Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ 19. HAFTAYI AVANTAJLI KAPATTI..

BEŞİKTAŞ 19. HAFTAYI AVANTAJLI KAPATTI..

 Dün akşam üstü ve akşam ligin zirvesini ilgilendiren iki önemli maç oynandı; önce Karagümrük-Beşiktaş karşılaşması, hatta daha önce bu maçı Atatürk Olimpiyat Stadında oynanmasına karar veren TFF..Karagümrük Kulübünün başvurusuna rağmen İnönü Stadına onay vermeyen TFF Istanbul da bir çok alternatif  stad varken, bu kara kışta maçın Olimpiyat ta oynanmasına karar verdi, tam bir skandal..Her iki takımın kalecileri UEFA nın talimatıyla ceza alanları içinde ısınamadılar, ben böyle bir rezalete ilk kez tanık oluyorum..Ayrıca 25 yıl önce olimpiyat organize edeceğiz diye yapılan bu stad tam bir ölü yatırımdır, tartan pisti bile iptal edip suni çimle döşemişler, çok ayıp ve yazık...

 

    İlk yarının tamamı Karagümrük yarı alanında oynandı, Beşiktaş ın forse ettiği oyunda 4 net gol pozisyonu vardı, buna karşın Karagümrük yeni transferi Borini yle bir kez gole yaklaştı..42 de % 99 luk golü kaçıran Aboubakar iki dakika sonra Nkoudou nun gol pasını gole çevirerek takımının soyunma odasına önde gitmesini sağladı..

 

    İkinci devre skorun yarattığı ortamla Karagümrük biraz  çıkmaya başladı, fakat 48 de Mensah ın kendi yarattığı pozisyonda nefis sol ayak golü bence maçı bitirdi..Geriye kalan bölümde önde baskıyı iyi uygulayan Beşiktaş 66 da Larin  le ve 70 de sahanın yıldızı Mensah la skoru 4-0 a taşıdı..

 

     78. dakikada Rosier in lüzumsuz faulünden kazanılan penaltıyı Borini gole çevirdi ve % 85 e 15 müthiş topa sahip olma üstünlüğünü  skora yansıtan Beşiktaş maç önü stad konumundan  kaynaklanan zorluğu kolaya çevirerek liderliğe devam dedi..

 

    Beşiktaş açısından bir kaç not:  

    - Ligin başlarındaki kötü görünümünden çabuk sıyrılan takımın en önemli özelliği oyun disiplini..

     - Takım savunması en önde Aboubakar dan başlıyor, atakta ise top ayağında olan futbolcunun boş gösteren bir çok alternatifi var..

     - Arkadaşlık üst seviyede, oynayan oynamayan mutlu..Tabi bu konuda mali şartları zorlayarak futbolcu ödemelerini yerine getiren Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin payı büyük..

       Bu bağlamda haftalardır görüşülen Mandzukic transferinin olumsuz bitmesi beni sevindirdi, şimdilerde Hulk konuşuluyor, aslı yok , olmasında..İyi giden sürece çomak sokmaya gerek yok..Bana göre Sergen Yalçın takım içinde transfer yaratmalı ve yaratma yolunda ilerliyor.. Eğer  Gökhan Töre ve Ljajıc kazandırılırsa Beşiktaş tutulmaz..

 

      Dünün ikinci maçı eksi derecelerde, yüksek rakımda oynanan Sivas-Fenerbahçe karşılaşmasıydı..Maç önü Fenerbahçe açısından  hava şartları ve eksik oyunucularıyla zor gözüküyordu..Nitekim öylede cereyan etti , Henüz 7. dakikada sakatlanan Tisserand ın zorunlu olarak ısınmamış Lemos la değişmesi dezavantajdı..

 

     18 de Yattare nin attığı gol sarı-lacivertlileri biraz teşvik eder diye düşünmüştüm, ancak ağır iklim  koşullarında Fenerbahçe zorlanmaya devam etti..İmdada 45+1 de Valencia nın penaltı golü yetişti..

 

    İkinci 45 de Sivas rakibine oranla bir adım öndeydi oyun olarak..Thiam Sosa değişikliği pek bir fayda sağlamadı, maçın son bölümünde oyuna dahil olan Caner  gibi..Ve maç berabere biterken sanki Fenerbahçe kazançlıydı, çünkü bu kış koşullarında Sivas gibi güçlü bir takımla oynamak zordur..

 

    Fenerbahçe içinde bir kaç not yazacağım:

    - Sadık kesinlikle Fenerbahçe nin topçusu değil..

    - Çok beğendiğim Perotti ile niye yollar ayrılıyor, sakatlığına rağmen..

    - Yeni transfer edilen Mesut Özil ne zaman forma girip sahaya sürülebilir??

     - Bu transfere Erol Bulut onay verdimi veya istedimi??

 

     Sonüç olarak Beşiktaş liderliğini minnacık bir puan farkıyla sürdürüyor, Fenerbahçe ve arkadan gelen Galatasaray yarışın içinde, ama sorunları var...

     Önümüzdeki haftalara bakalım...

Toplam 4513 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.