Saç nasıl uzar? Saç ne zaman kestirilmelidir? Saç ne zaman taranmalıdır? Saç neden kepeklenir?

Saç nasıl uzar? Saç ne zaman kestirilmelidir? Saç ne zaman taranmalıdır? Saç neden kepeklenir?

Saç nasıl uzar? Saç ne zaman kestirilmelidir... Protein barındıran gıdalar saçlarınızın uzamasında oldukça etkilidir.Saç uzaması ve bunu süresi genellikle kişiden kişiye değişse de sağlıklı,normal bir  saç ayda aşağı yukarı 1 veya 2 cm arası uzar.

Saç nasıl uzar?

Saç ,ne kadar sağlıklı besleniyor yediklerinize dikkat ediyorsanız o kadar hızlı ve sağlıklı uzar.Protein barındıran gıdalar saçlarınızın uzamasında oldukça etkilidir.Saç uzaması ve bunu süresi genellikle kişiden kişiye değişse de sağlıklı,normal bir  saç ayda aşağı yukarı 1 veya 2 cm arası uzar.Bu uzama sürecinde saçınızı yıpratmamaya özen gösterirseniz (boya,renk açma,fön,maşa gibi işlemler saçı yıpratır.) saçınız uçlardan kopmadan daha çabuk ve sağlıklı uzayacak sizde farkı daha kısa sürede göreceksiniz.Eğer sağlıklı beslendiğinizi düşünüyor fakat saçlarınız yine de uzamıyor ise biotin gibi vitamin takviyelerini kürler şeklinde kullanabilirsiniz.

Saç ne zaman kestirilmelidir?

Çokça yalnış bilinen bir gerçek de saçın kestirdikce uzadığının zannedilmesidir.Saçlarımız kökten uzar ve kendi yağı en iyi besleyici üründür.Fakat saçlarınıza çokça işlem uyguladığnız da ekstra bakım yapmıyor iseniz saçlar kurur ve uçları çatallaşır.Zaten saçların uç kısımları genellikle 'ölü' diye nitelendirdiğimiz bölgedir.Uçları fazla yıpranmadığı sürece nomal şartlarda saçlarınızı 6 ay veya yılda bir kestirmeniz yeterli olacaktır.Yıpranma fazla ise kişinin her 3ay da bir saçlarının uçlarından en az 3 4 cm kestirmesi gerekmektedir.

Saç ne zaman taranmalıdır?

Saçları genellikle sabah uyanınca ve gece yatmadan taramak hem saç da ki karışıklığı giderir hem de kafa derisinde ki kan dolaşımını hızlandırır.Duşta iken saç taramak saçınızı koparmanızı sağlayabileceğinden sağlıklı olan duş sonrası saçın fazla suyunu iyice alıp saç açmanızı kolaylaştıracak bir sprey sıkıp 2-3 dakika beklettikten sonra saçınızı taramanızdır. Bu aşamada saçınızın yapısına göre bir tarak kullanmanız oldukça önemlidir.

Eğer saçlarınız kıvırcık ise geniş ağızlı ve tahta olan taraklardan yardım alabilirsiniz.Kıvırcık saçlar sabah akşam tarandığında formunu kaybedeceğinden sadece duş sonrası taramanız yeterli olur.Gün içinde ise karışan saçlarınız için; elinizi tarak görevi görecek şekilde parmaklarınızı ayırarak saçlarınız arasından geçirdiğinizde sorun çözülecektir.

Düz ve dalgalı saçlar için kıvırcık saçlılara nazaran saç taramak daha kolaydır.Çoğu tarak işlerini görür fakat onlarında dikkat etmesi gereken şey saçlarının kalın,ince telli oluşu ve ve elektriklenmeye müsayit olup olmadığıdır.Eğer elektriklenmeye müsayit saçlara sahipseniz mutlaka tahta tarakları tercih etmelisiniz.

Saç neden kepeklenir?

Saç genelde egzama,stres,ergenlik dönemi,seboraid dermatit gib durumların geçirildiği dönemler de kepeklenir.Bir diğer unsur ise kafa derisinde ki kuruluktur. Aynı zamanda kişinin çok sık şampuan değiştirmesi kepek sorununu tetikler.Bunun yanı sıra saçların çok sıkı ve uzun süre toplu kalması da bu sorunu meydana getirir.Gözenekler hava alamadığı için dökülme ve kuruluk , kepek meydana gelir.Bol bol su içilmesi,saç dipleri ile çok fazla oynanmaması,nane gibi ferahlatıcı içerikte ürünlerin kafa derisine kullanımı kepek sorunu yaşayan kişiyi rahatlatacaktır.

 

"Saç nasıl uzar? Saç ne zaman kestirilmelidir? Saç ne zaman taranmalıdır? Saç neden kepeklenir?" haberi, 24 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 24 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Güzellik kategorisi altında bulunan Saç nasıl uzar? Saç ne zaman kestirilmelidir? Saç ne zaman taranmalıdır? Saç neden kepeklenir? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saç nasıl uzar? Saç ne zaman kestirilmelidir? Saç ne zaman taranmalıdır? Saç neden kepeklenir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Güzellik konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLGİLİ HABERLER
SON HABERLER
  1. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  2. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  3. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  4. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  5. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  6. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  7. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  8. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  9. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  10. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  11. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  12. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  13. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  14. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  15. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  16. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  17. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  18. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  19. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  20. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
Kadın Haberleri