Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Bir günlük liderlik yoktur, maç fazlası vardır

Bir günlük liderlik yoktur, maç fazlası vardır

Öncelikle ABC okuyucularına "merhaba" demek istiyorum..

Yurt gazetesinide 2.5 yıldır sürdürdüğüm yazılarıma Sayın Merdan Yanardağın önderliğindeki bu yeni mecrada bu akşam Osmanlıspor- Beşiktaş maçıyla tekrar başlamanın mutluluğunu yaşıyorum, umarım sizler de mutlu olursunuz.

Bu satırları maç başlamadan önce yazıyorum, amacım Osmanlıspor Futbol Kulübü nedir, nasıl oluşmuştur, bu konuda sizleri aydınlatmak: 2010 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından kurulan Ankaraspor Kulübü daha sonra fesih edilmiş, geçen sezon Osmanlıspor adı altında 2. Ligden Süper Lige çıkmıştı.

Tamamen Ankara halkının vergileriyle beslenen Büyükşehir Belediyesinin takımı olup, Melih Gökçek ve oğlu Ahmet Gökçek tarafından AKP iktidarının Osmanlıyı yeniden yaratma projesinin futbol versiyonudur.

Yani tam bir siyasi kandırmacadır.

Tribünlerde bu takımı destekleyenler kimler, biliyor musunuz? AKPli belediyelerin zorla maça yollanan çalışanları ve yeni türeyen Osmanlı gençlik örgütleri..

Onbinlerce taraftarı olan Gençlerbirliği, Ankaragücü ve hatta alt liglerde yaşam savaşı veren köklü Hacettepe, Ankara Demirspor, Şekerspor camiaları dururken, belediye imkanlarını sorumsuzca harcayan bu zihniyetin sorgulanması ve yargılanması gerekir.

***

Gelelim maça... Beşiktaş bu sezonun en kötü futbolunu oynadığı maçı 3-2 kazandı...

İlk yarı Queresma ve Olcaydan oluşan iki kanadının etkisiz kalmasından dolayı üretkenlikten uzaktı siyah-beyazlılar...

Sosa ve Oğuzhanın gayretleri attığı golün dışında pek gözükmeyen Gomeze pozisyon yaratamadı...

Savunmada ise dağınık görüntü vererek 20de Rusescunun ve 44de NDiayenin iki golüne neden oldu...

Qeresma nın serbest vuruşdan gelen ortasına maçın durgun adamı Mario Gomezin beraberlik golü ilk 45 dakikanın 1-2 yenik bitmesini engelleyemedi belki, ama hakem Alper Ulusoyun 45. dakikada veremediği mutlak Beşiktaş penaltısı ilk devrenin sonucuna esas damga vuran pozisyonuydu. 

Bu pozisyonda 2 metre mesafeden Bilal Azizin topa elle temasını göremeyen 6. hakeme ne denir bilemem!

İkinci 45de Sosa sahneye çıkmasa ve attığı 2 golle Beşiktaşı galibiyete taşıyamasa kayıp puanların hesabını kimden soracaktı BJK camiası? 

***

Ancak belirtmeliyim ki, Osmanlıspor her zaman takdir ettiğim felsefi futbol adamı Mustafa Reşit Akçay yönetiminde oyunu çirkinleştirmeden, açık futbol oynayarak izleyenlere zevkli bir doksan dakika seyrettirdi. Puan da alabilirdi son dakika Sosa golü olmasaydı..

Sonuç olarak Beşiktaş, son haftalarda rutin şekilde rakibi Fenerbahçeye bir günlüğüne emanet ettiği liderliği tekrar geri aldı ve 3 sezondur göçebe hayatı yaşamalarına rağmen ligin ilk yarısının son haftasına önde girmeyi başardı.

***

Maçta dikkatimi çeken önemli bir konu var ki, futbol oyun kurallarının "stad koşullarına" uymuyor...

90 dakika boyunca Osmanlı Stadında yüksek volümde "Mehter Marşı" çaldı..

İktidarın Osmanlı hevesini anlıyorum, ama bu kadarı fazla, rahatsız edici ve dediğim gibi FIFA kurallarına aykırı.

Spor Bakanlığını, Gençlik ve Spor Müdürlüğünü ve Futbol Federasyonunu hiçbir şey yapmayacaklarını bildiğim halde ikaz ediyorum.

Toplam 1285 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.