Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ VURGUNU

BEŞİKTAŞ VURGUNU

Beşiktaş 3 haftalık Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa çıkışından sonra geçen maçta lider Alanya ya kötü bir futbolla yenilerek avantaj kaçırmıştı, ancak   ilk üçteki rakiplerinin 9 puan yitirmesi üstüne  dün gece  aldığı 4-0 lık Erzurum  galibiyetiyle toplamda 12 puanla tam bir vurgun yaptı..

 

      Aslında ligin henüz 1/3 ünün tamamlandığını düşünecek olursak bu tip haftaları daha sıkça yaşayacağız, fakat Beşiktaş ın bu haftaki kazancı zirve yolunda  küçük de olsa bir avantajdır..

 

    90 dakikanın içine girecek olursam, teknik adam değişikliğinden sonra üçte sıfır yapan Erzurum dan ilk yarı böylesine özgüvenli bir oyun beklemiyordum..Novikovas ve Obertan önderliğinde ayağa çabuk paslarla Beşiktaş ı zora soktular, 3. bölgede  uyguladıkları presle de rakipin çıkışlarını engellediler..Bu manzarada tabiki  başta Ghezzal, Atiba ve Mensah olmak üzere siyah-beyazlı futbolcuların temposuz ve iştahsız oyunlarının rolü de vardı..

 

     Beşiktaş sadece 18 ve 22. dakikalar arası  5 korner ve 2  gol pozisyonuyla gürledi, hepsi o kadar.İErzurum un ise yegane pozisyonu devre sonuna doğru kaleci Ersin den önüne seken topu Çmer Şişmanoğlu nun  fileler yerine taça göndermesiydi.

 

     Hüseyin Cimşir bana göre ikinci 45 e başlarken büyük bir hata yaptı ve etkili Novikovas ı çıkartıp Raşat Mohammed i oyuna aldı, oysa skor 0-0 idi ve ilk yarıdaki planın sürmesi için Novikovas a gereksinim vardı..Tabi soyunma odasında ne oldu, bilemem..Ve maç 58 de sahanın en faydalı oyuncularından Necip in kazandırdığı penaltıyla kırıldı..Bu pozisyona bir paragraf açmak istiyorum; penaltıya ölçüsüz faulüyle sebep olan  Ö. Şişmanoğlu nun eski  bir Beşiktaş lı olması bazı kötü niyetli futbol fakirlerinin aklına bazı şüpheler sokabilir..Asla, bunu zaten Ömer in poziyondan sonraki saniyelerde vücut dilinden anlamak çok kolay..

 

     Penaltıyı gole çeviren Aboubakar adeta kendini  ateşledi ve ilerleyen dakikalarda takımını forse eden adam rolüne soyundu..Erzurum lu oyuncuların rakip alana çıkmasıyla  örnek bir kontrataktan Nkoudou nun  ikinci gol geldi,69 da Ghezzal ın ortasına  Vida dan sahalarda ender görülen topuk golü 90 dakikanın seyir açısından en güzel anıydı bence..Ve bir dakika sonra 4 ayağa pas organizasyonuyla  Aboubakar skoru tamamladı..4-0...

 

    Maçın geri kalan bölümünde Sergen Yalçın çok doğal olarak hafta içi oynanacak  Ankaragücü  deplasmanını düşünerek 5 as oyuncusunu kenara alarak  Larin, Dorukhan, Oğuzhan, Güven ve Atakan a şans tanıdı..

 

     Özetle Beşiktaş 22 puana ulaşıp zirveye yapıştı ve 25 golle en çok atan takım ünvanına kavuştu, ama zirvede en çok yiyen takım da kendileri , bu da düşündürücü..Tabi bu sayılar daha çok değişir, çünkü belirttiğim gibi  ligin üçte ikisi var önümüzde, yani bu köprünün altından daha  çok sular akar.....

 

Toplam 2977 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.