Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - KÖTÜ FUTBOL İYİ SKOR

KÖTÜ FUTBOL İYİ SKOR

 

   Önce şunu belirteyim, pandemi tüm dünyada futbol zevkinin içine etti, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya liglerinde az sayıda seyirciyle oynanan maçlar biraz heyecan getirmiş olabilir, ama bizde sıfır ...İnanın bu atmosferde oynanan maçlarda futbolcuları , üstelik paralarını alamadığı ortamda motive etmek çok zor,teknik adamlara çok iş düşüyor, tabi yönetimlerede..

 

     Beşiktaş genel kalıpları içinde 4-1- 4-1 düzeninde  maça başladı, ancak oyun içinde bu diziliş çok değişkenlik gösterdi..Mesela sağ kanat oyuncusu gibi sahaya çıkan Ghezzal devamlı içeri girerek sağ çizgiyi Rosier e bıraktı, zaten hep böyle oynuyor..Ama aynı organizasyon sol kanatta yok, Nkoudou tipik bir sol kanat oyuncusu gibi görev yapıyor, Rıdvan arkaya hiç sarkmıyor..

 

   Rıdvan demişken, bu gençin futbol ömrü çok uzun, ancak biri ona şunu anlatmalı:  "sen artık Beşiktaş takımının sol savunma kanadına yerleştin, kendine güven artık ve her topu içeriye, arkaya oynama korkaklığını bırak, bu tip pozisyonlarda takımının atak başlangıçlarına el freni oluyorsun evlat.." 

 

    Maça Sivas henüz 3 . dakikada Gradel in mutlak gol pozisyonuyla başladı..Ardından 18 de Beşiktaş ın ilk golü geldi, Ghezzal ın güzel ortasına Güven kötü bir kafa vuruşuyla kaleci Samassa yı  mağlup etti...Bu gol öncesi VAR taça takıldı, top bence taç çizgisini geçmişti, teknolojinin bu denli yüksek olduğu kamera sisteminde bu pozisyon nasıl tespit  edilemez anlayamıyorum..

 

    32 de Yatabare nin direkten dönen topu ve 33 de Mensah ın % 99 luk kaçırdığı gol ilk devrenin önemli anlarıydı..

 

    Devre arasında içeri girerken Sivas kaptanı Hakan  Aslan ın cep telefonundan hakeme itirazı iki sarı karttan kırmızıyla sonuçlandı..Bu sorumsuzluğun hesabı kaptandan sorulmalı..

 

    İkinci yarı Beşiktaş öldü öldü dirildi, 45 dakika bir eksik oynayan rakibine karşı pek pozisyon vermedi , ama 84 de gelen Larin golüne kadar ecel terleri döktü desem yanılmam  herhalde..90+2 de  de Oğuzhan  ın golü skoru belirlerken Beşiktaş olumsuz futboluna karşın 3 puanı aldı ve Ligin ikincisi olarak tepede kaldı...

 

   14 maçta 28 puan , yani 14 kayıp , başarımıdır, ligimizin dengelerine bakacak olursak fena değildir ..

 

    Çok iddialı diğer rakiplere bakınca eh diyorum..

 

   Bu arada, Aboubakar ın annesine Tanrı dan rahmet diliyorum, 28  yaşında birisinin  anasını kaybetmesi ne demektir??

 

 

 

   Annenin ruhu şad olsun Ebubekir kardeşim....Başın sağolsun....

 

Toplam 1752 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.