Narin Cinayeti Davasında PSA Enzimi Talepleri Reddedildi!
Narin Cinayeti Davasında PSA Enzimi Talepler... Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Narin Güran cinayetiyle ilgili avukatların ek rapor taleplerini, dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle reddetti. Talepler arasında, ısırık izlerinin Enes Güran’a ait olup olmadığına dair ek rapor ve PSA enzimiyle ilgili bilimsel görüş yer alıyordu.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili davada, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi önemli bir karar aldı. Mahkeme, sanık avukatlarının taleplerini, "dosyaya yenilik katmayacağı" gerekçesiyle reddetti. Talepler arasında, Enes Güran’ın ısırık izlerinin kendisine ait olup olmadığının belirlenmesi için ek rapor talebi ve Narin Güran’ın kıyafetlerinde bulunan Prostat Spesifik Antijen (PSA) enzimiyle ilgili bilimsel görüş alınması yer alıyordu.
ISIRIK İZLERİ VE PSA ENZİMİ HAKKINDA TALEPLER
Sanık Enes Güran’ın avukatı, Narin Güran’ın kıyafetlerinde tespit edilen PSA enzimi hakkında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölüm Başkanlığından bilimsel görüş alınmasını talep etti. Ayrıca, Enes Güran’ın vücudundaki ısırık izlerinin ona ait olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan ek rapor alınması istendi. Ancak mahkeme, bu taleplerin dosyaya yeni bir bilgi eklemeyeceğine karar vererek reddetti.
ISIRIK İZLERİNE İLİŞKİN SANIKTAN AÇIKLAMA
Sanık Enes Güran, savcılığa verdiği ifadede kolundaki ısırık izlerinin nedenini açıklamıştı. Güran, kaybolan Narin’in üçüncü gününde evlerine gelenlerin arasında ağladığını ve sinirle kolunu ısırdığını belirtmişti. "Kesinlikle kolumu kardeşlerim ya da başka biri herhangi bir sebeple ısırmadı" ifadesini kullanarak, ısırık izlerinin sinirsel bir tepki olduğunu öne sürmüştü.
PSA ENZİMİ HAKKINDAKİ RAPOR
Diyarbakır Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından 12 Eylül’de hazırlanan raporda, Narin Güran’ın kıyafetlerinde tespit edilen menide ve idrarda PSA enzimi bulunduğu belirtilmişti. PSA, erkeklerde prostat bezinden salgılanan bir enzim olup, kadınlarda da vücutta düşük seviyelerde bulunabilir. Bu bulgular, cinayetin araştırılmasında önemli bir ipucu oluşturdu.
MAHKEME KARARININ DETAYLARI
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların tüm taleplerini inceledi ancak bu taleplerin dosyada herhangi bir yenilik oluşturmayacağına karar verdi. Mahkeme, cinayetle ilgili soruşturmanın ve duruşmaların önceden belirlenen çerçevede devam edeceğini duyurdu.
"Narin Cinayeti Davasında PSA Enzimi Talepleri Reddedildi!" haberi, 04 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Narin Cinayeti Davasında PSA Enzimi Talepleri Reddedildi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Narin Cinayeti Davasında PSA Enzimi Talepleri Reddedildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 05 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.