Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - KARTAL İRTİFA KAYBEDİYOR

KARTAL İRTİFA KAYBEDİYOR

Son oynadığı  Trabzon maçını  iyi oynayıp kaleci Uğurcan a takılan Beşiktaş zirvedeki rakiplerinin kazandığı hafta içi  dün akşamki karşılaşmaya mutlak 3 puan arzusuyla çıktı..Sergen Yalçın sık maç takviminde sahaya Montero - Welinton ,  Mensah - Ljajıc ve Ghezzal - Nkoudou değişiklikleriyle çıktı ve hemen oyunu rakip alana yıktı, tıpkı çıkış yaptığı son haftalardaki gibi..

 

      Antalya nın hocası Ersun Yanal ise 6 eksikle çıktığı oyunda taktik kurgu  olarak savunma futbolunu tercih etti, karşı alana Fredy destekli  Amilton ve Gökdeniz ile gitmeyi denedi. Ancak maç boyunca ofansif açıdan  bu taktik tutmadı, sadece bir kez 39. dakikada ilk atakta Gökdeniz in golüyle 1-0 öne geçilen pozisyon vardı..O ana kadar 10 da Ljajıc in gollük şutunun Boffin tarafından kurtarılması dışında Beşiktaş ın baskıya rağmen pozisyon fakirliğini gördük..

 

      İlk yarı Aboubakar ın Naldo tarafından kitlenmesi, Larin in sağ kanatta, Nkoudou nun sol kanatta geniş alan bulamaması Antalya nın defansif taktiğinin ürünüydü..Buna Sergen Hoca çare bulamadı; daha doğrusu çalım atarak adam eksilten oyuncu eksikliğine merhem olacak Ghezzal ı 55 dakika kenarda tutması

hataydı,  Ljajıc in derin pas  özelliğini  .sahaya yansıtamaması ,  Atiba nın etkisizliği , savunmanın Rosier dışında  topu oyuna efektif  sokamaması .45 dakikanın göze batan zaaflarıydı bana göre..

 

      İkinci yarıya aynı onbirle başlayan Sergen Yalçın 55. dakikada 3 oyuncuyu sahaya sürdü, Mensah, Ghezzal , Oğuzhan ve zaten baskılı oynayan Beşiktaş 

maçı tek kaleye çevirdi..67 de Larin in kafa şutunu Boffin kurtararak  önemli bir ana imza attı..70 de Veysel ikinci sarıdan kırmızı görünce Antalya takımı 10 kişiyle kendi ceza alanı civarına kümelendi.Bu dakikalarda tek çare duran toplardı, nitekim 73. dakikada soldan gelen Ghezzal kornerinde  Vida kafayla fileleri buldu..1-1..

 

        Uzatmalarla birlikte kalan 22 dakikalık bölüm Beşiktaş ın gol  atma çabaları, Antalya nın yememe direnmesi  manzarası şeklinde geçti, bu arada 81 de Larin in direkten dönen topu gol olsa  başlığım .değişecekmiydi,.,Tabiki evet, çünkü Beşiktaş futbol kalitesi olarak irtifa kaybetmiyor, başarılı ve baskılı 90 dakikalarını sürdürüyor, sadece puantaj açısından kayıplarına vurgu  yaptım..

 

       Son olarak bir eleştirim  olacak, sadece dünkü maç için değil, ligimizde özellikle son yıllarda  görülen bir hastalık, daha doğrusu sahtekarlık, emek hırsızlğı, ne derseniz deyin..Bir takım kendisinden  güçlü bir rakibe karşı doğal olarak  defans ağırlıklı oynayacak, skor kendi lehine devam ettiği sürece oyun içinde vakit geçirmeye yönelik taktiklerde deneyecek..Ama asla kendini yerlere atıp dakikalarca dövünmeyecek, sonrada  kalkıp tay gibi koşmayacak..Dün akşamda bu tip fotoğraflara bilhassa maçın son bölümünde sıkça  rastladık....

 

      Bu kötü alışkanlığı önleyecek tek kurum var, hakemlerimiz, kendilerini aldatmaya yönelik böyle  eylemleri kartla cezalandırmadıkları sürece insanın maç seyretme zevki örselenmeye devam edecek..

Toplam 2561 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.