Bakan Bozdağ: Hayırcılar terörist demedik, kimse cumhuriyet muhafızlığına soyunmasın

Bakan Bozdağ: Hayırcılar terörist demedik, kimse cumhuriyet muhafızlığına soyunmasın

Bakan Bozdağ: Hayırcılar terörist demedik, k... Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan  AKP Muğla İl Danışma Toplantısı'na katıldı.Bakan Bozdağ, toplantıda, partililere 16 Nisan'daki referandumda neden...

Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan  AKP Muğla İl Danışma Toplantısı'na katıldı.

Bakan Bozdağ, toplantıda, partililere 16 Nisan'daki referandumda neden 'evet' demeleri gerektiğini anlattı.

Konuşmasında sık sık CHP'yi eleştiren  Bakan Bozdağ, "Cumhuriyet kimsenin babasının malı değildir. Artık, kimse Cumhuriyet'in muhafızlığına soyunmasın. Millet, milli irade için bir araya geldi. Milletin istiklalini de istikbalini de istikrarını da irade demokrasisini de Cumhuriyeti'ni de korudu muhafaza etti. Onun için buradan ifade etmek isterim ki artık bu ülkede kimse kendisini Cumhuriyet'in yegane muhafızı görmemelidir. Kimse, Cumhuriyeti bir azınlığın mülkiyetinden görmemelidir. Cumhuriyet 80 milyon Türk milletinin ortak değeridir, ezan gibi bayrak gibi vatan gibi Kur'an-ı Kerim gibi devlet gibi millet gibi demokrasi gibi. Cumhuriyet, aziz Türk milletinin ortak değeridir. Çünkü bu millet Cumhuriyet'e sahip çıkmak için varını yoğunu Cumhuriyetin ilanından 93 sene sonra ortaya koymuş ve bedelini ödemiştir. 16 Nisan'da  Türkiye'de yapılacak halk oylaması emin olun Cumhuriyet döneminde anayasada yapılan değişikliklerin en önemlisidir. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçerken büyük bir değişim dönüşüm yaşanmıştır. Anayasamızda bugüne kadar 18 değişiklik yapıldı bu 19 olacak. Eğer milletimiz kabul ederse 19'uncu ama en önemli değişiklik olacak. Bu yapacağımız 16 Nisan'daki değişiklik ile tarihi bir dönemeci beraber geçiyoruz.  Türkiye'de hükümet sisteminin değişmesinden rahatsız olanlar, milletin temsilcilerinin 'Millete götürüp, kararını soralım' dedikleri anayasa değişikliklerine ilişkin büyük bir yalan ve abartı ile karalama kampanyası içerisindedirler" dedi.

"BU MİLLET CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDA"

Bakan Bozdağ, "Bunlar milleti kendileri gibi sanıyorlar. Türk milleti cesur, yiğit bir millettir. Ama önünde koşacak cesur liderleri hep aramıştır. Cumhuriyetin başında Anadolu'nun dört bir yanı işgal edildi ve yıllar yılı süren savaşlar halkı bitap düşürdü  Atatürk Anadolu'ya çıktı ve bu millet  Atatürk'ün arkasına düştü Anadolu'yu düşmana dar etti, denize döktü, Cumhuriyeti kurdu. Doğru mu? Liderinin peşinde ölümüne bir olan büyük bir millet var. ve bu millet şimdi Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında. Çünkü bu millet, darbecilere  Türkiye'yi dar etti. Şimdi  Türkiye'nin içinde saklanan Fethullahçı Terör Örgütü'ne, diğer terör örgütlerine mensup olanlara, darbecilere ve yurtdışına kaçanlara buradan sesleniyorum, 'Nereye saklanırsanız saklanın, Nereye kaçarsanız kaçın sizi arayıp bulmak milletin yargısının önüne çıkarmak bu aziz millete ve devlete yaptıklarınızın hesabını sormak bizim namus borcumuzdur, şeref borcumuzdur. Hangi ülke sizi himaye ederse etsin kaçış yok.  Türkiye'ye ihanet ettiğiniz, yüzlerce masum insanı şehit ettiğiniz,

2194 vatandaşımızı yaraladınız, sakat bırakıp, gazi yaptınız. 'Türk milletine kötülük yaptınız' diye  Türkiye'nin Düşmanları sizi kanatlarının altına alsalarda o kanatların altında bulacağız ve sizi yargının önüne mutlaka çıkaracağız" diye konuştu.

