Hasan Güneş
Hasan Güneş - Duyarlı bireyler yetiştirmek

Duyarlı bireyler yetiştirmek

Toplumumuzun sorunlarının çözümü için önce bizim davranışlarımızın, değerlerimizin değişmesi gerekir. Duyarlı, çalışkan, dinamik bir toplumda, siyasetçi tipide, siyaset kadroları, bürokratik yapı basın da değişir. Kısaca duyarlı olalım. 
    Duyarlı bireyler yetiştirmek eğitim sistemimizin işlevleri arasındadır. Bu durum için eğitim sistemimiz ne gibi niteliklere sahip olmak durumundadır.
     Toplumsal ilgiyi arttırmak duyarlılığı arttırmada önemli bir yer tutuyor. Bunun için eğitim sistemimizin empati duygusunu geliştirmesi gerekir. Bu nedenle sınıflarda grup sürecine ağırlık veren öğretim yöntemlerine ağırlık vermek gerekir. Oysa bu alanda sorunlarımız bulunuyor. 
     Diğer taraftan, toplumsal duygunun gelişmesi için öğrecilerde dayanışma duygusunun gelişmesi gerekir. Yine öğretmenler öğrenciler arasında çıkan çatışmalar çözüme kavuşturulmalı ve onlar arasında yoğun iletişim sağlanması yoluna gidilmelidir. 
       Sorumluk önemli bir etken, toplumsal sorumluk kazanmada. Bunun için öğrencilere çeşitli sorumluklar verilebilir. 
        Toplumsal duyarlılığı arttırmada sevgi önemli bir yer tuttuğundan onlar arasında çok yönlü iletişimin sağlanmasına olanak tanınmalı, etkinliklere katılmaları özendirilmelidir. 

Toplam 647 defa okunmuştur.

Hasan Güneş diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.