Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Final gibi maçtan beraberlik çıktı

Final gibi maçtan beraberlik çıktı

Dün akşamki Sivas-Galatasaray maçı ligin kalan son 10 haftasının şampiyonluk yarışındaki en önemli karşılaşmalarından biriydi,çünkü  kazanan kendisine küçük bir avantaj sağlayacaktı..

90 dakikaya Sivas önde baskıyla başladı, 2. bölgede yaptığı presle rakibi adeta kendi ceza alanı çevresine hapsetti..2 ve 6. dakikalarda Muslera'nın kurtarışları golün habercisi gibiydi..

Nitekim 7 de Hakan Arslan soldan gelen ortayı diziyle filelere göndererek takımını öne geçirdi..

Dakikalar ilerledikçe Galatasaray geriye düşmenin yarattığı atmosferle önce oyunda dengeyi , sonrada üstünlüğü sağladı..14. dakikada Ömer Bayram'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Feghouli kaleci Samassa'nın çıkmamasını iyi değerlendirdi  ve Falcao'ya "alda at" dercesine pas çıkarttı, Kolombiya'lıya da topu içeri dürtmek kaldı..1-1..

Bu andan sonra oyun Galatasaray ın atakları ve Sivas ın kontraları şeklinde gelişti..27 de Feghouli'nin mutlak gol pozisyonunu Samassa önledi ve 32 de yine Feghouli'nin gollük şutunu yine Samassa önlerken bu kez Galatasaray ın golü geliyorum diyordu..5 dakika sonra roller değişti ve Falcao'nun kafayla indirdiği topu  Feghouli yarım voleyle galibiyet golü olarak ağlarla buluşturdu.

Sivas takımı bu sezon ilk kez sahasında 2 gol yiyerek soyunma odasına giderken şahsen benim fikrim ikinci yarıda Galatasaray'ın farkı arttıracağı yönündeydi, çünkü ilk 10 dakikadan sonraki izlediğim futbol tahminimin dayanağıydı..

İkinci yarının başında Rıza Çalımbay hiç gecikmeden Yasin i çıkartıp Emre Kılınç'ı oyuna soktu..Bu değişiklik Galatasaray ın sol tarafa önlem almasına ve oradan atağa zor çıkmasına neden oldu..56 da Mert Hakan ın sağdan kullandığı korner ceza alanını terk ederken Seri  nin ayağı Fernando'ya darbe olarak geldi, bu açık bir fauldü, ancak Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi..Fakat VAR hakemi pozisyonu izlemeye davet etti, açıkça görüldü ki hareket ceza alanının yarım metre içindeydi..Kazanılan penaltıyı Emre Kılınç kullandı, Muslera'dan dönen topu tamamlayarak takımını beraberliğe taşıdı..

Bu golde bir enstantane gözüme çarptı, kaleciden dönen top hiçbir zaman ofsayt olmaz, sadece direkten dönen topa penaltıyı kullanan vuramaz, çünkü ofsayttır..Bu kuraldan bir kaç Galatasaray'lı futbolcunun haberi yok demek ki, ellerini  ofsayt diye kaldırdılar..Milyon Eurolar kazanan futbolcuların bu halleri tuhaftı doğrusu...

Maçın bundan sonraki bölümü bitiş düdüğüne kadar Galatasaray'ın tek kale oyununa dönüştü, Sivas lı oyuncular  skoru koruma derdine düştü, ki kenardan Rıza Hoca sürekli çıkın diye uyarıyordu ..Bu durumlarda maalesef saha içindeki futbolcular kendi inisiyatiflerini kullanıyorlar , kenarı dinlemiyorlar..Ama , şu gerçeği de göz ardı etmeyelim, Galatasaray takımı kurduğu baskıyla rakibini geriye itti..

Bu bölümde Samassa ön plana çıktı, önce  69 da Onyekuru'nun gollük atağını  engelledi ve 73 de Ömer in şutunu kurtardı..Son 20 dakikada yapılan Sivas adına Kone, Galatasaray da Emre ve Adem hamleleri neticeye tesir etmedi..Uzatma dakikalarında ise Saracchi  kırmızı karttan kurtuldu, Emre Kılınç ın göğsüne attığı tekmeyi VAR sarıyla "ödüllendirdi"..

Oyun olarak Galatasaray'ın galibiyete daha yakın olduğu 90 dakika sonuç olarak berabere bitti ve şampiyonluk heyecanı son 9 haftaya taşındı...

Toplam 1904 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.