Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip: "Pandemilere Karşı Birlikte Hareket Etmeliyiz"

Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip:

Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Ph... Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip, "Pandemiler Yüzyılı"na dair uyarılarda bulunarak uluslararası iş birliğinin önemini vurguladı. Aşıların güvenliğine ve mRNA teknolojisinin potansiyeline dikkat çeken Philip, global hekim göçünün sağlık sistemleri üzerindeki etk

Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip, COVID-19 pandemisi ve gelecekteki sağlık krizleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Pandemilere karşı uluslararası iş birliğinin gerekliliğini vurgulayan Philip, aşıların güvenliğinden mRNA teknolojisinin potansiyeline kadar geniş bir yelpazede görüşlerini paylaştı ve global hekim göçünün sağlık sistemleri üzerindeki etkilerini ele aldı.

Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip, "Pandemiler Yüzyılı"nın eşiğinde olduğumuz konusunda önemli uyarılarda bulundu. COVID-19 pandemisinin deneyimlerinden yola çıkarak, büyük sağlık krizleriyle başa çıkmada uluslararası iş birliğinin hayati önemini vurguladı. Dr. Philip, pandemiler sırasında sınırları kapamanın etkisiz olduğunu belirterek, "Pandemi başladığında sınırları kapamak işe yaramıyor, çünkü virüs zaten sınırları aşmış oluyor," dedi. Ayrıca, "Dünyadaki hiçbir ülke büyük bir pandemiye tam olarak hazır değil, ama birlikte hareket ederek bu tür krizlerle başa çıkabiliriz," şeklinde konuştu.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç’ın haberine göre, Dr. Philip aşıların güvenliği ve önemine de değindi. "Hiçbir aşı yüzde yüz güvenli değildir ama her aşı, hastalıktan daha güvenlidir. mRNA aşılarının bazı kanser türlerinin tedavisinde kullanılmaya başlanması, bu teknolojinin potansiyelini gösteriyor," ifadelerini kullandı. Aşı karşıtlığının bilimsel temele dayanmayan iddialarla körüklendiğini belirten Philip, aşıların pandemiyle mücadelede kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Dr. Philip, sağlık sektöründe yaşanan global "hekim göçü"ne de dikkat çekti. Avrupa ve Amerika’daki yaşlanan hekim popülasyonunun ve yetersiz genç hekim sayısının, dünya genelinde bir boşluk oluşturduğunu ve hekimlerin yüksek standartlara sahip ülkeleri tercih etmelerinin, küresel sağlık sistemlerinde dengesizlikler yaratabileceği uyarısında bulundu.

"Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip: "Pandemilere Karşı Birlikte Hareket Etmeliyiz"" haberi, 05 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip: "Pandemilere Karşı Birlikte Hareket Etmeliyiz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Ashok Philip: "Pandemilere Karşı Birlikte Hareket Etmeliyiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 08 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:55 Dünya yıldızı 33 yaşında futbolu bırakma kararı aldı
  2. 09:45 AK Parti'nin ikinci adamı 'Erdoğan-Özel' görüşmesinin bilinmeyenlerini anlattı
  3. 09:37 Metin Akpınar'ın bir kızı daha olduğu DNA testiyle kesinleşti
  4. 09:33 CHP lideri Özgür Özel, Fransa’daki Sol İttifak’ın seçim zaferini kutladı
  5. 09:24 Sevgi Sabancı: 22 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum Sabancı bünyesindeki tüm şirketlerde hakkım var
  6. 09:20 Çifte maaş yasayla güvence altına alınıyor
  7. 09:15 Erdoğan, ABD'de düzenlenecek NATO Zirvesi'ne katılacak
  8. 09:10 Yeni Şafak: Zenginlerden bir defaya mahsus aktif vergisi alınsın
  9. 09:04 Rezerv alandakiler karanlığa mahkûm
  10. 09:01 Özkan Uğur’suz 1 yıl! Cem Yılmaz sözleriyle ağladı!
  11. 09:00 İki sigara grubu daha zam yapıldı
  12. 08:57 Faruk Bildirici: ‘Bozkurt’ kurmacasına gazetecilik katkısı
  13. 08:47 Dacia Duster Temmuz 2024 fiyat listesi
  14. 08:43 Galatasaray'dan Rodrigo De Paul atağı ses getirecek
  15. 08:43 Kızılcık Şerbeti'nin Rüzgar'ı yeni diziyle ekranlara dönüyor
  16. 08:38 Ben kazancımı eve yatırıyorum demişti: İşte Cemal Can'ın İzmir'deki lüks evi
  17. 08:31 Gizlenen rakamlar ortaya çıktı: TÜİK'e göre doktor muayenesi 34 lira, kira 6 bin TL
  18. 08:27 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Afganlar giderse hayvancılık biter
  19. 08:22 13 yaşındaki Yağız, 'tarihin en iyi' ustasını 41 saniyede mat etti
  20. 08:18 Fiyatlar artıyor: Yüzde 25 sınırının kalkması piyasayı karıştırdı
Sağlık Haberleri