Yoğun bakımlarda alarm! İlçe ilçe yatak aranıyor!

Yoğun bakımlarda alarm! İlçe ilçe yatak aranıyor!

Yoğun bakımlarda alarm! İlçe ilçe yatak aran... Normalleşmenin kontrolden çıkması ve virüsün mutasyona uğramasıyla salgın yeniden zirve yaptı.

İstanbul’da hastanelerin yoğun bakım servisleri neredeyse tamamen doldu. 112 acil servis ekipleri, Covid-19 hastalarını mega kentin uzak ilçelerindeki hastanelere götürmek zorunda kalıyor.

Yeni normalleşme dönemine geçilmesinin ardından AKP kongrelerinin de etkisiyle hızla artan günlük vaka sayıları, 50 binin üzerinde seyrediyor.

Hastanelerdeki yoğun bakım servislerinde yoğunluk her geçen gün artarken vakaların yüzde 40’ının bulunduğu mega kent İstanbul’da artık yoğun bakımda yer bulunamıyor. Covid-19 hastaları İstanbul’un uzak ilçelerindeki hastanelere naklediliyor. Örneğin Şişli’deki hastanelerde yer bulunamadığı için kilometrelerce uzaklıktaki Silivri ve Çatalca ilçelerine hasta sevk edilebiliyor.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, hastane öncesi acil bakım hizmeti veren sağlık emekçilerinin örgütü Paramedik Derneği de durumun ciddiyetine dikkat çekiyor. Dernek Başkanı Rüçhan Tuğçen Karagül, “Bir hastanenin aciline sevk edilen hasta, müdahalenin ardından hastanede yatırılamıyorsa ve yer yoksa yakınlardaki başka bir hastaneye sevk ediliyordu. Ancak, hastanelerdeki doluluk ve yoğunluk nedeniyle hastalar artık uzak ilçelerdeki hastanelere de sevk ediliyor” dedi. Hastaların hastaneler arası nakil sürecini de anlatan Karagül şöyle konuştu: “Bir yurttaş 112’den yardım isterse, 112 o yurttaşı en yakın hastaneye götürür. Burada ilk müdahale yapılır ve hastanın örneğin Covid-19 yoğun bakım, kardiyoloji yoğun bakım servisi gibi ihtiyaçları belirlenir. Hastane kendi bünyesinde boş yatak varsa oraya yatırır hemen. Eğer yer yoksa 112’ye ‘benim hastanemde boş yer yok, hastanın nakli gerekli’ diye bildirir. 112 de hastaya uygun bir hastane bularak hastanın naklini sağlar. Artık hastanelerdeki doluluktan kaynaklı olarak bu nakiller daha uzaktaki hastanelere de yapılıyor.

HASTALAR YATAKLARIN BOŞALMASINI BEKLİYOR

Önlenebilir bir hastalık nedeniyle kimsenin ölmeyi hak etmediğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi Eşbaşkanı Fadime Kavak ise “Okmeydanı ve Şişli Etfal Hastaneleri tamamen doldu. Bir hastanede bir hastanın durumu kötüleştiğinde yoğun bakıma nakil edilmek için sıra bekliyor artık. İstanbul’un iki yakasına yapılan iki acil durum hastanesi de bildiğimiz kadarıyla tamamen dolu. Bazen yoğun bakıma ancak bir hasta hayatını kaybettiğinde yeni hasta alınabiliyor. Acilen adım atılmalı” ifadelerini kullandı. Kentteki birçok hastanede yoğun bakım yataklarının tümüyle dolduğunu belirten İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Güray Kılıç da “Yoğun bakım yataklarının bilgisi 112’dedir. Hastaneler, acil bir durum halinde kullanılabilmesi için yoğun bakım yataklarını tamamen doldurmak istemez ve boş yatak bulundurmak ister. Ancak artık böyle bir durum da söz konusu değil, birçok hastanenin yatakları tamamen dolu. 112, bu nedenle hastanelerde boş yatak arıyor. Şu anda çok ciddi oranda yoğun bakım yatağı ihtiyacı var” dedi.

"Yoğun bakımlarda alarm! İlçe ilçe yatak aranıyor!" haberi, 13 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Yoğun bakımlarda alarm! İlçe ilçe yatak aranıyor! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yoğun bakımlarda alarm! İlçe ilçe yatak aranıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Sağlık Haberleri