Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Şampiyonluk düğümü büyük ölçüde çözüldü

Şampiyonluk düğümü büyük ölçüde çözüldü

            Başlığımı biraz daha açayım, dün akşam oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçının 2-0 lık skorundan sonra durum biraz netleşti, G.Saray ligi şampiyon bitirir, Başakşehir ikinci olur, Fenerbahçe üçüncü, Beşiktaş dördüncü derecede ligi bitirirler...Liglerin bitmesine 3 hafta kala olağanüstü sürprizler olmaz ise benim görüşüm bu...     

           Maça gelirsek; önce şunu belirtmem gerekiyor, Beşiktaş takımı kupa maçının bıraktığı mental tahribatı silememiş... Bunu kim tamir edecekti, tabiki Şenol Güneş, ancak maç önü konuşmasından tutun, 90 dakika boyunca kenardaki vücut diline kadar haksızlığa uğramış bir camianın teknik temsilcisinin zaafiyetine şahit olduk...     

           Galatasaray maça iyi başladı, ilk 20 dakika oyunun hakimiydi, ama ilk net gol pozisyonuna Negredo girdi ve bana göre maçın ilk kırılma noktası olan öne geçme fırsatını heba etti..Ve bir dakika sonra Pepe den kaynaklanan ilk hamle hatasından gelişen atakda Galatasaray öne geçti..Ve bu dakikadan sonra oyun Beşiktaşın elinegeçti..Ancak, Medel in ilk kez şahit olduğum kötü futbolu, Tolgayın , Babel in ve Talisca nın etkisizliği devrenin 1-0 Galatasaray lehine bitirmesine neden oldu..    

Galatasaray cephesine gelirsek, önde baskı, Rodrigez in iştahlı futbolu, sol kanatta Nagamato nun ofansif, defansif performansı çok belirleyici oldu..       

İkinci yarının başlarında bir kırılma noktası daha oldu, Babel kaleciyle karşı karşıya kaldığında topu avuta gönderdi..Ve tartışmalı bir penaltı pozisyonu oluştu,devamında tüm derbileri 11 kişi tamamlayamayan Beşiktaş Tosiçin çok kolay atılmasıyla eksik kaldı.. Buna rağmen oyunu forse eden siyah-beyazlılar bir kontradan 2.
golü yediler ve maç bitti...

       Bu dakikadan sonra Fatih Terim skoru korumak adına değişiklikler yaparken, Şenol Güneş Oğuzhanı oyuna alırken çok geç kalmıştı. Aslında herşey için geç kalınmıştı, geçen hafta Alanya Spor maçında Galatasarayın lehine verilen kritik karar bence bu sezonun şampiyonunu belirlemede cok büyük rol oynadı..      

Umarım lig kavgasız ,gürültüsüz üç hafta daha sürer, Ziraat Kupasına benzemez...

Toplam 597 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.