Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - BEŞİKTAŞ KUPANIN KULPUNU TUTTU

BEŞİKTAŞ KUPANIN KULPUNU TUTTU

       Kupa yarı finalinde Beşiktaş - Başakşehir son  3 gün içinde  ikinci kez  karşı karşıya geldiler ve siyah-beyazlılar rakibini lig maçındaki aynı skorla 3-2 geçerek finale adını  yazdırdı..
 
       Sergen Yalçın önceki kupa maçlarında olduğu gibi 5 değişik oyuncuyla onbirini sahaya sürerken Aykut Kocaman ise 4 yeni isme forma vermişti..Maç önü her iki teknik adamında istemediği bir senaryo vardı, karşılaşmanın uzatmaya gitmesi, çünkü hafta sonu Beşiktaş ın  Fenerbahçe derbisi vardı ve Başakşehir düşme potasında çok kritik Denizli deplasmanına gidecekti..
 
         İlk dakikalarda dengeli süren oyun  17 de Aboubakar ın Mert in kapadığı köşeden filelere gönderdiği golle bozuldu ve Beşiktaş maçı forse etmeye başladı..5 dakika sonra bu kez Vida nın kafa vuruşu farkı ikiye çıkarttı..İşte bu andan sonra bana göre Beşiktaş lı futbolcular maçın bittiğini sandilar ve  hafta sonu oynayacakları derbiyi düşünerek tempoyu düşürdüler..Bu çok erken ve yanlış taktik anlayış Başakşehir i ateşledi, güçlü ve teknik ayaklara sahip Aykut Hoca tamamen ofansa döndü..
 
         Genç Rıdvan  sorumlu olduğu sol kanatta Visca karşısında zaaf gösterirken, orta alanda  Dorukhan ve Oğuzhan dan yeterli desteği alamayan Josef zor anlar yaşadı ve doğal olarak oyun üstünlüğü Başakşehir e geçti..Devrenin sonunda Youssouf ile  girdikleri ilk gol pozisyonu ve ikinci yarının başında Demba Ba nın gollük vuruşunu Utku nun kurtarması  maçın kaderi açısından  Beşiktaş a mesajlardı..Yapılması gereken ikinci bölgedeki direnci arttırmaktı, yani pasif  Oğuzhan ın  yerine taze kuvvet Atiba nın katılımıydı,  Sergen Hoca da öyle yaptı, ama oyuncu hazırlanıncaya kadar 60. dakikada Oğuzhan ın hatasından Deniz farkı bire indirmiş oldu..
 
      Devre arasında tebdir amaçlı kenara alınan Aboubakar ın pozisyonuna Larin geçmişti, sağ kanatta Ghezzal ve solda Nkoudou işin zora girdiğini görerek bireysel sorumluluk almaya başladılar ve 72 de Larin maçın fişini çekecek fırsatı buldu, ancak Mert üstüne gelen topu çeldi..
 
       Maçı 77 dakika yenik götürmesine rağmen oyuncu değişikliğini düşünmeyen Aykut Hoca birden 3 hücumsunu, Guliano, Aleksic, Crivelli, oyuna soktu ve bir dakika sonra Guliano ayağına gelen ilk topu beraberlik sayısı olarak ağlarla buluşturdu..2-2...
 
       Buna karşın Sergen Hoca Rıdvan, Dorukhan ve Ghezzal in yerlerine Nsakala, Ljajic ve Hasic i alarak bir gol bulmayı ve maçı uzatmaya götürmeden koparmak istedi, ancak 22 ila 80 arasındaki bir saati çöpe attıktan sonra kalan bölümde bu gerçekleşmedi ve Fırat Aydınus maç uzatmaya gidecek dedi..Artık  kupa yarı finali her türlü sonuça açıktı...
 
       Şans Beşiktaş a güldü, uzatmaların ilk devresinin sonuna doğru  Ljajic in klas pasını tek vuruşla gole çeviren Larin takımını finale taşıyan skoru belirledi..3-2..
 
         Hep yazıyorum, söylüyorum, Sergen Yalçın 15 oyuncusuyla mücadele veriyor, ancak onları fit tutmayı ve maksimum randıman almayı beceriyor, en azından şimdiye kadar becerdi, kritik  haftada  Başakşehir i ligde ve kupada yenerek Pazar günkü derbiye moral üstünlüğüyle çıkmayı başardı..
         Bravo...
 

Toplam 2160 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.