Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE 35 PUANLA ZİRVEDE

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE 35 PUANLA ZİRVEDE

 Ligin 17. haftasını geride  bırakırken Pazar akşamı Beşiktaş ın Hatay  deplasmanında 2 puan bırakması ve ertesi gün Fenerbahçe nin Erzurum dan 3 puanla dönmesiyle iki takım puanları eşitledi..Arkalarından 2 puan eksiğiyle Galatasaray takip ediyor ve ben  bu satırları yazarken Alanya Spor henüz maçını oynamamıştı, kazanırlarsa bir maç fazlasıyla Galatasaray ile 33 puana gelecekler..Dolayısıyla ligin üstü bir hayli ilginçleşti..

 

     İlk olarak  bir önceki karşılaşmadan başlayalım, Hatay 2 - Beşiktaş 2..

     Beşiktaş ın 5 maçlık galibiyet serisinden sonra Boupendza , Akintola gibi hücum silahları olan ve pozitif futbol oynayan  Hatay deplasmanının zor geçeceği belliydi..Buna birazda Sergen Yalçın ın 3 önliberoyla , Necip, Josef,Atiba,  ilk onbirde maça başlaması destek yaptı, bir önceki maçta iyi top oynayan, gol atan, gol pası veren Oğuzhan bana göre baştan sahada olmalıydı..Ayrıca genç solbek Rıdvan ın oynamadığı maçlarda sol kanatta savunma sıkıntıları oluşuyor, N' Sakala bence sol savunmanın yedeği olmalı, hak eden formayı giymeli derim..

 

     Beşiktaş henüz 6. dakikada Aboubakar ın nefis vuruşuyla öne geçti, ancak bir dakika sonra taçtan gol yedi..Teknik direktör Ömer Erdoğan dan başlayan taç hamlesi N'Sakala nın adamını kaçırmasıyla  2 pas sonrası golle sonuçlandı, Boupendza nın gol vuruşunda kaleci Ersin in hatasıda göze çarptı..

 

     Başabaş giden oyunda 15 de Larin in  takımını öne geçirecek şutu kornere giderken 23. dakikada soldan gelen ortayı gol makinası Boupendza  düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçiriyordu..Beşiktaş ın savunma ağırlıklı orta sahası topu forvete taşımakda zorlanıyordu, tüm ataklar sağ kanatta Rosier destekli Ghezzal, Larin ve Aboubakar ın sırtına kalmıştı..Buna karşın Hatay ın yetenekli ve hızlı forvetleri Beşiktaş savunmasının öne çıkmasını engelliyordu..

 

     Bu tempoda giden  ilk yarıda 34 de Josef mutlak bir golü kaçırırken 40.  dakikada son haftaların formda futbolcusu Larin kornerden Ghezzal ın ayağından gelen ortayı arka direkte kalecininde zamanlama hatasıyla kafayla filelere gönderdi...45+ da Necip in yanlış pasıyla kontraya çıkan Hatay  Boupendza nın mutlak pozisyonu harcamasıyla takımlar soyunma odasına 

beraberlikle gitti..

 

    İkinci devrenin tamamında oyunun direksiyonu Beşiktaş taydı, 60 dan sonra oyuna dahil olan Oğuzhan ve Nkoudou da pozisyon üretmeye çare olamadı, kontra atak kabiliyeti olan Hatay forvetlerine pozisyon vermezken galibiyet serisi sona erdi..Ancak soru şu, Beşiktaş 2 puan mı kaybetti, 1 puan mı  kazandı, bana göre rakibin gücü gözönüne alınacak olursa bu deplasman beraberliği normaldir ve sahadan gelen fotoğrafa göre adildir..

 

  Erzurum-Fenerbahçe maçı 16.00 da , eksi derecede ve yüksek rakımda oynandı, bu üç koşul sarı-lacivertliler açısından maç önü dezavantajdı..İlk yarı Ozan,Gustavo ve Mert Hakan ın sürüklediği , Caner inde ortalarıyla desteklediği ataklar Erzurum kalesini tehdit ederken rakip sağda  Emrah, solda Novikovas  ve Obertan yönetiminde Gomes le gol arayışındaydı..

 

     Bu manzara zeminin bozukluğundan sakatlanan Erzurumlu futbolcuların ,önce Hamrun, sonra Obertan ın zorunlu değişikliklerinin yarattığı olumsuz etkiyle  yavaş yavaş Fenerbahçe nin üstünlüğüne dönüştü ve 45+ 5 de Mert Hakan ceza alanı içindeki karambolde takımını soyunma odasına önde götüren golü kaydetti..

 

     İkinci devreye başlarken Erzurum kaleci Farnolle ve Hasan Hatipoğlu nu da  zemin yüzünden kaybetti..48 de Pelkas ve 51 de Sinan Gümüş ün attığı gollerle oyun  adeta Fenerbahçe nin antrenman maçına dönüştü..İlerleyen dakikalarda oyuna dahil olan Valencia, Samatta, Ferdi, Cisse ve son olarak 18 yaşındaki Yiğit Şanlıtürk ter attılar dersem abartmış olmam..

 

    Sonuç olarak Erzurum Sporu zor haftalar bekliyor, 2 hoca değiştirip, yazdığı anı kitabında 1987 de Denizli nin futbolcusu iken   Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray dan teşvik primi aldıklarını itiraf eden Mesut Bakkal la !! yola devam eden Dadaşlar ın yönetimi şapkasını önlerine koyup düşünmeli diyorum..

 

      Fenerbahçe ise alışık olduğu ligin zirvesine yerleşti, Beşiktaş sadece ikili averajla lider.Gerçi henüz erken 

,ama bu  puantaj ilerideki haftalarda kalite olarak sanmam ,fakat heyecan açısından Istanbul un üç büyüklerini ve arkadan yaklaşan 26 puanlı Trabzon u zevkli bir yarış bekliyor , tabi Alanya , Gaziantep ve Hatay ın tat katmasıyla..

 

     Bakalım, göreceğiz...

Toplam 4702 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.