CHP’li Orhan Sümer: Doktorlar istifa ediyor, bölümler kapanıyor; Sağlık Bakanlığı derhal çözüm üretmeli!

CHP’li Orhan Sümer: Doktorlar istifa ediyor, bölümler kapanıyor; Sağlık Bakanlığı derhal çözüm üretmeli!

CHP’li Orhan Sümer: Doktorlar istifa ediyor,... TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi’nde çocuk metabolizma doktoru uzun zamandır yok. Sorunlar çözülmezse yakın tarihte bu bölümlerde de doktor kalmayacak" dedi.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana’da bulunan kamu hastanelerinde özellikle çocuk hastalıkları bölümlerinde doktor kalmamasını ve bölümlerin kapanmasını Meclis’e taşıdı.

Orhan Sümer, “Saray İktidarının en çok övündüğü konu sağlıkta yapılanlardı. Hasta garantili, yatış garantili binaları, dev hizmet diye vatandaşa sundular. Oysa öyle bir duruma gelindi ki vatandaşlar randevu alabilmek için günler öncesinden başvurmasına rağmen, aylar sonrasına randevu veriliyor. Hastanelerin önünde kuyruklar oluşuyor. Araya birilerini sokup randevuyu öne almak için vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Doktorların birer birer istifalarını istemesi birçok bölümün kapanmasına neden oluyor. Adana’da sağlık sistemi çökmek üzere. Çok yakın bir tarihte birçok alanda doktor bulunamayacak hale gelinecek. Sağlık Bakanlığı’nın bu soruna derhal çözüm üretmesi gerekiyor” dedi.

Orhan Sümer, “1550 yataklı Adana Şehir Hastanesinde Çocuk Metabolizma doktoru uzun zamandır yok. Yine çocuk hastalıkları yan dallarından endokrin, romatoloji, nöroloji, nefroloji ve genetikte sadece birer doktor bulunuyor. Doktorlar ve sağlık sistemindeki sorunlar çözülmezse yakın tarihte bu bölümlerde de doktor kalmayacak. Zaten bir doktor olduğu için hastalara yetişme ve tedavide büyük sıkıntılar yaşanıyor. Doktor gidiyor bölümler kapanıyor. Çözüm üretilmezse elimizde binadan başka bir şey kalmayacak” diye devam etti.

“Saray İktidarı neredeyse tüm illere Şehir Hastanesi yaptı. Şehir hastaneleri yapılırken yandaş müteahhitlere verilen garantiler defalarca gündeme geldi. Bütün iktidar kadroları yan yana dizilip hastane açılışı gerçekleştirdiler. Ancak hastanelerin sağlıklı bir şekilde işlemesi için en temel görevler yerine getirilmedi. İçinde doktor olmayan, bölümlerin kapatıldığı hastane binaları kimsenin işine yaramıyor. Adana gibi Büyük bir şehirde bile bu tip sıkıntılar yaşanıyorsa, küçük şehirlerin halinin daha beter olduğu tahmin edilebilir” diyerek duruma sitem eden CHP’li Sümer, “Aylar sonraya verilen randevular, tek doktorun yüzlerce hastaya bakmaya çalışması, sağlıkta artan şiddet, hekimlerin sosyal ve ekonomik haklarındaki sıkıntılar çözülmediği sürece ekonomik krizin de etkisiyle kamuda çalışan doktor bulmak imkansız hale gelecektir” diye uyarıda bulundu.

"CHP’li Orhan Sümer: Doktorlar istifa ediyor, bölümler kapanıyor; Sağlık Bakanlığı derhal çözüm üre." haberi, 23 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan CHP’li Orhan Sümer: Doktorlar istifa ediyor, bölümler kapanıyor; Sağlık Bakanlığı derhal çözüm üre.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Orhan Sümer: Doktorlar istifa ediyor, bölümler kapanıyor; Sağlık Bakanlığı derhal çözüm üre.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:20 Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir sürpriz yaşandı! PSG'yi deviren Dortmund finale yükseldi!
  2. 00:20 Feyyaz Uçar'dan Beşiktaşlıları üzecek sözler geldi
  3. 00:16 Kızılcık Şerbeti'nde kötü haber: İzleyenler gidecek diye seviniyordu
  4. 00:13 Ali Koç resmen onay verdi: Takımın bel kemiği gidiyor, taraftarlar çok üzülecek!
  5. 00:08 2028 Yılına kadar 1 milyar dolarlık bir değere ulaşacak!
  6. 00:08 Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?
  7. 00:08 İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
  8. 00:04 Türkiye haritası yeniden kıpkırmızı oldu: Haberler kötü!
  9. 00:01 9 Yıldır üretim yapan bir tekstil şirketi iflas etti!
  10. 00:01 Bankalara talimat verildi: Kredi kartı limitlerinin azaltılacağı iddiası gündeme geldi
  11. 00:00 İkinci el araç alıcıları için önemli bir gelişme: Sınırlamalar kaldırılabilir!
  12. 23:48 Sigarayı Bıraktıracak Bir Deney!
  13. 23:43 İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
  14. 23:31 CHP Niğde İl Kadın Kolları Başkanı ve Ekibi İstifalarını Sundu!
  15. 23:28 Sadettin Saran, Fenerbahçe başkan adaylığı hakkında konuştu!
  16. 23:24 En Zeki Çocuklar Hangi Ayda Doğuyor? İşte Şaşırtıcı Sonuçlar!
  17. 23:13 Arda Turan'ın, Seçil Erzan çıkışı sosyal medyaya düştü!
  18. 23:07 Beşiktaş Türkiye Kupası finaline adını yazdırdı!
  19. 23:06 Kızılcık Şerbeti dizisinde ayrılık mı var?
  20. 23:03 BioNTech, 315 milyon euro zarar açıkladı
Sağlık Haberleri