Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Beşiktaş tepe taklak

Beşiktaş tepe taklak

Son iki haftada puan kayıplarıyla bu sezonki başarılı performansına gölge düşüren Kasımpaşa ile üst sıralarda kalmayı amaçlayan Beşiktaş dün akşam kritik bir 90 dakikaya çıktılar... Kasımpaşa ideal onbiriyle sahada yer alırken Beşiktaş hafta başı kontratı fesih edilen Pepe ve sakat Caner'den yoksun, Quaresma , Babel, Oguzhan'ı  yedek kulübesinde tutarak başladı...

Daha birinci dakikada VAR tarafından iptal edilecek golüne sevinirken bir ters hareket sonucu sakatlanan Dorukhan'ın yerine Babel oyuna dahil oldu, böylelikle Adem Ljajic sol kanattan orta alana çekildi... Oyun inisyatifi siyah-beyazlılarda olan maçın ilk bölümünde golü bulan 11. dakikada Kasımpaşa oldu, ceza  alanında topu uzaklaştırmak isteyen Gökhan Gönül adeta Sadıku ya gol pası verdi ve bu oyuncunun sert şutu filelerle buluştu... 19'da Dıagne'nin golü VAR'a takıldı..

İlk yarının sonuna kadar iki tarafta tempolu, ikili mücadelesi bol , gol öncesi pozisyonların bol olduğu bir futbol sergilediler... Beşiktaş kanatlarda Babel ve Lens in etkisiz oyunları nedeniyle ortadan Ljajic önderliğinde rakip savunmayı delmeyi amaçladı, fakat arzu edilen net pozisyonlara giremedi.. Kasımpaşa ise Trezeque nin sürüklediği atak varyasyonlarıyla golcüsü Dıagne yi pozisyonlara sokmayı düşünüyordu, nitekim 45+1 de bunu başardı ve iki faklı öne geçti..

Beşiktaş ikinci yarıya çıkarken bu skorun altından kalkabilecekmiydi, üstelik sakatlanan Adriano nun yerine hiç alışık olmadığı sol savunma bölgesine genç Fatih girmişti..Dakikalar ilerledikce yedek kulübesinden oyunun akışını  çevirebilecek Quaresma ve Oğuzhan hamlelerini  bekledim Şenol Güneş'ten, fakat hocanın böyle bir niyeti olmadığını gördüm... Her iki oyuncununda son haftalarda bir düşüş yaşadığı kabul görebilir, ama iki farklı gerideyken bu isimlere şans verilmemesini  anlayamadım..

52. dakikada Mustafa Pektemek'in attığı gol sadece bir umut ışığıydı, ancak Kasımpaşa nın diri futbolu buna izin vermiyordu, üstüne birde 75'de Dıagne nin penaltı golü gelince Beşiktaş için yolun sonu oluyordu.. 83'de Pavelka nın ceza alanı üstünden attığı şut ise maçın skorunu tayin etti.. Kasımpaşa 4  Beşiktaş 1...

Bu sonuçla Beşilktaş ilk devreyi kapatırken toplam 51 puanın 25 ini kaybetmiş oldu, bu manzara ligin  ikinci yarısı için hiçmi hiç ümit vermyor..Kadrodan ayrılması muhtemel bazı futbolcuların yerlerini doldurmak, yani transfer, içinde bulunulan maddi durumdan dolayı pek mümkün görünmüyor...Tek çare U 21 den  gelen gençlere güvenmek, aslında Financial Fairplay kriterlerini düşünecek olursak bu durum "büyükler" başta tüm kulüplerimiz için geçerli..

Toplam 1485 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.