Bilim İnsanları da Canan Karatay'a Katıldı! Günde 5 Adet Tüketerek O Hastalıkları Yenebilirsiniz!

Bilim İnsanları da Canan Karatay'a Katıldı! Günde 5 Adet Tüketerek O Hastalıkları Yenebilirsiniz!

Bilim İnsanları da Canan Karatay'a Katıldı! ... Sağlıklı beslenme ve doğal tedaviler konusundaki çalışmalarıyla tanınan Dr. Canan Karatay'ın senelerdir önerdiği bir besinin faydası, son yapılan araştırmalar ile kanıtlandı.

Canan Karatay'ın Önerisi Bilimsel Onay Aldı! Cevizle Kalp ve Kilo Sorunlarına Son!

Sağlıklı beslenme ve doğal tedaviler konusundaki çalışmalarıyla tanınan Dr. Canan Karatay'ın ekmek yerine ceviz tüketilmesi önerisi, yapılan bilimsel araştırmalarla desteklendi. Cevizin kalp ve damar sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, beslenme uzmanları tarafından da sıkça vurgulanıyor.

Cevizin yararları nelerdir, günde en fazla kaç ceviz yemeliyiz? Ceviz hangi hastalıklara iyi gelir, insan vücuduna ne faydası var? - Sağlık Haberleri

Ceviz Neden Önemli?

  • Doymamış Yağ Asitleri: Ceviz, kalp ve damar sağlığı için hayati önem taşıyan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Bu yağ asitleri, kolesterolü dengeler, kan basıncını düşürür ve kalp krizi riskini azaltır.
  • Antioksidanlar: Ceviz, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarına karşı koruyan güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, kalp hastalıkları, kanser ve yaşlanma gibi birçok kronik hastalığa karşı koruma sağlar.
  • Protein: Ceviz, bitkisel protein açısından da oldukça zengindir. Protein, kas kütlesinin korunmasına ve doku onarımına yardımcı olur.
  • Lif: Ceviz, sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için gerekli olan lif bakımından da zengindir. Lif, kabızlığı önler, kolesterolü düşürür ve kan şekeri kontrolünü sağlar.
  • Vitamin ve Mineraller: Ceviz, B vitaminleri, E vitamini, magnezyum, potasyum ve fosfor gibi birçok vitamin ve mineral içerir. Bu vitamin ve mineraller, birçok önemli vücut fonksiyonunun yerine getirilmesine yardımcı olur.

Kalp-Damar Hastalıklarına Karşı Koruma:

Uzmanlar, cevizin kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu ve kan lipid profili üzerinde olumlu etkiler göstererek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini belirtmektedirler. Ayrıca ceviz, antioksidan özellikleri yardımıyla vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyabilir.

Kilo Kontrolünde Yardımcı Olur:

Yapılan araştırmalar sonucunda cevizin kilo kontrolünde önemli rolü olduğu belirlendi. Tokluk hissi vermesiyle metabolizmayı hızlandıran ceviz, diyet listelerinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

4 Saatte Etki Gösteriyor:

Araştırmalar, bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildiğini gösteriyor. Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, riski yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı düzenli olarak koruyor.

Ceviz Yağının Faydaları:

Ceviz yağının özellikle kan damarlarını hizalayan ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynayan endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok yararlı olduğu açıklandı. Omega 3 (alfa-linolenik asit) açısından en zengin ağaç yemişi olan ceviz, yüksek Omega 3 alımının kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı kanıtlanmıştır.

 

"Bilim İnsanları da Canan Karatay'a Katıldı! Günde 5 Adet Tüketerek O Hastalıkları Yenebilirsiniz!" haberi, 20 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bilim İnsanları da Canan Karatay'a Katıldı! Günde 5 Adet Tüketerek O Hastalıkları Yenebilirsiniz! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilim İnsanları da Canan Karatay'a Katıldı! Günde 5 Adet Tüketerek O Hastalıkları Yenebilirsiniz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:50 Telefonunuzu yatarken şarjda bırakmayın!
  2. 23:48 Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
  3. 23:45 Kıyafetlerinizi naylon poşette saklamayın!
  4. 23:39 Evde pastaneleri aratmayan dereotlu poğaça tarifi: Günlerce dursa bayatlamıyor
  5. 23:39 Elmalısıyla yarışır! Damak çatlayan havuçlu kurabiye tarifi
  6. 23:39 Mayalamayı beklemeden hızlıca yapın! İşte püf böreği tarifi
  7. 23:35 Fenerbahçe Beko Turu Zora Taşıdı!
  8. 23:32 Ütünüz Eskidi ve Karardı mı? Bu Pratik Yöntemle Ütünüz Yeni Gibi Olacak!
  9. 23:16 Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
  10. 23:11 Temel Karamollaoğlu: Genel başkanlık görevimden ayrılacağım!
  11. 22:47 Joe Worrall, siyah-beyazlı formayla ilk kez gol attı!
  12. 22:46 O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
  13. 22:43 Özel ile Kılıçdaroğlu görüştü!
  14. 22:38 Bu testi çözebilenler 'dahi' olarak nitelendiriliyor!
  15. 22:34 Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
  16. 22:26 Borsa İstanbul'da 4 yeni endeks başlatılacak
  17. 22:15 Rashica 5. golünü atmış bulundu!
  18. 22:15 Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
  19. 22:12 Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
  20. 21:55 Galatasaray Sutopu Takımı, şampiyonluk pozu verdi!
Sağlık Haberleri