İlham kaynağı olan kadınlar, müthiş hikayeleriyle ‘Işıldayanlar Konferansı’nda

İlham kaynağı olan kadınlar, müthiş hikayele... İlham kaynağı olan başarılı kadınların hikayelerini paylaştığı Işıldayanlar Konferansı Zorlu PSM’de gerçekleşti.

2. kez düzenlenen konferansta milli sporculardan, deprem bölgesinde üretimi destekleyen çiftçilere kadar onlarca kadın nasıl başardıklarını aktardılar.

Konferansı düzenleyen Oggusto’nun kurucusu Özlem Güsar açılışta hedeflerini şunları söyledi:

Kadınların güçlenmesi, ışıldaması ve ışıldatması için hepimize düşen sorumluluk büyük. Sorunları tekrarlamak yerine çözümleri sergileyecek, zihinleri ve davranışları değiştirecek, ilham ve umut verecek, kadınlara güven kazandıracak, ‘ben de yapabilirim’ duygusu aşılayacak bir platform yaratmayı hedefliyoruz.” 

Işıldayanlar Konferansı’nda hikayeleriyle alkış alan rol model kadınlar ve konuklar çarpıcı  açıklamalar yaptı.  

“OLUMSUZ SÖZ KALBİMİZİ KIRIYOR”

Olimpiyat elemelerinde 7’de 7 yapan Milli Voleybol takımının başarılı oyuncusu Meryem Boz: “Türk Milli Takımı ile maça çıkıyorsunuz. Size yorum yapanlar da Türk. Aslında biz aynı gemideyiz ve sizler için sahaya çıkıyoruz. Ortak bayrağımız için sahaya çıkıyoruz. Olumlu sözler bizim için itici güç oluyor. Ama gereksiz bir söz de kalbimizi çok kırabiliyor. Çok da takılabiliyoruz. Lütfen bunu düşünerek yorum yaparlarsa  çünkü bayrağımız için savaşıyoruz ve kazanmak istiyoruz. Birazcık dikkat edilirse çok iyi olur”

“BABAM ARSAYA  DEĞİL BANA YATIRIM YAPTI”

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonu Sümeyye Boyacı:

Babam belirli yere gelen hep sponsorum oldu. Çevremizde çok fazla yatırım yapan, borsaya giren, ev ve tarla alan arkadaşları vardı. Ama babam hiçbir zaman bu tarz yaptırımlara para harcamadı. Son kuruşuna kadar bana ve kardeşlerime harcama yaptı. Onun en büyük yatırımı çocuklarıydı, onlardan biri de ben oluyorum. ”

“REKOR KIRACAĞIM”

İskoçya-Kuzey İrlanda arasındaki Kuzey Kanalını Yüzerek Geçen İlk Türk Kadını Aysu Türkoğlu’nun konferansta rekor kırma sözü vermesi büyük alkış aldı. Türkoğlu şunları söyledi:
“Müthiş bir deneyimdi. Bunun üstüne katarak ilerlemek istiyorum. Önümde 5 tane daha kanal var. Bunları 5 sene içerinde başarabilirsem Guinness  Rekorlar Kitabı’na girebileceğim. Bunları tamamlayan en genç kadın sporcu olacağım.”

“BİZE UZANAN ELLER OLMALI”

Deprem bölgesinden de bir üretici konferansta Türkiye’ye seslendi. Hatay Defne Kadın Kooperatifi Başkanı Nesrin Burç, “İnsanların gözündeki dehşet kaybolmadı. Biz 6 Şubat’ta kaldık. Acılarımızı rafa kaldırdık ama hala üretmeyi sürdürüyoruz” dedi ve ekledi:
“Pazar çok önemli, biz istediğimiz kadar üretelim eğer pazar yoksa bu üretimin hiç bir anlamı olmuyor. Ben bugün buraya gelirken oradaki kadınlara söz verdim seslerini duyuracağıma o pazarı, platformu oluşturmak için gerekli desteği bulacağıma. Ve onlara uzanan çok el olduğunu söylemeye söz verdim. Umarım bu şekilde dönebilirim.”

