Yeni Çıkanlar | 4 Şubat 2019

Yeni Çıkanlar | 4 Şubat 2019

Yeni Çıkanlar | 4 Şubat 2019 ABC Kitap''a ulaşmak için iletişim: [email protected]

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Sabahattin Ali

TÜM ESERLERİ-OYUNLAR-ŞİİRLER-MEKTUPLAR-YAZILAR-TUTANAKLAR

Epsilon Yayınları

“Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir. Hatta mukabele edilmesini bile beklemeden sadece sevmek. Başka bir insanı bahtiyar edebilmek, kendini bahtiyar edebilmekten daha güç fakat daha insancadır. Bugün böyle düşünenlere saf, hatta enayi derler. Fakat ne derlerse desinler, biz kalbimizin ve kafamızın doğru bulduğu şeyleri etrafın ne dediğine bakmadan yapmalıyız.”

1948 yılında, henüz 41 yaşındayken aramızdan ayrılan Sabahattin Ali, edebiyatın her alanında çalışan, eser veren bir yazardı. Yazarın kaleme aldığı tiyatro oyunlarını, şiirleri, mektupları, gazete yazılarını, mahkeme tutanaklarını, farklı mecralarda verdiği röportaj ve anket cevaplarını bir araya getiren bu yeni basım, yayınevimizin Sabahattin Ali külliyatının üçüncü cildini oluşturuyor. Dönemin yaşantısına dair notlar ve metindeki eski sözcüklere dair açıklamalarla, kimi metinlerin orijinal ve sadeleştirilmiş hallerinin karşılıklı basımıyla zenginleştirilen bu özel çalışma, Sabahattin Ali'nin eserlerinin ruhuna nüfuz etmenizi kolaylaştıran, özgün bir okuma deneyimi sunuyor.
“Bence Sabahattin'in en kuvvetli tarafı kendine benzerliği, temiz ve metotlu bir edebiyat kültürüne dayanarak, en yaratıcı anlamında realist oluşudur... Sabahattin köyü, kasabayı, köylüyü, kasabalıyı çok iyi biliyor, duyuyor ve yaşatıyor. Dili pürüzsüz. Görünüşü dağıtıp yine bir noktada toplamasını büyük bir ustalıkla başarıyor.”

-Nazım Hikmet

“Sabahattin Ali anlattığı hikayelere bizi inandırıyor... Muharrir çorak, zavallı köyün sefaletini, acılarını anlayıp anlatmaya çalışıyor. “Bir Gemici Hikayesi”, “Kanal”, “Bir Firar”, “Kazlar”, “Candarma Bekir” hikayelerini yazan bir muharrir gerçekten iyi bir sanatkardır.”

-Nurullah Ataç

“Sabahattin Ali imzası hikaye ve roman vadisinde son yıllarda hissedilen büyük boşluk içinde büyük bir ümit ışığı yakmaktadır.”

-Yaşar Nabi

“Sabahattin Ali'nin, böyle devam ederse, Tanzimat'tan beri en iyi hikayecimiz olabileceğini zannediyorum. Çünkü yazılarında benim istediğim şey var, iç var, görüş var. Sonra tekniği güzel, yeni bir şey yapayım diye garabete kaçan tarafı yok.”

-Suat Derviş

520 s.

İstanbul 2019

Fırat Mollaer

FANON’UN HAYALETLERİ

Fanon’la Konuşmayı Sürdürmek

İthaki Yayınları

“Hayaletler, modern toplumların ayrılmaz parçaları, kurucu çelişkileri veya fark unsurlarıdır. Ekonomik eşitsizliklerin yanı sıra kültürel eşitsizliklerin üzerinde dolaşan hayaletler. İşte, hiç kimse bu hayaletlere Frantz Fanon'dan daha çarpıcı bir biçimde dikkat çekmemiştir.”

Bu kitap, altbaşlıkta ifade edildiği gibi, Fanon'la konuşmayı sürdürme arzusunun ürünü. Kitabı oluşturan makalelerin anafikri, Fanon düşüncesindeki eleştirel potansiyelleri ortaya koymak biçiminde ifade edilebilir.

