Hasan Güneş
Hasan Güneş - Okullarda açık çatışma

Okullarda açık çatışma

Açık çatışma; çatışma halindeki tarafların fiilen gösterdikleri davranışa işaret eden çatışma türü. Kuşkusuz, örgüt olarak okullarda çatışmanın farklı biçimleri bulunmaktadır. Ancak, okul yöneticileri ve öğretmenler arasındaki çatışmanın farklı boyutlarının tartışılması bulunuyor.

AKPnin atadığı okul yöneticileri her nedense çağdaş ve demokrat öğretmenlerle açıktan çatışma içine girebilmektedir. Aslında böyle bir anlayışın belli başlı nedenleri bulunuyor.

Bunları şöyle ifade etmek mümkün:

 1-Okul müdürleri kendilerini atayan siyasal iktidara borçlu hissetmektedirler.

 2- AKPnin atadığı okul yöneticileri sosyalleştiği çevrelerin gereği olarak çağdaş öğretmenlerle çatışma yolunu seçiyorlar.

3- AKPli okul yöneticiler okula ait kaynakların (ders vb) dağılımında adaletsizliklere imza attıkları için çağdaş öğretmenlerle çatışma içine girebilmektedir.

4- AKPli okul yöneticileri, çağdaş öğretmenlerin informal ihtiyaçlarına, sendikal faaliyetlerine sıcak bakmamaları çatışma nedeni olabilmektedir.

5- AKPli okul yöneticilerinin demokrat öğretmenlerin performanslarını değerlendirmedeki adaletsizlikler çatışma nedeni olarak değerlendirilebilir.

Ancak teorik olarak okulu etkili kılmayı amaç edinen bu okul müdürleri kendileri bizzat okulları etkisiz kılmaktadır.

Çünkü, düşük moral ve iş doyumu ile okulun amaçlarının gerçekleştirilmesi mümkün değil. Aslında, AKPnin bu vurdumduymazlığının genel sonucu eğitimin genel anlamda bireyselleşme, toplumsal, ekonomik ve sosyal işlevlerinin yerine getirilmemesidir.

Kısaca, eğitim alanındaki olumsuzluklardan AKPnin kendisi sorumludur.       

Toplam 594 defa okunmuştur.

Hasan Güneş diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.