Bilim Kurulu Üyesi’nden itiraf gibi açıklama! ‘Bugüne kadar alınan kararları biz vermedik’

Bilim Kurulu Üyesi’nden itiraf gibi açıklama! ‘Bugüne kadar alınan kararları biz vermedik’

Bilim Kurulu Üyesi’nden itiraf gibi aç... Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, koronavirüs salgını ile ilgili alınan kararlarla ilgili konuştu. Karar mercii olmadıklarını belirten Özlü, "Bugüne kadar alınan kararları biz vermedik. Görüşlerimizi söylüyoruz ama karar yetkimiz yok" dedi.

 

Özlü, Atilla Güner’in, “vaka sayısının her geçen gün artması konusunda bir yerde hata yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Endişe verici. Durumu kontrol altında görmüyorum. Önümüzdeki güz döneminde daha da artabileceğinden endişeliyim. Hem ağır vaka sayısı hem de can kaybı artıyor. Salgında kontrolü kaybediyor gibi duruyoruz. Salgın sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde tekrardan alevlenme dönemine girmiş gibi görünüyor. Teorik olarak evden dışarıya insanları çıkartmazsanız, herkes maskesini takarsa ve mesafeye dikkat ederse salgın durur ama pratikte karşılığı yok bu söylediğimin. Gördüğüm kadarıyla Çin var, onlar iyi uyguladılar.

'BİZ KARAR VERİCİ DEĞİLİZ'

Sağlıkla ilgili konularda olumlu ya da olumsuz fikrimizi rahatlıkla dile getiriyoruz. Pek çok sektörden çok farklı talepler ve istekler var. Yönetim bir şekilde onları da dikkate almak zorunda. Onlar kendi kararlarını verirken bizim tavsiyelerimizi ve görüşlerimizi dinliyorlar ama sonuç itibariyle biz karar verici değiliz. Maçlar seyircili oynansın ya da oynanmasın, şurası açılsın ya da açılmasın gibi kararları bu güne kadar hiç almadık. Böyle bir karar alma yetkimiz de yok zaten. Sosyal medyadan bana yazıyorlar ‘’niye şöyle yapmadınız? neden böyle karar aldınız?’’ gibi ama bizim böyle bir yetkimiz yok. Bilim Kurulu olarak biz karar alamıyoruz."

'SÜREÇ UZAYACAK VE OKULLARI ERTELEMEK ÇÖZÜM OLMAYACAK'

Okulların açılmasıyla ilgili olarak ise, "Herkesin tereddütleri var" diyen Özlü, şu şekilde devam etti: "Sadece Türkiye’de de değil. Birçok ülkede okullar açıldı ama sorunlar ortaya çıktıktan sonra bazı okullar kapatıldı. Bazı okullar tamamen online ilerleme kararı aldı. Kolay karar verilebilecek bir olay değil, eğitim de kolay vazgeçilebilecek bir olay değil. Bu süreç daha uzayacak. 1- 2 ay daha ertelemek çözüm olmayacak. Okulların açılmasına 21 gün kaldı. Bu süre içerisinde birkaç ilde seçilmiş birer okulda bazı sınıflar yüz yüze eğitime başlayabilir ve bu süreç gözetim altında sürdürülür ve öğrenciler, öğretmenler, okul çalışanları ve herkesin ailelerine bakılır ve okulların açılmasıyla birlikte bulaş riskinde artış oluyor diye bakılır. Uygulamaya geçince işler hesaptaki gibi olmayabilir, öngörülmedik sorunlar ortaya çıkabilir. Bunları görme fırsatımız olur. Böyle bir çalışma topluma güven verir. Benim bu söylemiş olduğum fikir okullar açıldıktan sonraki riski azaltmak için bir öneridir. 21 Eylül’de 18 milyon öğrenciyi okullara alırsanız ne kontrol edilebilir, ne denetlenebilir ne de yönetebilirsiniz.

'ÖZEL OKULLARIN AÇILMASI DA PİLOT UYGULAMA SAYILABİLİR'

Özel okulların açılması da pilot uygulama sayılabilir. Okulda risk var dışarıda risk yok diye düşünmemek lazım. Hepimiz risk altındayız. Ben hastaneye giderken risk alıyorum. Eve dönerken acaba birisinden virüs aldım, evime getirdim mi diye her gece düşünüyorum.”

"Bilim Kurulu Üyesi’nden itiraf gibi açıklama! ‘Bugüne kadar alınan kararları biz verme." haberi, 01 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 01 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bilim Kurulu Üyesi’nden itiraf gibi açıklama! ‘Bugüne kadar alınan kararları biz verme.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilim Kurulu Üyesi’nden itiraf gibi açıklama! ‘Bugüne kadar alınan kararları biz verme.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  2. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  3. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  4. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  5. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  6. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  7. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  8. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  9. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  10. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  11. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  12. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  13. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  14. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  15. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  16. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  17. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  18. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  19. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  20. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Sağlık Haberleri