“…biz onu unutmuş olsaydık da Fanon bizimle konuşmaya devam edecekti. Elinizdeki kitapta bu konuşmaya eleştirel-rasyonel bir biçim vermeyi, ona yeniden siyasal biçim kazandırmayı amaçladık. Hayaletsiz bir gelecek mümkün mü?”

288 s.

İstanbul 2019

Sabahhattin Ali

KIRLANGIÇ

Seçme Öyküler

Doğan Egmont Yayıncılık

Edebiyatımızın usta kalemi Metin Celal'in Sabahattin Ali'nin hayatını, eserlerini ve öykücülüğünü mercek altına aldığı özel sunuşla.

İnsana ve içinde yaşadığı topluma gerçekçi ve eleştirel bakışı,yalın ve içten anlatımıyla Türk öykücülüğüne damgasını vuran yazarSabahattin Ali en sevilen öyküleriyle günümüzü kucaklıyor.Yazarın öykü serüvenini kronolojik olarak yansıtan bu özel seçki ile gençokurlar Sabahattin Ali'nin dünyaya, topluma ve insana bakışını tanıyacak,edebiyatın gücüyle sarmalanacak ve Türkçenin güzelliğine bir kez dahahayran kalacaklar.

140 s.

İstanbul 2019

Nehir Söyleşi:Özlem Kumrular

SALİH ÖZBARAN-TARİH FERMANLA YAZILMAZ

Tarihçi Kitabevi

Cumhuriyet tarihimizin önemli Osmanlı tarihçilerinden Prof. Dr. Salih Özbaran'ın Türkiye-İngiltere-Portekiz üçgeninde geçen hayat hikâyesi, yolu tarihten geçen herkesin merak ve ilgiyle okuyacağı bir kitap... Küllerinden doğan Ege kasabası Turgutlu'dan yola çıkıp Osmanlı tarihinin bilinmeyen detayları peşinden Lizbon'un tozlu arşivlerine kadar uzanan saygın, titiz, başarılı bir bilim adamının merceğinden tarihe bakış... Osmanlı tarihçileri ve tarihçiliği üzerine anılar, anektodlar ve ders alınacak anlatılarla dolu bir nehir söyleşi... "Nasıl tarihçi olunur?" sorusuna en güzel cevap...

336 s.

İstanbul 2019

https://www.tele1kitap.com/ana-sayfa/

Susie Hodge

SANAT

Büyük Sanatçılar ve Eserleri hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Çeviren:Mehmet Üstünipek

İnkılap Kitabevi

1300'lerin Gotik sanatıyla başlayıp 1960'ların Pop Art'ıyla sonlanan görsel anlamda büyüleyici bu kitap, dünyayı algılayışımızı şekillendiren en önemli ve etkili sanatçıların yaşamını ve sanatını keşfe çıkıyor.

Sanat, başlıca akımlara göre bölümlenmesi ve kronolojik olarak düzenlenmesiyle izlemesi ve anlaması kolay bir kitap.

Her sanatçının yaşamı, sanatı ve esin kaynakları ayrıntılı biyografileriyle inceleniyor. Sanatın her dönemi dolu bir şekilde açıklanıyor ve bağlamına yerleştirilecek şekilde bir zaman cetveli yer alıyor. Dünya ölçeğinde başlıca uluslararası sanat galerilerini ve sahip oldukları eserleri içeriyor.

Önemli sanat eserlerinin 100 tam sayfa reprodüksiyonunu sayfalarına taşıyor. Gotik'ten Erken Rönesans'a Y.1300-1500 Cimabue, Donatello, Fra Angelico, van Eyck, Masaccio, Botticelli, Ghirlandaio.

Yüksek Rönesans'tan MANİYERİZM'E y.1500-1600 Michelangelo, da Vinci, Raffaello, Tiziano, Holbein, Bronzino, Tintoretto, Bruegel.

Barok Y.1600-1700 El Greco, Caravaggio, Rubens, Gentileschi, Poussin, Velázquez, van Dyck, Claude.
Hollanda Gerçekçiliği Y.1600-1700 Rembrandt, Steenwyck, de Hooch, Vermeer.

