Mehmet Tanlı
Mehmet Tanlı - Almanya‘da seçimlere az kaldı

Almanya‘da seçimlere az kaldı

Almanya`da 26 Eylül`de  yapılacak olan genel seçimlerden dolayı siyasetçiler çalışmalarına hız verdiler.
Partiler ve partilerin bölge Milletvekili adayları kapı kapı dolaşıp, semt pazarlarında, alışveriş caddelerinde bilgi masası kurarak seçim vaatlerini, projelerini seçmenlere tanıtmaya çalışıyorlar.
Gülistan Yüksel 3. Kez Meclise girmeye hazırlanıyor
Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD nin Mönchengladbach bölgesinin çalışkan Milletvekili Gülistan Yüksel 3. Kez Alman Parlamentosuna seçilmek istiyor ve farklı yerlerde vatandaşlarla buluşuyor. SPD Milletvekili Yüksel 19 gün sonraki seçimler için ‘‘ 2013 yılından bu yana, Mönchengladbach şehrini  SPD milletvekili olarak başarıyla Berlin'de  temsil ediyorum. Berlin'den Mönchengladbach'a daha fazla yardım almak, kaynak yaratmak benim görevim. Bunları son derece şeffaf olarak yapıyorum. Seçim bölgemdeki halkın sorunlarını çözmek beni son derece motive ediyor. 3. Kez Adayım , seçme hakkı olan Türk kökenli ve tüm göçmenleri sandığa gitmeye, oy vermeye davet ediyorum.‘‘ dedi. 
60'lı yıllarda Almanya‘ ya çalışmak için gelen Adanalı bir ailenin evladı olan Gülistan Yüksel (59) evli ve iki yetişkin çocuk annesi. Yüksel Federal Parlamento (Bundestag) Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Komisyonu ile Turizm Komisyonunda üye. Aynı zamanda Alman Federal Meclisi'nin sekreteri. SPD meclis grubunda ise göç / entegrasyon çalışma grubunun sözcü yardımcısı ve yerel siyaset çalışma grubunun bir üyesi.

gulistan-yuksel-spd-federal-milletvekili.jpeg

(Gülistan Yüksel)
Hammlı adaydan Cemevine ziyaret 

Birlik 90, Yeşiller partisinin Hamm-Lünen ve Unna bölgesinin Federal Milletvekili adayı Martin Kesztyüs (41) ise Hamm‘da Cemevini ziyaret etti, yöneticilerle tanıştı, aday olduğunu ve herkesten destek istedi. Kendisinin Macar asıllı , Nişanlısının ise Habeş kökenli olduğunu söyleyen Kesztyüs ‚‘‘ Göçmenlerin sorunlarını çok yakından biliyorum. Seçilirsem özellikle göçmen gençlere meslek kursu, iş bulma ve onların dışlanmaması ve daha çok perspektif sunulması, seçim bölgelerimdeki tüm insanların mutlu ve huzurlu yaşamaları için çalışacağım‘‘ dedi. 

cemevi.jpg

Cem Özdemir ve Filiz Polat Behçet Algan‘ ı Hamburg-Altona‘ da ziyaret ettiler

Hamburg-Altona‘ nın sevilen siması Behçet Algan’ ın Kuaför salonu da politikacıların, sanatçıların, gazetecilerin severek  uğradıkları yerlerinden birisi. Geçenlerde Yeşiller Partisinin iki Türk kökenli  Milletvekili Filiz  Demirel ve Cem Özdemir‘ de seçim çalışmaları için eski Belediye Meclisi üyesi olan Behçet Alganı ziyaret ettiler. SPD nin Başbakan Adayı Hamburglu Olaf Scholz‘ u yakından tanıyan mekanında defalarca ağırlayan Behçet Algan ‚‘‘ Bu sürpriz ziyaret beni duygulandırdı, bu nedenle Filiz ve Cem‘ e teşekkür ediyorum. Dileğim yoldaşım, arkadaşım Olaf Scholz seçimler sonrası Almanya‘ da Başbakan olur ve Yeşiller  partiside kurulacak hükümette yer alır. Tüm partilerde ama özellikle Sol partilerden aday olan tüm Türkiyeli adaylara başarılar diliyorum . Onlarla biz gurur duyuyoruz‘‘ dedi. 

cemevi2.jpg

Olaf Scholz kimdir?

63 yaşındaki Scholz , Osnabrück'te doğdu, ancak Hamburg'da büyüdü. Hukuk okudu 2011'den 2018'e kadar Hamburg'un belediye başkanı olarak görev yaptı. Kamuoyu araştırmalarında şu anki Maliye Bakanı olan Olaf Scholz önde görünüyor. Bu seçimlerde özellikle Sol Parti, Yeşiller ve SPD den bir çok Göçmen ve Türkiyeli Aday Parlamentoya girmek için yarışıyorlar. Merkelin Partisi CDU ise Türk kökenli olarak sadece Köln‘ den Serpil Güler´i aday göstermiş bulunuyor. 

Toplam 3452 defa okunmuştur.

Mehmet Tanlı diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.