Hasan Güneş
Hasan Güneş - TEOG da olduğu gibi kararların sıkça değiştirilmesi bilgi

TEOG da olduğu gibi kararların sıkça değiştirilmesi bilgi

Bilgi toplumu; bilgi üretiminin ve akışının hem bireyi hem de kurumlar arası ilişkileri belirlediği, bilginin kitlesel üretilip tüketildiği toplum, enformasyon topluma verilen isim.

Bilgi üretimi ne anlama geliyor? Bilgi üretiminin yoğun artışı için üniversitelere ne gibi görevler düşüyor? Bilgi toplumunun gelişmesi için toplumda hangi görevler düşüyor? Bilgi toplumunun gelişmesi için toplumda hangi düşünme yöntemleri geçerli olmalıdır? Bilgi toplumu için eğitim sistemi nasıl yapılandırılmalıdır?

Bilgi toplumuna ulaşmada kuşkusuz üniversitelerin ayrı bir yeri vardır? Bilgi toplumu yolunda öğretim elemanları özendirilmelidir. Üniversitelerde laboratuvar araç, gereç ve donanım olanaklarının arttırılması yoluna gidilmelidir. Üniversitelerde kaliteli öğretim elemanı alımı sağlanmalı ve yeterli kadro ayrılmalıdır.

Yine, bilgi toplumu yolunda problem çözme, analiz, sentez ve en önemlisi yaratıcı düşünce yöntemleri hem üniversitelerde hem de okullarda sağlanmalıdır. Diğer taraftan, aile eğitimi sağlıklı olmalıdır. Böyle bir eğitim çocuğun konuşmasına fırsat verilmesine olanak tanımalıdır.

Bilgi toplumu yolunda okullarda bilginin niteliği önem taşıyor. Grup sürecine ağırlık veren öğretim yöntemleri, her öğrenciye konuşma hakkı tanıma, demokratik davranma gibi sınıf iklimi gerekmektedir.

Toplam 668 defa okunmuştur.

Hasan Güneş diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.