Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Beşiktaş ikinci devrede ortaya çıktı

Beşiktaş ikinci devrede ortaya çıktı

Ali Kaya Soysal

Beşiktaş dün gece Göztepe karşısında ilk yarı geçen hafta Sivas maçını aratacak bir oyun sergiledi, adeta döküldü..İki pas üst üste yapamadı, Medel dışında hiçbir futbolcu sahada yoktu, özellikle Lens ayağındaki her topu rakibe kaptırarak başlaması olası atakları engelledi..Abdullah Avcı ya tavsiyem , Quaresma nın ölüsü en azından rakip savunmayı tedirgin eder, ileri çıkmasını önler, bu Lens umudundan vazgeç hoca daha yolun başındayken...

Göztepe iyi bir takım, ilk 45 de belki net pozisyona giremediler ,ama dirençleri, ayağa pas yapmalarıyla Beşiktaş ı zorladılar..Koskoca devrede akılda kalan 2 pozisyon var 6 da Güven in ve 42 de Oğuzhan ın direğe takılan şutları, tabi birde 45+2 de Caner in soldan sert ortasının Güven in ayak koymasıyla kazanılan kritik gol..Niye kritik, bu gol takımıda , seyirciyide ateşledi, devre arasına girerken büyük moral oldu ve ikinci 45 de Beşiktaş ın harika performansına yol açtı..

Maçın ikinci yarısına Eren in yerine Halil ile başlayan Tamer Tuna doğrusunu yaptı, ancak Oğuzhan ın silkinişi, Caner in sol kanattan bindirmeleri, Medel in hücumdaki etkinliği, Ljajic in sazı eline alması Göztepe nin hesaplarını bozdu ve uzun süre izleyemediğimiz Kartal Dolmabahçe semalarına çıktı..

54. dakikada Caner in sol çizgiden yaptığı yerden sert ortaya Vida ayağını uzatarak rakibini ve kaleci Beto yu istemeden yanılttı ve 2. gol geldi..Ardından 59 da Adem Ljajic kendi becerisiyle skoru 3-0 a taşıyan golü kaydedince artık sahada sadece Beşiktaş vardı, Göztepe pes etti..

60 da Boyd un yerine iki gün önce transfer edilen N'Koudou girdi ve tüm izleyenlere"numaralı tribün" önünde yarım saatlik resital sundu, bu oyuncuyu kim seyretmiş, bulmuş, transferinde kimin emeği geçmişse bravo, Premier Lig de top koşturmuş olmak, 24 yaş, maliyet hepsi olumlu işler..

Abdullah hoca 3-0 dan sonra sahanın en çalışkan oyuncusu Medel i "nadasa" çekip emektar işçi Necip i sürdü, doğruda yaptı..Ben her an Quaresma da bir jest olarak girer diye beklerken son 10 dakika genç Muhayyer oyuna dahil oldu, iyi bir genç kumaş, geleceği parlak..

Genel olarak temiz bir maç oldu, Ali Palabıyık ilk sarı kartını 72 de çıkarttı, zemin çok kötüydü, 3 ay dinlenen çim nasıl bu hale gelir, anlaşılması mümkün değil, Orhan Ak tan kurtulmak seyirciyi, camiayı rahatlattı, yanlıştan geçte olsa dönüldü...

Bunlarda son kelamlarım deyip önümüzdeki haftalara bakalım değerli ABC okuyanları....

Toplam 1751 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.