Mitomani nasıl gelişir?
Mitomani nasıl gelişir? Narsistik kişilik bozukluğuTakıntı bozukluklarıBipolar bozukluklar
Mitomani nasıl gelişir?
Mitomani psikiyatrik hastalıklar sınıflandırmasında ayrı bir tanı olarak geçmemektedir. Ancak bazı hastalıkların bir bulgusu olabilmektedir.
Bu hastalıklar;
Bipolar bozukluklar
Dikkat eksikliği sendromu
Dürtü kontrol problemleri
Madde bağımlılığı
Sınırda kişilik
Narsistik kişilik bozukluğu
Takıntı bozuklukları
Mitomani hastaları üzerinde yapılan gözlemlerde bazılarında epilepsi veya EEG bozuklukları, geçirilmiş kafa travması ve aile içinde psikiyatrik hastaların olduğu gözlenmiştir. Mitomani genellikle kişilik gelişiminin en hızlı olduğu ergenlik çağlarında başlar. Tanı ise genellikle 21-22 yaşlarında konur. Mitomaninin kökeninde düşük öz benlik saygısı ve kendine güvensizlik yatar. Bu eksiklikleri kişi yalan söyleyerek doldurmaya çalışır. Çoğunluğunun çalkantılı aile yaşamlarının olduğu tespit edilmiştir. Mitomani hastalarında sahte benlik duygusu, gerçek benliği sahte benlikten korumak için idealizasyon, mükemmellik ve görkem yaratma mekanizmalarını kullanır. Mitomania hastalığının ileri evresi nevroz ve psikozdur.
Yeteri kadar ruhsal olgunluğa ulaşmamış biri hayatın zorlayıcı durumlarından kaçmak için mitoman haline dönüşebilmektedir.
"Mitomani nasıl gelişir?" haberi, 28 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın Sağlığı kategorisi altında bulunan Mitomani nasıl gelişir? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mitomani nasıl gelişir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın Sağlığı konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.