Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - HARİKA MAÇI TRABZON KAZANDI

HARİKA MAÇI TRABZON KAZANDI

 Dün akşam lider Beşiktaş ile son dönemlerin formda ekibi Trabzonspor'un karşılaşması maçın genelinde yüksek temposu, bol gol pozisyonu aksiyonları, teknik becerili oyuncuları ve nefes kesen ikili mücadeleleriyle ülke futbolunun çok üstüne çıkarken izleyenlere keyif verdi..

 

     Aslında 90 dakika trajik başladı, maçın hemen başında hafta içi Süper Kupa finalinden sakatlıkla çıkan Abdülkadir Parmak tekrar problem yaşadı ve yerini Lewis Baker e bırakmak zorunda kaldı..Bir kaç dakika sonra bu kez Beşiktaş'ın genç sol savunmacısı Rıdvan arka adelesinde yaşadığı sorun yüzünden formasını Nsakala'ya devretti..

 

     İlk çeyrekde Larin in  şutunu  Uğurcan önlerken hemen arkasından Baker in karşı karşıya kaldığı pozisyonda Ersin başarılıydı..Oyun genelde Beşiktaş ın üstünlüğüyle sürerken Trabzon u karşı ceza alanına Nwakaeme taşıyordu, Rosier maç boyu rakibi karşısında zor anlar yaşadı..Beşiktaş savunması Trabzon karşı ataklarında boş alanlar bıraktı, Vida ve Montero son maçlarındaki görünümlerinden çok uzak kaldılar, Rıdvan oyuna devam edebilseydi böylemi olurdu, bilemem ama bildiğim Nsakala bu performansıyla takımına zaaflar yaşatır..

 

      23 de Larin in kafasını yine Uğurcan engelledi, 27 de maçın ilk faul düdüğü çaldı,  22 oyuncunun agresif ve tempolu futbola rağmen  tamamen fair-play çizgisinde kalmaları alkışı hak etti..Ve 29. dakikada Beşiktaş beklediği gole Aboubakar ın nefis kafa vuruşuyla kavuştu..1-0 dan siyah-beyazlılar önce Larin, ardından Mensah ile ikinci gole çok yaklaştılar, ancak sahanın yıldızı kaleci Uğurcan takımını maçın içinde tuttu..

 

      Nitekim devre  biterken Trabzon beraberlik sayısına ulaştı, ama bu gol futbolda  değil daha çok bilardoda görülen bir aksiyondu, Nwakaeme ceza alanı üstünden etkisiz bir şut çekti, top önce Vida, sonra Montero ya çarparak kaleci Ersin i kontrpiyede bıraktı ve filelere gitti..Bu şans golüyle Trabzon  hiç hak etmediği bir skorla soyunma odasına giderken Beşiktaş cephesi üzgündü..

 

     İkinci yarıya takımlar yine aynı tempo ve mücadele azmiyle başladı, ilk 15  dakika Trabzon daha organize gözüktü, 60 da yeni transfer Bakasetas da oyuna dahil oldu..Birkaç dakika sonra Trabzon un forvette en etkili ismi Nwakaeme sol kanat avut çizgisi üstünde dar alanda  sihirli çalımlarıyla Ghezzal ve Rosier den sıyrılıp orta  yaptı, top Vida ya çarparak Hugo nun önüne düştü, o da  sert bir şutla takımını 2-1 öne geçirdi..

 

      Geriye düşen Beşiktaş tekrar rakip kaleye yüklenmeye başladı, sırasıyla Dorukhan, Nkoudou ve Ljajic in katılımıyla maçın bitimine kadar Nkoudou, Rosier ve iki kez Aboubakar la pozisyonlar buldu, hepsinde kalesinde devleşen Uğurcan a takıldı..Tabi bu arada 78 de  kırmızı gören Dorukhan ın sorumsuzluğunu da unutmayalım..

 

      Maçın son bölümünde topuyla tüfeğiyle karşı kaleye yüklenen Beşiktaş a karşı Trabzon kontralarıyla üçüncü golüde bulabilirdi, hele topun bordo-maviyi çok sevdiği bu maçta..

 

      Bana göre maçın adamının Uğurcan olması 90 dakikanın özeti..

 

      Bu  nefis maçı bizim gözlerimize sunan iki takımıda kutlarım, tabi  bu kaliteye katkı yapan hakem H.Umut Meler i gözardı etmeden..

      Bravo....

      ...

Toplam 2879 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.