Rokoko'dan Neoklasisizm'e Y.1700-1800 Canaletto, Hogarth, Boucher, Reynolds, Gainsborough, Fragonard, David. Romantisizm'den Realizm'e Y.1800-1900 Blake, Hokusai, Turner, Constable, Géricault, Millet, Moreau, Rossetti, Millais. Empresyonizm'den Post-Empresyonizm'e y.1865-1910

Pissarro, Manet, Degas, Cézanne, Monet, Rodin,Renoir, van Gogh, Toulouse-Lautrec. Modernizm'den Pop Art'a Y.1900-1970'ler Klimt, Munch, Kandinsky, Matisse, Picasso, Dalí, Kahlo, Lichtenstein, Warhol.

Bu kitap, Susie Hodge'un kavrayışıyla, yetkinliğiyle ve 100'den fazla yüksek kaliteli görselle dünyanın en büyük sanatçıları ve eserleri hakkında daha fazlasını bulmak isteyenler için kusursuz bir rehber.

232 s.

İstanbul 2019

https://www.tele1kitap.com/urun/246325/kitap/inkilap-kitabevi/susie-hodge/sanat-buyuk-sanatcilar-ve-eserleri-hakkinda-bilmeniz-gereken-her-sey/

Gerard de Nerval

AURELİA

Çeviren:Seçil Kıvrak

Resimleyen:Ali Çetinkaya

Kolektif Kitap

“Yavaş yavaş aydınlanan belirsiz bir yeraltıdır uyku, burada gölgeden ve gecenin içinden, arafı mesken tutmuş, ciddiyetle hareketsiz duran soluk siluetler çıkagelir.”Nerval rüyaları bildiğimiz dünyayla gerçeküstü dünya arasındaki iletişimi sağlayan bir vasıta olarak görür. Yazıları onun mantık ve tutarlılıkla kuvvetli bağını sarsan hayaller ve fantezilerle doludur. Bunun en önemli örneklerinden biri olan ve en önemli eseri kabul edilen Aurélia'da düşle gerçeklik, delilikle yaratıcılık arasındaki belirsiz, gizemli çizgiyi, kendi ruhsal deneyim ve arayışlarından yola çıkarak inceliyor.

Fransız romantizminin önemli yazar ve şairlerinden, sembolizm ve gerçeküstücülük akımını olduğu kadar T. S. Eliot, Ahmet Hamdi Tanpınar, Charles Baudelaire ve Marcel Proust gibi pek çok yazarı etkilemiş Nerval eşsiz ve zarif edebi üslubuyla saflık, kaybedilmiş gençlik, kendini gerçekleştirme ve güzellik ideallerini yansıtan imgeleri Aurélia'da buluşturuyor.Bu edisyonu özel kılan Ali Çetinkaya'nın hikayeye eşlik eden çarpıcı çizimleri.

120 s.

İstanbul 2019

John Scalzi

SENDROM

Çeviren: Göktuğ Börtlü

İthaki Yayınları

Hugo Ödüllü yazar John Scalzi'nin yakın gelecekte geçen bilimkurgu – gizem türündeki Sendrom Serisi'nin ilk kitabı Sendrom'la heyecan başlıyor.

Bilinmeyen bir virüs tüm dünyada yayılmaya başlamıştır. Virüsü kapanların çoğu bu durumdan etkilenmezken, şanssız beş milyon insanda “Sendrom” ortaya çıkar. Hastalar tamamen bilinçli ve kendinde olsalar da hiçbir şekilde hareket edemezler. Her çeşit insanı etkileyen bu hastalık tüm dünyayı değiştirir.

Yirmi beş yıl sonra, “Haden sendromu” adı verilen hastalığın şekillendirdiği dünyada çaylak FBI ajanı Chris Shane, deneyimli bir ajan olan Leslie Vann ile ortak olur. İkili, Watergate Hotel'de işlenen ve Haden sendromuyla bağlantılı gibi duran bir cinayete atanırlar ve tek şüpheli de bir “entegreci” yani bedenini sendromlu birine bir süreliğine ödünç veren biridir. Bu yüzden asıl şüphelinin kim olduğunu bulmak oldukça zorlaşır.

