İftar menüsü önerileri: Pratik ve lezzetli

İftar menüsü önerileri: Pratik ve lezzetli

İftar menüsü önerileri: Pratik ve lezzetli Ramazan ayında iftar sofraları aileleri bir araya getirip, sevdiklerimizle birlikte bereketi paylaşmanın keyfini yaşatıyor. Özellikle bu özel ayda özel bir iftar menüsü hazırlamak, sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz keyifli akşamlar için öneriler!

İFTAR MENÜSÜNDE NE VAR?

Ramazan ayının yarısını geride bırakmaya günler kaldı ve iftar sofraları hala aileleri bir araya getirip, sevdiklerimizle birlikte bereketi paylaşmanın keyfini yaşatıyor. İşte, iftar sofranızı şenlendirecek lezzet dolu öneriler:

HANIM AĞA ÇORBASI

Çorba tenceresine sıvıyağı koyun. Isınınca rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz soğanı koyun ve kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. 1 tur kavurduktan sonra üzerine suyunu ve tuzunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca erişteleri içine atın. Hafif pişen eriştelerin üzerine nohudu ekleyin. Çorba 5 dakika kaynadıktan sonra yeşil mercimeği de ekleyin. Çorbayı kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sos tenceresinde sıvıyağı ve naneyi kızdırıp çorbamızın üzerine dökün. Çorbadaki eriştelerin iyice şişip lapalaşmaması için bu çorbayı iftara yakın saatlerde yapmanızı tavsiye ederiz.

KURU CACIK

Salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Üzerine rendeden geçirilmiş sarımsakları ekleyin. Süzme yoğurdu ekleyin. Kıyılmış taze naneyi de üzerine ekleyin. Son olarak kuru nane ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın. Bir servis tabağına alın ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

TAVUK TOPKAPI

Tavuklarınızı yıkayıp, süzgeçte süzdürün. Karıştırma kabında süzülen tavukları, zeytinyağını, karabiberi, kırmızı toz biberi ve tuzu alıp, iyice harmanlayın. Kabın ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. İç pilavı yapmaya başlayın. Pirinç tenceresine zeytinyağı koyun ve ısınınca dolmalık fıstığı kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanlar kavrulunca iyice yıkadığınız ve süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurun. Pirinçlerin üzerine karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü, tuzu ve suyu ekleyin, pişirmeye koyun. Fırın kabına tavuğunuzu alın. Tavuğun derisi alt kısımda kalacak şekilde koyun ve içine iç pilavdan koyun. Tavuğu kenarlarından sararak bohça şekline getirin ve kürdanla tutturun. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Diğer tavuklarınıza da bu işlemi uygulayın. Bir kasede domates salçasını, suyu ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

KALBURABASTI

Şerbet için tencereye şeker ve su alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetin altını kısın, limonu ekleyin ve 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Hamur için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabına alın ve spatula yardımıyla karıştırın. Ardından irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Bir yemek kaşığına bir çay kaşığı karbonat alın ve üstüne 3 damla limon suyu damlatarak hamura ekleyin. Son olarak kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve her bir parçayı elinizle incelterek içine bolca iri çekilmiş ceviz ekleyin. Hamuru kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyin ve sonra üzerine şerbeti gezdirin. 2 saat bekleyip toz fıstıkla süsleyerek servis edin.

Ramazan ayının bereketini ve paylaşımın tadını iftar sofralarında hissetmek için bu lezzetli tarifleri deneyebilirsiniz. Her biri özenle hazırlanmış bu yemekler, sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli akşamları daha da özel hale getirecek.

AFİYET OLSUN

"İftar menüsü önerileri: Pratik ve lezzetli" haberi, 26 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yemek Tarifi kategorisi altında bulunan İftar menüsü önerileri: Pratik ve lezzetli haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İftar menüsü önerileri: Pratik ve lezzetli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yemek Tarifi konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:20 Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
  2. 11:18 Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
  3. 10:56 Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
  4. 10:45 Bir dizi için daha final kararı alındı
  5. 10:41 Carlos Sainz Audi'nin F1 teklifini reddettiği iddialarını yalanladı
  6. 10:34 Cem Küçük: AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
  7. 10:29 Arkadaşına IBAN'ını verdi, hapse girdi
  8. 10:25 Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
  9. 10:22 ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 124,35
  10. 10:16 Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon
  11. 09:53 New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
  12. 09:48 Karar yazarı Akif Beki: CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
  13. 09:41 Bursa’da koltuk fabrikası iflas etti: Alacaklılar eşyaları yağmaladı
  14. 09:36 Bahar dizisindeki çekim hatası sosyal medyada gündem oldu
  15. 09:30 Serpil Çakmaklı yıllar sonra her şeyi itiraf etti: Aldatıldığımı gözlerimle gördüm
  16. 09:20 Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
  17. 09:12 Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
  18. 09:09 Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
  19. 09:04 Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
  20. 09:00 AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
Yemek Tarifi Haberleri