Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarına ateş püskürdü
Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarına ateş püskürdü Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla aşı karşıtlarına sert bir yanıt verdi.
Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a sosyal medya üzerinden faz 4 çalışmaları bitmeden nasıl aşı tavsiyesi verdiğini, BioNTecH ve Sinovac aşısının güvenirlik farkını ve BioNTecH aşısının yan etkisi ve 5 yıl sonra vücutta neler yapılabileceği soruları yöneltildi.
Ceyhan, herhangi bir aşı veya ilaç hakkında yapılan faz 4 çalışmasının uygulanmaya konduktan sonra yapılan bir çalışma olduğunu belirtti. Uygulanan bütün aşıların bu şekilde faz 4 çalışmalarının yapıldığını söylediğini.
BioNTecH aşısının üretiminin ABD’de yapıldığını belirten Ceyhan, Sinovac aşısının üretiminin denetiminde problem olduğunu söyledi ve Sinovac aşısı olan vatandaşlarımızın tekrar aşılamak zorunda kalındığını da belirtti.
Ceyhan, BioNTecH aşısında yan etki olarak görülen miyokarditin yüzde 0,00036 görüldüğünü ve bunun anlamlı bir fark yaratmadığını açıkladı ve bu yan etkilerin hepsinin gençlerde görüldüğünü ve hafif olarak geçirildiğini ifade etti. Ceyhan, bu durumun koronavirüs geçirenlerde yüz kat daha sık görüldüğünü ve daha ağır geçirildiğini de ekledi.
"5 yıl sonra aşı ne yapacak" sorusunu şu şekilde cevapladı:
5 yıl sonra aşı ne yapacak? Pandemi ve aşının gerçekleri bunlar. 5 yıl bekleyelim mi? Salgın ne olacak? Bu yaklaşımla, hiçbir aşı veya ilaç geliştirilemez. Kullandığınız ağrı kesici, antibiyotik, kanser ilaçlarında 5 yılı bırakın, 5 hafta beklenildi mi sanıyorsunuz? Uzun süreli yan etkileri öngörme yöntemleri var, bu aşılarda da kullanıldı ve güvenli bulundu.
Ceyhan'ın açıklamasının tamamı şöyle:
Karpuz seçimini bile deneyimine güvenip karpuzcuya bırakan halkın, salgın ve aşı konusunda uzman kesilmesi beni öldürüyor. Bir arkadaşımız sormuş. Herkesin bilgisi olsun diye buradan yanıtlıyorum.
Faz 4 çalışması aşı (veya ilaç) ruhsat alıp uygulanmaya başladıktan sonra yapılan çalışmadır. Yani şu anda kullanılan aşılarda yapılan çalışmalar faz 4 çalışmalardır. Faz 4 bitmeden niye aşılar kullanılıyor diye bir soru olmaz yani
Perikardit değil, miyokardit. Bilimde kardiolog dedi diye bir delil olmaz. 300 milyon dozda 1100 miyokardit görüldü, bu aşı olmayanlarla anlamlı fark oluşturmadı. Hepsi gençlerde ve hafif vakalardı. Oysa COVID 19 geçirenlerde yüz kat daha sık ve ağır vakalar görülüyor.
Çin / Alman aşısı farkına gelince, üretim Almanya’da değil, ABD’de yapılıyor. Çin’in üretim denetiminde problem var. Bakın, Çin aşısı olanları tekrar aşılamak zorunda kaldık.
5 yıl sonra aşı ne yapacak? Pandemi ve aşının gerçekleri bunlar. 5 yıl bekleyelim mi? Salgın ne olacak? Bu yaklaşımla, hiçbir aşı veya ilaç geliştirilemez. Kullandığınız ağrı kesici, antibiyotik, kanser ilaçlarında 5 yılı bırakın, 5 hafta beklenildi mi sanıyorsunuz?
uzun süreli yan etkileri öngörme yöntemleri var, bu aşılarda da kullanıldı ve güvenli bulundu.
Son olarak; nolur, Dünya’da en uzun eğitimi gerektiren bu konularda Google ‘dan bakıp, 2 cahilin yazısını okuyarak fikir sahibi olmaya çalışmayın. Karpuza gösterdiğiniz saygı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kimdir?
Prof.Dr. Mehmet Ceyhan 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuk sağlığı ve hastalıkları ihtisasına başladı ve 1985 yılında ihtisasını tamamladı. 1983-1985 yıllarında Beslenme ve Metabolizma Ünitesi’nde yaptığı çalışmalar sonucu, bu dalda bilim uzmanlığı derecesi aldı. Askerlik hizmetini Adana Askeri Hastanesi’nde 1985-1987 yıllarında, zorunlu hizmetini ise 1987-1989 yıllarında Ankara Etimesgut Devlet Hastanesinde yerine getirdi. 1988 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları doçenti oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları yandal ihtisası yaptı. 1995 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü oldu. 1998 yılında A.B.D’nde Cincinnati Childrens Hospital’da, Çocuk Enfeksiyon Bölümü’nde çalıştı. Dr. Ceyhan 1985 yılında Gürson Çocuk Sağlığı Vakfı, Cihat Tahsin Gürson Araştırma Ödülü’nde birincilik, 1986 yılında ikincilik; 1988 yılında ise Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) teşvik ödülünü kazandı. İmmünizasyon serolojik ve klinik etkinliği, enfeksiyon hastalıklarının moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, enfeksiyon epidemiyolojisi ve bakterilerde antibakteriyal ilaç genlerinin tanımlanması üzerinde çalışmaktadır. Halen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanlıklarını ve Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin genel sekreterliğini yürüten Dr. Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir.
"Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarına ateş püskürdü" haberi, 03 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarına ateş püskürdü haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Ceyhan aşı karşıtlarına ateş püskürdü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.