MERT FIRAT: “ERKEKLERİ DE EĞİTELİM”

Oyuncu ve İhtiyaç Haritası Kurucusu Mert Fırat da farklı bir açıdan erkeklerin tutumunu yorumladı. Fırat, ‘erkeklerin eğitilmesi önemli” derken şu yorumu yaptı:
“Kadınları kız çocukları eğitmemiz çok önemli, evet bu bir gerçek. Ama bir yandan da erkekleri eğitmemiz gerekiyor çünkü karşımızda duran kitle erkek. Dolasıyla önümüzdeki en büyük engel diğer yüzde elli. Bir de maalesef bu güruhun içinde özellikle başka türlü düşünen, buna cesaret edemeyen, tüm bu koşullar içerisinde aslında duvarı geçemediği için oraya hazır olmayan bir kadın nüfus da var.”

“ÖNCE FİZİĞE DEĞİL SANATA BAKILMALI”

Hollanda doğumlu sanatçı Karsu Dönmez de video kaydıyla kadınlara seslendi:
“Türkiye’den gelen menajerler bana detaylı bakarlardı… Fiziğin nasıl?. Hedefim, bir kadın olarak bunu değiştirmekti. Çünkü müzisyen olarak, sanatçı olarak ilk önce sanata bakılması lazım. Daha sonra belki elbise. Maalesef ben bunun farkına varıyorum. Türkiye’de öncelikle ne giydi, ne söyledi diye bakılıyor, dedikodulara bakılıyor.”

Konferans sonunda oyuncu Demet Akbağ’a “Yılın En Işıldayan Kadını” ödülü verildi.

"İlham kaynağı olan kadınlar, müthiş hikayeleriyle ‘Işıldayanlar Konferansı’nda" haberi, 27 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 27 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Video kategorisi altında bulunan İlham kaynağı olan kadınlar, müthiş hikayeleriyle ‘Işıldayanlar Konferansı’nda haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlham kaynağı olan kadınlar, müthiş hikayeleriyle ‘Işıldayanlar Konferansı’nda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Video konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 21:03 Sağlık Dolu Bahar Lezzeti: Zeytinyağlı Çiriş Otu Mezesi!
  2. 21:01 Tesla işgücünü azaltıyor: Yüzlerce işçi işten çıkarılıyor!
  3. 20:59 Taksim'de 1 Mayıs Gerilimi: Kutlama Talebi ve İzin Reddi Arasındaki Çatışma
  4. 20:56 İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı
  5. 20:55 İsrail, Gazze'de Kendi Askerlerini Vurdu!
  6. 20:55 İsrail ordusu, Gazze'de kendi askerlerine ateş ederek 2 ölüme sebep oldu
  7. 20:44 Bergen'in Senaristinden Yepyeni Proje!
  8. 20:42 A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Pro Lisans Eğitim Programı'nda Konuk Oldu
  9. 20:41 İmamoğlu Edanur için açıklama yaptı: "Sorumlular cezasız kalmayacak"
  10. 20:41 Diyarbakır Adliyesi'nde Çıkan Kavga: Bir Kişi Yaralandı, Güvenlik Önlemleri Artırıldı
  11. 20:38 Hayat Bilgisi dizisinde Didem'di! Yeliz Doğramacılar'ı gören tanıyamadı: "Kendine yazık etmiş "
  12. 20:37 Güçlükonak Festivalinde Yamaç Paraşütü Kazası: Paraşütçü R.U.A. Yaralandı
  13. 20:35 Kosova, Fitch Ratings'ten ilk kez kredi notunu aldı
  14. 20:34 Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy' açıklaması geldi!
  15. 20:33 Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar
  16. 20:31 Trump, Konuşma Yasağını İhlal Ettiği İçin Cezalandırıldı: 9 Bin Dolar Para Cezası Aldı
  17. 20:26 Af Örgütü: İsrail'in Gazze'deki İhlallerine Karşı Biden'a Çağrı
  18. 20:21 Guterres nüfuzlu ülkelere çağrıda bulundu: "İsrail'in Refah'a saldırısını engelleyin"
  19. 20:20 Nijerya'da Yakıt Krizi: Benzin İstasyonlarının Kapanmasıyla Ulaşım Sorunu Büyüyor
  20. 20:17 SİBERGÖZ-36 Operasyonları: Bakan Yerlikaya Liderliğinde 23 İlde 109 Şüpheli Yakalandı
Video Haberleri