydettiği beraberlik golü, gerisi tam bir boşluktu.

 

      Denilebilirki, 43 de Larin in şutu  direkten dönmeyip gol olsa oyunun seyri değişirmiydi, hani meşhur deyimle o an maçın kırılma noktasımıydı? Bunada yanıtım hayır, çünkü Beşiktaş ta o ışık yoktu, kanıtı erken gelen beraberlik golünden sonra bitiş düdüğüne kadar ortaya koydukları arzudan ve  beceriden yoksun futbol..Zaten büyük savunma hatalarıyla yenilen 2 gol bu bölümde geldi..

 

        3-1 lik mağlubiyetin ardından dikkatimi çeken Sergen Yalçın ın basın toplantısında söyledikleriydi: " Sezon başından beri tenkit edilen Welinton un sakatlanıp çıkmasından sonra defansın ne kadar zor durumlara düştüğünü gördünüz"..Hayretler içinde kaldım, bir teknik adam nasıl olurda kendi takımının  savunması için bu kadar alçaltıcı ifadeler kullanır..Genç  Fatih Aksoy u takasta kullanma pahasına 34 yaşındaki Welinton u  kendisi aldığı için böyle sözleri  sarf ettiği çok açık, ancak bu açıklamayı  duyan mesela Montero yu veya Vida yı ilerideki haftalara nasıl motive edeceksin, sorarım kendisine? 

 

       Özetle Beşiktaş dün geceki oyunuyla başta beni olmak üzere tüm futbol kamuoyunu yanılttı, daha önemlisi hocasının mentalitesi doğrultusunda gelecek için hiç  umut vermedi..

 

       

Toplam 3838 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.