Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - DERBİYİ DAHA İYİ OLAN KAZANDI

DERBİYİ DAHA İYİ OLAN KAZANDI

Şampiyonluk yarışını oldukça etkileyecek olan Fenerbahçe-Galatasaray maçına iki tarafta sakatlarının dışında beklenen onbirleriyle başladı, tek şaşırtıcı olan Onyekuru nun sağ kanatta yer almasıydı, Terim in bu kararı rakip savunma hattını  kontripiyede bırakmak olmalı diye düşünüyorum..

 

     Henüz 2. dakikada Fenerbahçe öne geçebilirdi, Muslera nın klasına yakışmayacak hatasıyla Samatta golle burun buruna geldi, ancak bu oyuncu arkadaşına pas çıkarmak yerine saçma sapan vuruşuyla pozisyonu heba etti..Bu andan sonra Galatasaray oyunu domine etmeye başladı, ikinci bölgede Taylan ve Belhanda rejisiyle ataklar organize ediliyor, yön değiştirmeler, sağda Linnes, solda Saracchi bindirmeleri, Arda ve Onyekuru nun içeri kat etmeleri, yeni transfer Mohammed in etkin santrafor görüntüsü Fenerbahçeyi kapanmaya zorluyordu..

 

     Ancak bu baskı 2 Mohammed kafa şutu dışında gol pozisyonu üretmedi, Szalai nin başarılı savunma  performansınında hakkını vermek gerek bu dakikalarda..30 dan sonra Onyekuru sola , Arda sağa geçti, orta alanda Sosa ve Ozan  kımıldadı ve Fenerbahçe oyunda dengeyi kurdu..39 da Sosa nın köşeye giden şutunu Muslera mükemmel bir refleksle kornere çelerek skora damga vurdu..

 

     Oyun böyle sürerken maç sanki gol atan kazanır görünümündeydi, tempo düştü, pozisyon üretmeyen kısır ataklar, daha çok sarı-lacivertlilerin kaybetmeyeyim yeter havası ağır bastı..Devrenin son dakikasında Valencia nın ceza alanı içinde Linnes e hareketi bana göre penaltıydı, ancak Cüneyt Çakır VAR dan bile uyarılmadı, herhalde hakemlerde şu maç sağ salim berabere bitsin, ne şiş yansın ne kebap modundaydılar..

 

      İkinci yarıya Galatasaray bir tık atak başladı, 52 de Onyekuru nun gollük topunu Altay kurtardı ve 2 dakika sonra Mohammed ceza alanı çizgisi üstünde Emre den aldığı pasla Serdar ı ekarte edip vurdu, aslında sert olmayan bu şutu Altay kurtarabilirdi, tam köşeye giden top Galatasaray ı  1-0 öne geçirdi..

 

      Skorun yarattığı ortamla Fenerbahçe daha atak, Galatasaray ise daha çok savunma oynamaya başladılar..62 de Ozan ın uzaktan sert şutunu Muslera kornere tokatlarken kritik bir ana daha imza attı..

 

    Bir dakika sonra Mesut Özil Mert Hakan ın , Cisse de Valencia  nın yerlerine girdiler..Burada bir parantez açmak istiyorum: Flaş transfer Mesut kendisinden olağanüstü beklentiler olduğunun farkında, o nedenle gergin ve fazla riske girmek istemiyor..Oynadığı yarım saatlik bölümde neredeyse  onu izledim, aynı metre kareler içinde top bekliyor, boş koşular yapmıyor, adam eksiltme denemiyor ve müthiş soluyla kaleyi yoklamıyor..Ama, eminim süre aldıkça, maç eksiğini giderdikçe bu görüntüsünden sıyrılacaktır, yeterki takım arkadaşları herşeyi ondan beklemesinler..

 

    İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe de Samatta yerini Sinan Gümüş e bırakırken Fatih Terim Arda ve Onyekuru yu oyundan alıp Babel ve Kerem i sahaya sürdü..75. dakikada Mesut un serbest vuruştan  yaptığı orta arka direkte Ozan ın ayağından filelere gitti, ancak ofsayt kararıyla VAR dan iptal edildi..Riva da teknolojik çizgilere göre bir kaç santim ofsayt gibi gözüksede ben şahsen bu ince pozisyonlarda çizgilerin topun ayaktan çıkma zamanlamalarının doğruluğuna pek inanmıyorum..

 

    Son dakikalar Fenerbahçe nin beraberlik çabalarıyla geçti, 90+5 de Donk un Cisse ye hamlesi kesinlikle penaltı değil, Cisse kendini yere bıraktı ve maç 1-0 Galatasaray ın üstünlüğüyle bitti..90 dakikanın genelinde sarı-kırmızılılar futbol adına rakiplerinden biraz daha öndeydi, o nedenle başlığım böyle oldu..

 

    Değinmem gereken bir konu daha var: Pandemi koşullarından dolayı maçlar seyircisiz oynanıyor, aslında saçma bir uygulama bu, önlemlere uyularak stadlara  rahatlıkla 1/3 kapasitede seyirci alınabilir..

 

    Neyse,  madem kural bu uyulmak zorunda, fakat dün akşam gördük ki Saraçoğlu Stadının protokol üstlerindeki bölümlerinde yüzlerce taraftar vardı..Taraftar diyorum, çünkü bu kesimden Galatasaray futbolcularına ve antrenörlere küfürler gelmiş iddialara göre..Bu konuya şu ana kadar  bir açıklık getirilmediği için fazla yorum yapmak doğru olmaz, ancak Fenerbahçe Kulübüne  bir yaptırım söz konusu , onu yazayım..

 

     Sonuç olarak ligin zirvesinde puanlar eşitlendi, hele bu akşam Beşiktaş Konya engelini geçerse 3 takımda 48 puana ulaşacak, durum heyecan açısından olumlu, ama futbol kalitesi, geçiniz....

 

Toplam 2725 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.