Shane ve Vann cinayetin gizemlerini ortaya sermeye başladıkça suçun çok daha büyük bir şeyle alakası olduğu açığa çıkar. Bir cinayet vakası olarak başlayan soruşturma, ikiliyi büyük şirketlerin salonlarından sendromluların Agora denen sanal ortamlarına ve sürprizlerle dolu yeni bir toplumun derinliklerine götürür. Orada karşılaşacaklarıysa akla hayale sığmayacak kadar büyüktür.

“Zekice yazılmış, düşündürücü, eğlenceli ve ayrıca sağlam aksiyon barındıran bir roman.”

-Patrick Rothfuss

“John Scalzi, yazdıklarını bambaşka bir seviyeye taşıyor. Sendrom, bugüne kadar yazdığı en iyi kitap.”

-Cory Doctorow

328 s.

İstanbul 2019

Murat S. Dural

LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS

Gerekli Kitaplar

“Fenerbahçe formasını sırtımda değil, başımda taşıdım.”

Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçünandonyadis 22 Aralık 1925'te Büyükada'da doğdu. Lefter'in asıl ismi olan Eleftherios Rumcada “Özgür” demekti. Futbola çoraplar ve gazetelerle yaptığı toplarla, abisinden dayağı yiyeceğini bile bile kaçırdığı meşin yuvarlakla başladı.

Ömrünün büyük bir kısmını Fenerbahçe ve Milli Takım için ter dökerek geçirdi.

Peki neydi Lefter'i efsane yapan? Hangi koşullarda futbol oynadı?

Fenerbahçe onun için ne demekti?

Türk futbol tarihinde ismi altın harflerle yazılan bu efsane oyuncunun yaşam öyküsünü Murat S. Dural'ın ağzından okuyama hazır mısınız?

120 s.

İstanbul 2019

Roy Jacobsen

BEYAZ DENİZ

Çeviren:Deniz Canefe

Yapı Kredi Yayınları

Yıl 1944... Çocukluk adası Barrøy'e geri dönen Ingrid, artık sadece onu ağırlayan bu ıssız kara parçasında denizin ve gözyüzünün güçlerine kafa tutup kışa hazırlanıyor; ağları seriyor, çitleri onarıyor, denizi ve kuşları gözlüyor. Her karışını tanıdığını sandığı Barrøy'ü bu kez genç bir kadının algısıyla yeniden anlamlandırırken kara kış onu yalnızlıkla, korkularıyla ve beklenmedik bir aşkla sınıyor.

Norveç'in yaşayan en önemli yazarlarından Roy Jacobsen, büyük bir beğeni kazanan Görülmeyenler'in devamı niteliğindeki Beyaz Deniz'de tabloyu daha da büyütüyor ve ülkenin kuzeyindeki küçük bir adada yaşayan Barrøy ailesinin hikâyesini İkinci Dünya Savaşı'nın son yıllarına taşıyor.

Ödüllü yazar Jacobsen'in içe işleyen yalın anlatımı, okurunu yine ustalıkla ve incelikle sarsıyor.

Ingrid doğduğundan beri aramıştı, böğürtlenleri, yumurtaları, kuş tüylerini, balıkları, deniz kabuklarını, ağa asılacak taşları, koyunları, çiçekleri, tahtaları, pirinci... bir adalının kafası ve elleri neyle uğraşırsa uğraşsın gözleri durmadan arar; adaların,denizin üzerinde dolaşan huzursuz bakışlar en ufak bir değişiklik görünce oraya çivilenir, en önemsiz işaretleri algılar, ilkbaharı daha gelmeden görür, karları daha girinti çıkıntıları beyaza boyamadan tanır, hayvanları ölmeden, çocukları düşmeden önce fark eder, beyaz kanat yığınları altındaki denizde görünmez balıkları görür. Adalıların çarpan yürekleri gözleridir.

176 s.

İstanbul 2019

"Yeni Çıkanlar | 4 Şubat 2019" haberi, 04 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 4 Şubat 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 4 Şubat 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
ABC Kitap Haberleri