Peeling nedir? Fiziksel peelingin doğal peelingden farkı nedir? Peeling nasıl yapılır? Peeling sonrası cilde n
Peeling nedir? Fiziksel peelingin doğal peel... Peeling eğer doğru şekilde yapılmazsa cilde faydadan çok zarar verebilir. Peeling uygulamasının cilde zarar vermemesi, kızarıklık veya sivilce oluşumuna yol açmaması için güvenli bir şekilde yapılması önemlidir.
Peeling nedir?
Peeling, ölü cilt hücrelerinin cildin dış katmanından uzaklaştırılması işlemidir. Eğer düzenli makyaj yapıyor iseniz peeling uygulaması sizler için oldukça önemlidir.Makyaj gibi içinde zararlı maddelerin bulunduğu ve kat kat uygulama gerektiren ürünlerin temizliği çok önemlidir.
Peeling eğer doğru şekilde yapılmazsa cilde faydadan çok zarar verebilir. Peeling uygulamasının cilde zarar vermemesi, kızarıklık veya sivilce oluşumuna yol açmaması için güvenli bir şekilde yapılması önemlidir. Doğru yöntemle yapıldığında cildi derinlemesine temizler, cilt sorunlarını azaltır ve cildin tazelenmesini sağlar. Her peeling türü her cilt tipi için uygun olmayabileceği için kullanılacak yöntemi seçmeden önce kişinin cilt tipinin belirlenmesi gerekir.Aktif sivilcesi olan ciltlerin peeling uygulaması cilt sağlıkları için oldukça önemlidir.Buna nazaran yine de peeling uygulamak isteyen kişilerin ürünü ,yüzlerindeki aknesiz bölgeye akneye değdirmemeye dikkat ederek uygulamaları oldukça önemlidir.
Fiziksel peelingin doğal peelingden farkı nedir?
Fiziksel peeling, fırça gibi aşındırıcı bir cisim ya da bileşen kullanılarak ölü cilt hücrelerinin manuel olarak uzaklaştırılmasıdır. Doğal peeling, tamamen doğal maddelerle hazırlanan maskeler yardımıyla yapılır. Lazer peeling ise cildi ölü hücrelerden arındırmak için lazer ışınlarının kullanıldığı cilt soyma yöntemidir. Başarılı bir peeling, cildi kaplayan ölü cilt hücrelerinin neden olduğu bariyeri ortadan kaldırır ve alt katmanlardaki yeni cilt hücreleri için yer açar. Böylece nemlendirici ürünlerin cilde derinlemesine nüfuz etmelerinin yolunu açarak onları daha etkili hale getirir. Kısacası düzenli bir peeling rutini, cildin taze ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Peeling nasıl yapılır?
Evde peeling uygulaması yaparken en iyi sonucu almanızı sağlayacak bazı trikler şunlardır;
Ilık bir duş sonrası ciltteki gözenekler açılacağı için ,duş sonrası peeling uygulaması daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer işlemi duş sonrası yapmıyorsanız gözenekleri açmak için peeling öncesi yüze buhar banyosu uygulamanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
Peelling ürünü dudak ve göz çevresi hariç tüm yüze uygulanmalıdır.
Parmaklar ıslatıldıktan sonra dairesel hareketlerle hafif bir masaj yaparak uygulandığında daha etkili olur.
Peeling için hazır olarak satın alınan ya da evde hazırlanan ürünler mutlaka kişinin cilt tipine göre seçilmelidir.
Yüze uygulanan madde 5 dakika bekletildikten sonra ılık suyla iyice yıkanarak uzaklaştırılmasıdır.
İşlemden sonra mutlaka cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılmalıdır.Peeling işlemi sadece yüze değil ayaklar, dirsekler, boyun gibi vücutta ihtiyaç duyulan tüm bölgelere uygulanabilmektedir.
Peeling sonrası cilde ne yapılmalıdır?
Evde peeling uygulaması sonrası mutlaka nemlendirici veya nemlendirici bir serum,tonik, kullanılmalıdır. Cilt güneşten korunmalı, güneşe çıkarken mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Peeling uygulamasından sonra, cilt normalden daha hassas hale gelir. Bu yüzden cildin gevşemesi ve kendisini onarması için zaman verilmelidir.
"Peeling nedir? Fiziksel peelingin doğal peelingden farkı nedir? Peeling nasıl yapılır? Peeling son." haberi, 21 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Cilt Bakımı kategorisi altında bulunan Peeling nedir? Fiziksel peelingin doğal peelingden farkı nedir? Peeling nasıl yapılır? Peeling son.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Peeling nedir? Fiziksel peelingin doğal peelingden farkı nedir? Peeling nasıl yapılır? Peeling son.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Cilt Bakımı konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.