Günün belirli saatlerinde yaptığınız spor daha zayıflatıyor

Günün belirli saatlerinde yaptığınız spor daha zayıflatıyor

Günün belirli saatlerinde yaptığınız spor d... Kilo vermek isteyenler genelde diyet programı uygular. Yaptıkları diyeti de spor ile destekleyerek daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hedefler. Ancak spor yapmak her zaman zayıflatmaz saati ve koşuları da çok önemli.

Birçok insan fazla kilolarından kurtulmak için ya da daha fit bir görüntüye sahip olabilmek için hem sağlıklı beslenir hem de bu beslenmeyi spor yaparak desteklerler. Ancak her saatte yapılan sporun vücuda her zaman olumlu etkiler sunmayabilir. Hollanda’da yapılan bir araştırma ile spor yapmak için günün en verimli saatleri belirlenmiş oldu.

Sporun yapılması uygun olan saatleri, genellikle sporun hangi amaçla yapıldığına göre değişiklik gösterir. Eğer yağ yakmak için spor yapılıyorsa, genellikle sabah saatlerinin tercih edilmesi daha sağlıklı olarak bilinir. Kas kütlelerinin korunması amacı ile yapılan sporlar ise gün içinde saat fark etmeksizin yapılabilir. Bunlara ek olarak kilo vermek amacı ile yapılan sporların öğle saatlerinde yapılması daha iyi ve sağlıklı olarak bilinir.

Yapılan habere göre uzmanlar, günün özellikle bazı zamanlarında kişilerin kilo alımını kontrol altına aşmaya ve tip 2 diyabet olma riskinin azaldığını göstermektedir.

Spor Sabah mı Akşam mı Yapılmalıdır?

Spor yapacak kişilerin hangi zaman dilimi içinde spor yapacakları, genellikle spora başlama amaçlarına göre belirlenir. Kilo vermek ve yağ yakarak daha fazla kasa sahip olmak isteyen kişileri sabahları aç karna spor yapmaları daha fazla ve daha hızlı kalori yakmalarını sağlayacaktır. Bununla beraber akşam yapılan sporlar, genelde kas yapmak ve yapmış oldukları kas kütlelerini korumak isteyen kişiler tarafından tercih edilirler.

Temmuz 2019'de Cell dergisi biyolojik saat ile metabolizma arasındaki ilişkiyi gösteren bir makale yayımladı. Yayınlanan çalışmada, önce fareler sonra insanlar üzerinde yapılan deneylere göre akşam saatinde egzersiz yapmanın daha verimli olabileceği gösterildi.

Çalışmanın sonuçları, Amerikan Egzersiz Konseyi tavsiyeleri ile de uyumlu gözükmektedir. Amerikan Egzersiz Konseyi, “gün içinde ısınan kasların performansı, akşamları daha iyidir” diyerek sonucu desteklemektedir. Konsey, buna ek olarak akşam saatinde yapılan egzersizlerde kan basıncının daha kontrol altında olduğunu söylüyor

Akşam egzersiz yaparken, egzersizden önce uygun beslenmeli ve egzersizi uyku saatinize yakın yapmamalısınız. Akşamları egzersiz yapmanın kilo vermek için daha iyi olduğunu destekleyen başka kanıtlar olsa da, bu kanıtların sınırlı olduğunu belirtmek gerekir.

Akşam egzersizi tavsiye edilmesine rağmen, sabahları egzersiz yapmayı tercih ettiğiniz durumlar olabilir. Eğer sabah egzersizle güne başlamak istiyorsanız, bu durumda egzersizinizi kahvaltıdan önce yapmanız tavsiye edilmektedir. Uyku ile uzayan açlık sonrası yağ yakımı daha hızlı olduğundan egzersizinizi bu vakitte yapmak sizin için daha iyi olabilir Ancak hipoglisemi denilen açlık kan şekeri düşüklüğüne dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle doktorunuz ve diyetisyeninizin size özel vereceği tavsiyelere göre hareket etmeniz önerilir.

Doğru egzersiz saatinin belirlenmesi konusunda net bir sonuca ulaşmak için daha çok araştırmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Akşam ya da sabah, ne zaman egzersiz yaparsanız yapın, egzersizlerin doğru ve düzenli yapılması sağlıklı yaşam için daha önemlidir. Ayrıca, yeterli uyku ve dengeli beslenme ile destekleyerek yaptığınız egzersizden daha çok verim alıp, hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

"Günün belirli saatlerinde yaptığınız spor daha zayıflatıyor" haberi, 04 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Günün belirli saatlerinde yaptığınız spor daha zayıflatıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Günün belirli saatlerinde yaptığınız spor daha zayıflatıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  2. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  3. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  4. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  5. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  6. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  7. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  8. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  9. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  10. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  11. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  12. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  13. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  14. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  15. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  16. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  17. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  18. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  19. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  20. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
Sağlık Haberleri