Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ İSTİM ÜSTÜNDE

BEŞİKTAŞ İSTİM ÜSTÜNDE

 

Son 3 haftada 7 puan almış yükselişte olan Ankara Gücü maçı kağıt üzerinde Beşiktaş açısından zorlu geçmeye adaydı, nitekim topla oynama oranları ilk yarı % 72 ye 28 ve 90 dakika sonu itibariyle % 62 ye 38 oranlarında Beşiktaş lehine olmasına  rağmen  1-0 gibi kısır bir skorla siyah-beyazlılar  kazandı..Puan kaybı yaşanabilirmiydi, evet , Ankara temsilcisi galip gelebilirmiydi, olabilirdi, çünkü özellikle ilk yarı sarı-lacivertliler 2 si net 4 pozisyona girdiler...Bu pozisyonlarda başrol oynayan Emre Güral ın 40 da sakatlanıp  yerini  Şahverdi ye terk etmesi Beşiktaş açısından ilerleyen dakikalar için avantaj oldu..

 

        İlk devrede Beşiktaş ın oyun üstünlüğüne rağmen  net gol pozisyonu bulamamasının  en büyük nedeni golcüsü Aboubakar ın Atakan tarafından sıkı  ve sert markaja alınmasıydı diyebilirim , birde Ghezzal ın olağanüstü formsuz gecesinde olması 3. bölgede etkisizliği sağladı..

 

         Bu arada 23. dakikada Larin  in tertemiz kafa golü hakem Halis Özkahya tarafından "bir salise" önce faul düdüğüyle geçersiz kılındı, üstelik kafa topuna rakibinden yarım metre yükseğe sıçrayan Larin in faul yapması sözkonusu bile değilken, anlayamadım doğrusu. Eğer maç başka bir skorla bitseydi bu pozisyon ve tabi Halis  Hoca çok konuşulacaktı..

         Hakem demişken , ben yıllardan beri  Halis Özkahya nın yetenekli bir hakem olmadığını yazar dururum..Dünkü maçta çok acemice hatalar yaptı Larin in golü dışında da.Mesela, hakeme çarpan top bir tarafa hava atışı olarak verilirken rakiplerin en az 4 metre uzakta olması gerekir, tam üç kez bu kurala uymadı..Yine mesela, sakatlanıp kenara çıkan Kitsiou yu oyuna davet ederken Ankaragücü o kanattan atak başlatmıştı, oyuna girdi ve kontrolsüz  sürpriz bir oyuncu olarak topu götürüp kaleci Ersin le karşı karşıya kaldı.Aynı kanattan süren atak esnasında oyuncuya girme izni verilemez, bu kuralıda uygulamadı.

 

         Neyse , hakemden tekrar sahaya dönersek Beşiktaş ikinci yarıya aynı onbirle başladı ve oyunun kontrolünü ..ele geçirerek baskıyı arttırdı..61 de sağ çaprazda önce avantaja bıraktığı bir hentbol pozisyonunu bir saniye sonra  avantaj kaybolduğu için  doğru bir kararla cezalandırdı ve Ghezzal ın şık ortasına Vida nın   aynı şıklıkta kafa vuruşu filelere gitti.

 

       Golden hemen sonra Ghezzal Nkoudou değişikliği geldi, çünkü Sergen Yalçın bu kararını 10-12  dakika önce vermişti zaten, çok belliydi, şık orta bu kararı değiştirmemeliydi, bravo Sergen  Hoca, teknik adamlıkta  artı puandır bu...

 

       Maçın geri kalan bölümü Ankaragücü nün beraberlik çabaları karşısında Beşiktaş lı oyuncuların daha çok savunmada kalarak kontra denemeleriyle geçti..Bu bölümde Rosier çok parladı, Vida, Welinton, Josef ve Ersin in pozitif futbolları rakibe net pozisyon verilmemesini sağladı..

 

       Ersin demişken, bu kardeşin önünde uzun bir futbol yaşamı var, kendisine tavsiyem özel antrenmanlar yaparak topu oyuna sokma eksikliğini gidermesi, bu konuda çok iyi bir çalıştırıcısı var, eski başarılı kaleci Murat Hoca..Ama mutlaka çalışıyordur diye düşünüyorum, üst düzey takımlarda mutlaka bu tip özel çalışmalar yapılır, beklemek gerek, ama bu hatalardan puan kayıpları yaşanırsa tamiri zor olur, takım ve kendisi için..

 

       Son bölümde yorulan  Mensah,  Nsakala ve Larin in yerlerine taze kuvvetler Dorukhan , Rıdvan ve Güven girdiler , çünkü golden sonra   Ankaragücü nün forvet takviyeleri birbir  sahaya dahil oluyorlardı..Ankaragücü bu dakikalarda karambolden beraberlik golü bulabilirdi, buna karşın Beşiktaş kontraataktan rakibi iki kez 4 e 2 yakaladı, ama yanlış pas tercihleriyle harcandı..

 

     Ve 90 dakika Beşiktaş ın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

     Beşiktaş ın önünde Galatasaray maçına kadar. 4 haftalık göreceli bir fikstür avantajı var, bu bölümde  sürpriz puan kayıpları yaşamazlarsa liderlik yolunda ezeli rakipleriyle 6 puanlık maça çıkarlar..

 

      Tamam Kartallar istim üstünde ,ancak bu bariz hakem hatalarıyla öngörüde bulunmak çok zor..

 

      Bakalım, izleyip  göreceğiz..

 

Toplam 2895 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.