Dermaroller nedir? Nasıl kullanılır? Ne için kullanılır?
Dermaroller nedir? Nasıl kullanılır? Ne için... Yüzünüzü uygulama yaparken bölge bölge ayırmanız sizin için büyük kolaylık sağlıyacaktır.
Dermaroller nedir?
Cilt bakımı denilince akla Uzak Doğu'nun gelmesi kaçınılmaz bir durumdur.Özelikle Kore'lilerin ciltlerine baktığımızda çok ufak tefek kusurlar dışında tenlerinin parlak ve pürüzsüz oluşlarıyla dikkat çekmektedirler.
Uzak Doğu cilt ritüellerinde çok eskilere dayanan dermaroller,günümüzde oldukça popüler ve yaygın bir cilt bakımı ürünüdür.Genellikle plastik ,tutuşu kolay,ergonomik bir sapa sahip,üzerinde bir silindir başlık bulunan ürünlerdir.Üzerinde ki silindir başlık da mikro titanyum iğneler bulunur.Silindir başlıık sayesinde kullanımı oldukça kolaydır.Oldukça hafif olup yine günümüzde farklı markalar tarafından bir çok renkte üretilmiş dermarollerlar bulabilmekteyiz.
Ne için kullanılır?
Dermaroller genellikle,ergenlik veya daha sonrasında geçirdiğimiz sivilce sorunlarının ardından kalan; sivilce lekelerinin tedavisinde,kırışıklık problemlerinde,sarkmalar da, leke oluşumunda,gözenek problemlerinde imdadımıza koşan bir üründür.
Dermaroller; iğne boyutlarına göre saç dipleri veya vücutta kilo vermeye veya hamilelik sonrası oluşan çatlakların tedavisindede kullanılan yaygın bir yöntemdir.Vücut problemleri veya dökülen ,seyrelmiş saçlarınız için; 1.0mm veya 0,75mm'lik boyutta iğneli ürünler işinizi görecektir.
Yüzünüz için genellikle 0.5mm kullanmanız önerilirken,dilerseniz göz çevreniz veya dudak kenarlarınız için 0.25mm'lik ürünleri de tercih edebilirsiniz.
Dudaklarınıza estetik işlem yaptırmakdan kaçınıyor,göz çevrenzde ki kırışıklıklar sizi rahatsız ediyorsa dermaroller sizi oldukça rahatlatacak bir uygulama olabilir.
Nasıl kullanılır?
Yüzünüzü cilt temizleme ürününüzle temizledikden sonra; dermarollerınızı artık hepimizin evinde mevcut olan dezenfektan sıprey ile (bazı dermaroller ürünlerinin içinde kendisi ile birlikte verilmiş olabilir) ıslatın bir kaç fıs heryerine sıpreyin ulaşmasını sağlayacaktır.Daha sonra bir iki dakika kadar kurumasını bekleyin.
Yüzünüzü uygulama yaparken bölge bölge ayırmanız sizin için büyük kolaylık sağlıyacaktır.Dilerseniz önce bir yanağınızda önce artı,sonra çapraz şekilde 8'er kere yukarı aşağı hareketler ile ürünü gezdirin.İlk uygulama olacağı için cildiniz de kızarma, yanma, ve alışık olmadığınız için sizi iğreti eden garip bir his hissetmeniz oldukça normaldir.Sakın cildinizin üzerine bastırmayın silindir başlığı değdirin ve yukarı aşşağı hareketlerle ürünü yüzünüzün veya vücudunuzun heryerine veya sadece sorunlu olan bölgeye 8'er kez uygulayın ,uygulama her bir bölge için 2 dakika olmalıdır.Daha sonra cilt bakımı için kullandığınız gözenek serumunuz,nemlendirici kreminiz veya serumunuz var ise onu uygulayın ve bir dakika kadar tekrar üzerinden geçin.Böylece cildinizde mikro delikler açmış ,sürmüş olduğunuz ürünün emilimini iki katı arttırmış olacaksınız.
Unutmayın ki yaz aylarında dermaroller kullanmak tehlikeli olabilir.Her ne kadar cildinizi güneş ışınlarından korumaya çalışsanız da yüzünüzde mikro delikler açan bu yöntem ile cildi hassaslaştırmış ve leke oluşumuna daha verimli hale de getirmiş olursunuz.Bu sebeple ,güneşin daha az olduğu kış,sonbahar,ilkbahar gibi aylarda evden çıkmadığınız günlerde ve ya yatmadan önce kullanmanız cildiniziçin en iyi yöntem olacaktır.Bunun yanı sıra mutlaka gündüz güneş kremi sürülmeli ve ürün uygulandıkdan sonra cilde altı saat su değdirilmemelidir.
"Dermaroller nedir? Nasıl kullanılır? Ne için kullanılır?" haberi, 21 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Cilt Bakımı kategorisi altında bulunan Dermaroller nedir? Nasıl kullanılır? Ne için kullanılır? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dermaroller nedir? Nasıl kullanılır? Ne için kullanılır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Cilt Bakımı konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.