"BU ANAYASA MİLLETE DOĞRUDAN HÜKÜMETİ SEÇME YETKİSİ VERMİYOR"

"Anayasamız şu anki haliyle Türk halkına  Türkiye'yi yönetecek hükümeti doğrudan seçme yetkisi vermiyor" diyen  Bakan Bozdağ, şöyle devam etti: 

"Biz  Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçiyoruz. Yasama seçimi yapıyoruz ama yürütme seçimi yapılmıyor. Peki bu değişiklik neyi getiriyor?  Türkiye'de yasama seçimi ayrı yapıldığı gibi hükümet seçime de ayrı yapılsın. Şimdi yürütme nereden çıkıyor? Parlamentodan. Biz önce milletvekillerini seçiyoruz, TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğuna sahip olan parti veya partiler, kendi içinden bir hükümet çıkarıyor. Hükümete güveni kim veriyor? Meclis.

Bu anayasa var ya bir yandan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor ama öte yandan da bu aziz millete güvenmiyor ona doğrudan hükümeti seçme yetkisi vermiyor."

"YENİLİKTEN DEĞİŞİMDEN KORKMAYIN"

Kimsenin yenilikten, değişiklikten korkmasına gerek olmadığını belirten  Bakan Bozdağ, "Ancak Kürtçülük yapan ırkçılık yapan, başkalarının değeri ile alay eden bir partiden  Cumhurbaşkanı seçilebilir mi? Bu millet, bunlara oy vermez, ' Kusura bakma' der. Milletin değerleri ile alay eden hakaret edenlere oy vermez. Hizmet edeni başımızın üstüne alırız. Hizmet etmeyen de ayağımızın altında paspas olur. Bu sistem milletin değerleri ile inançları ile kavgalı olanlara iktidar yolunu kapatır. Bu sistem saygınlığı getirir. Milletin değerleri ile kavgası olmayan güçlü inançları olan birkişi Cumhuriyeti olursa Türk milleti kazanır, bu nedenle bu değişimin yapılması olması şart. 'Bir başkası gelir bunları kullanırsa ne olur?' diyorlar. Milletten iradeyi alan kullanacak tabii, bu nedenle yenilikten değişiklikten korkmayın" diye konuştu.

Bozdağ, "Yasal denetimi var, yargı denetimi gerekiyor. Cumhurbaşkanına, şu anda tek başına yaptığı işlemlere yargı yolu kapalı ama bu sistemle açılacak. Şu an  Cumhurbaşkanı'nı sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor. Oysaki bu sistemde yargı yolu ile  Cumhurbaşkanı'nın görevi bile sonlandırılabilecek. Bu sistem yargı ve hukuk sistemini de güçlendirecek.  Türkiye devlettir, yargı da tek olacaktır. Yargı birliğini kuracağız. Anayasada, 'Herşey kanunda eşittir' diyor ama uygulamada öyle görünmüyor. Biz, eşitlik ilkesinin gereğini yerine getiriyoruz. HSYK,  Danıştay,  Yargıtay, Anayasa ile ilgili değişiklikler yok,şu anda neyse aynen muhafaza ediliyor.Güçlü yaşama güçlü  Türkiye tek devlet tek bayrak tek vatan için bu değişim şart. Cumhuriyet değişiyormuş rejim değişiyormuş, bunlar yalandan ibaret. Bu değişim Cumhuriyet'in ruhunada uygundur. Cumhuriyetimizi devletimiz milletimiz için istikrar için Evet, mührünü basmalıyız,  Türkiye'nin etrafı yangın yeri" dedi.

"'HAYIR' DİYENLERE TERÖRİST DEMEDİK"

Bozdağ, 'hayır' diyenlere terörist demediklerini ifade ederek, "Ama terör örgütleri 'hayır' propagandası yapma çağrısı yaptı. Türk milletinin önünde bunlar  PKK ile aynı şeyi düşünüyorlarsa kendileri bilirler. 'Hayır' için çalışanlar  PKK ile terör örgütleri ile hedef birliği için aynı düşünüyorlar. Ama bu millet kiminle birlikte karar vereceğini bilir. Bu nedenle CHP'nin içinde  Atatürk'ün partisinde 'hayır' dileceklere 'evet' diyeceklerin olduğunu biliyorum" dedi.

 

"Bakan Bozdağ: Hayırcılar terörist demedik, kimse cumhuriyet muhafızlığına soyunmasın" haberi, 12 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Bozdağ: Hayırcılar terörist demedik, kimse cumhuriyet muhafızlığına soyunmasın haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Bozdağ: Hayırcılar terörist demedik, kimse cumhuriyet muhafızlığına soyunmasın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  2. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  3. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  4. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  5. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  6. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  7. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  8. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  9. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  10. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  11. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  12. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  13. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  14. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  15. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  16. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  17. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  18. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  19. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  20. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
Politika Haberleri