Tıp Bayramı’nda sağlıkçılar isyanda… Meslek hastalığı sayılmalı

Tıp Bayramı’nda sağlıkçılar isyanda… Meslek hastalığı sayılmalı

Tıp Bayramı’nda sağlıkçılar isyanda… Meslek ... Yeni tip Koronavirüs (SARS- COV-2) salgının gölgesinde 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan sağlıkçılar, sağlıkta şiddetin sona ermesini ve Covid-19'un en kısa zamanda meslek hastalığı olarak sayılmasını istedi.

Sözcü'den Nazan Doğaner Halıcı'nın haberine göre, Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Müslüm Çiçek, "Bir yıldan bu yana bütün sağlık çalışanları görülmemiş bir özveriyle görevlerine devam ediyor.

Daha fazla hastalanıyor ve daha fazla ölüyor. Böyle bir tabloya rağmen sağlıkta şiddet bitmiyor. Bu bir an önce sona ermeli. Ayrıca virüsün hafife alınmamasını, hayatımızdan çıkana kadar maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyulmasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Zira insanlar yoğun bakımda 10 dakika kalsa hastalıktan korunmanın önemini çok daha iyi anlar." dedi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, "Pandemide iş yoğunluğumuz ciddi bir şekilde arttı. Maalesef virüs yükümüz de arttı. Hastalanan ya da hayatını kaybeden sağlık çalışanları oldu. Yıllardır takip ettiğimiz kronik hastalıkların takiplerinde zorluklar yaşandı.

Gelecek yıl 14 Mart'ı düşündüğümde; biraz iyimser bir hayal de olsa, Covid'in geride kalması, az görülen hastalıklardan biri olmasını istiyorum. Bunun için ‘maske-mesafe-hijyen' önlemlerini ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz." ifadesini kullandı. "İlk kez çaresizliği öğrendim" diyen hemşire Kader Korkmaz, "15 yıllık çalışma hayatım boyunca ilk kez çaresizliğin nasıl bir his olduğunu, hastaları ikna etmeye çalışırken öğrendim. Bunların içinde elbette her gün omuz omuza çalıştığım mesai arkadaşlarım, hekimlerimiz de vardı. Bir odada yaşam mücadelesi veren hastaların morallerini yükseltmeye çalışmak çok zor olsa da bizler bunu elimizden geldiğince yapmaya çalıştık ve hâlâ çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, Covid-19'un en kısa zamanda meslek hastalığı sayılması çağrısında bulundu. Erk şu ifadeleri kullandı. "Bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle çok değerli Hocalarımız Prof. Cemil Taşcıoğlu'nu, Prof. Emin Darendeliler'i, Prof. Murat Dilmener'i, Prof. Mehmet Seyit Kayacan'ı ve Prof. Sedat Tellaloğlu'nu ve daha nicelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu süreç bizleri her açıdan çok yordu ve yıprattı. Hâlâ olağanüstü bir çaba ve duyarlılıkla çalışmaya devam ediyoruz fakat özlük haklarımız, çalışma koşullarımız çok yetersiz. Covid-19'un en kısa zamanda meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, hayatını kaybeden meslektaşlarımızın görev şehidi sayılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz."

"Tıp Bayramı’nda sağlıkçılar isyanda… Meslek hastalığı sayılmalı" haberi, 14 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Tıp Bayramı’nda sağlıkçılar isyanda… Meslek hastalığı sayılmalı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tıp Bayramı’nda sağlıkçılar isyanda… Meslek hastalığı sayılmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:48 İran Yetkilisi: İsrail'in Nükleer Tehdidi Stratejimizi Değiştirebilir!
  2. 14:41 Ege Denizi'nde Kurtarılan 47 Göçmen Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
  3. 14:39 Yücel'den 'tasarruf paketi' tepkisi: 1Asıl hedef yerel seçimlerde 1. parti olan CHP’yi zayıflatmak"
  4. 14:37 Trabzonspor'da Uğurcan Çakır Ayrılığı: Avrupa Yolunda Yeni Bir Başlangıç
  5. 14:34 Ali Koç yüzyılın bombasını patlatacak: Fenerbahçe'nin yeni hocası duyuruldu!
  6. 14:33 Ukrayna'nın Belgorod Saldırısı: 12 Ölü, Rusya'dan Sert Tepki!
  7. 14:31 Migros ve Macro Center'da bulunan o çikolatada tehlike: Acil toplatılma kararı!
  8. 14:15 Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'a ilişkin bir gelişme yaşandı! Üyeler eyleme geçti
  9. 13:57 Bir dönemin Müge Anlı'sıydı! Esra Ceyhan'ın son halini görenler gözlerine inanmak istemedi!
  10. 13:44 Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım sesleri yükseldi!
  11. 13:29 BIST 100 endeksinde 77 hissenin değeri düştü!
  12. 13:29 Özel: "Soma davası yeniden görülmeli"
  13. 13:29 Meteoroloji Kars’ı uyardı: Toz taşınımı geliyor
  14. 11:41 AK Parti'den aday adayı olmuştu: 4 öğretmenin tacizle suçladığı müdür başka okula tayin edildi
  15. 11:39 Adana Demirspor, Luis Nani ile yolların ayrıldı!
  16. 11:35 Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek rol arkadaşı Sibel Taşçıoğlu'nun röportajını böldü
  17. 11:29 İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
  18. 11:25 Sakaryaspor, Süper Lig için play-off finalinde rakibine hazırlanıyor!
  19. 11:24 Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin günü ve saati belli oldu
  20. 11:20 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Cihan Çanak mesaisi yaptı!
Sağlık Haberleri