2 yaşındaki Ömer Asaf, 2 kanseri de kök hücre ile yendi

2 yaşındaki Ömer Asaf, 2 kanseri de kök hücre ile yendi

2 yaşındaki Ömer Asaf, 2 kanseri de kök hücr... Trabzon’da hem lenf kanseri (lenfoma) hem de lösemi ile mücadele eden iki yaşındaki Ömer Asaf Çelik’e, ablası Beyzanur Çelik’ten (17) alınan kök hücreler nakledildi. Ömer Asaf tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Ağrı’da yaşayan Sevgi ve Sefa Çelik çifti, 6 çocuğundan Ömer Asaf’ı, hırıltılı solunum şikayetiyle doktora götürdü. Kentteki hastanede muayenenin ardından Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edilen Ömer Asaf’a, Çocuk Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi’nde yapılan tetkik sonucu lenf kanseri teşhisi koyuldu. Kemoterapi tedavisinin 4’üncü ayında Ömer Asaf’ta, bu kez Akut Miyeloid Lösemi (AML) ortaya çıktı. 2 farklı kanser türü ile mücadele eden Ömer Asaf için kemik iliği nakli yapılması kararlaştırıldı. Doku grubu tam uyumlu olan ablası Beyzanur Çelik’ten alınan kök hücre ile küçük çocuğa nakil tedavisi süreci başlatıldı. Ömer Asaf, Doç. Dr. Ayşenur Bahadır ve ekibince yapılan başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuştu.

‘KARDEŞİM SAVAŞMAYI BIRAKMADI’

Ömer Asaf’ın diğer ablası Hatice Çelik, “Yoğun bakımlık olduk, kalbi durdu. Tüm umudumuzu kesmiştik. Buradaki ekip, bize umut oldu, kardeşim de savaşmayı bırakmadı. Bizim tereddütlerimiz vardı; ‘Olsun mu, olmasın mı, nasıl olacak?’ Fakat ekibi görünce ‘Daha iyisi olamaz’ dedik. Bu kadar erken, bu kadar temiz, bu kadar steril. Çok fazlasıyla memnunuz. Allah, hepsinden razı olsun. Henüz 1 senemiz dolmadan hemen hemen bütün hastalığını atlattı. Şu an her şey gayet iyi. Çok mutluyuz. Bu duyguları kelimelere dökmek çok zor. Gerçekten çok kötü bir süreçti. Allah, kimseye yaşatmasın. Gözlerinizin önünde küçük bir çocuk hayat veriyor ve burada onunla gerçekten kendi çocuklarıymış gibi ilgilenen bir sürü insan var. Hemşireler, doktorlar olsun; titizlikle çalıştılar. Allah, hepsinden razı olsun” dedi.

‘KAN HÜCRELERİ TAMAMEN DÜZELDİ’

Kemik iliği sürecini yöneten, transplantasyon ünitesinin sorumlusu Doç. Dr. Ayşenur Bahadır, Ömer Asaf’ın kan hücrelerinin tamamen düzeldiğini ve sağlığına kavuştuğunu söyledi. Bahadır,

“Hastamıza daha yoğun bir tedaviye başladık. Tedavinin devamında bu hastaya kemik iliği nakli yapılması gerekiyordu çünkü yüksek riskli bir hastaydı. Hastamıza, başarılı bir şekilde ablasından kök hücre toplayarak kemik iliği nakli yaptık. Nakil sürecimiz oldukça başarılı geçti. Şu anda hastamızın kan hücreleri tamamen düzeldi ve sağlığına kavuştu. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz. Daha önce bölgemizde kemik iliği nakli yapılmıyordu. Bu hasta aynı zamanda ilk oldu. Hastalarımız kemik iliği nakli yapılamadığı için İstanbul, Ankara gibi uzak şehirlere gitmek zorunda kalıyordu. Hem maddi hem de manevi olarak oldukça zor koşullarla karşılaşıyorlardı. Burada kemik iliği nakli yapınca hastamız hem şifasına kavuştu hem de ailesi çok uzak yerlere gitmenin külfetinden kurtulmuş oldu” dedi.

"2 yaşındaki Ömer Asaf, 2 kanseri de kök hücre ile yendi" haberi, 15 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan 2 yaşındaki Ömer Asaf, 2 kanseri de kök hücre ile yendi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 2 yaşındaki Ömer Asaf, 2 kanseri de kök hücre ile yendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  2. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  3. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  4. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  5. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  6. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  7. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  8. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  9. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  10. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  11. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  12. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  13. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  14. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  15. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  16. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  17. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  18. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  19. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  20. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
Sağlık Haberleri