Mutlu yaşamanın 5 yolu!

Mutlu yaşamanın 5 yolu!

Mutlu yaşamanın 5 yolu! En önemlisi kendiniz olun.Kafanızı meşgul eden sizi sıkan ,yoran düşüncelerden uzak durmaya çalışın.Farklı bakış açılarına sahip kişilerle sohbet edin.Rutin edinin.

Nazik olun 

Başkalarına yardım etmek, nazik yaklaşımlarda, kibar davranışlarda bulunmak karşınızdaki insanın iyi hissetmesini sağlarken sizin için de pozitif duygular yaratacak. Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, 1 gün boyunca 5 değişik nezaket davranışında bulunan insanların mutluluk seviyelerinde önemli bir artış gözlemlenmiş. Normalde günlük hayatınızda yapmadığınız, kibar bir davranışta bulunun. Küçük ya da büyük hiç fark etmez. Birine kapıyı tutun, sevdiğiniz birine sebepsiz yere hediye alın… Nazik davranmak bedava, mutlu olmak da ödülü! 

İlişkilerinize kıymet verin vermediklerinizi gönderin

İlişkiler, mutluluğun en büyük sırrı! 80 yıl boyunca aynı kişilerin mutluluk seviyelerini takip eden ünlü Harvard araştırması, yapılan ölçümlerin sonunda en mutlu olan insanların iyi ilişkilere sahip olduklarını ortaya çıkardı. İşler ters gittiğinde; bir yere ait olduğumuz hissini verecek, size destek olacak birilerine sahip olduğumuzu bilmek paha biçilemez. Hayatımız boyunca kurduğumuz güçlü bağlar, hayatımızı anlamlı kılarak hayat boyu mutluluğa katkı sağlıyor. Her zaman sosyal çevrenize sevgiyle yaklaşın, ilişkilerinizi besleyip güzelleştirmeyi ihmal etmeyin. 

Kendinizle bağlantıya geçin

Kendinize dönün, bağlantı kurun. Bunu yapmanın en güzel yolu kendinize şu soruları sormak: Yaptığınızda sizi capcanlı ve heyecanlı hissettiren aktiviteler neler? En son ne zaman size iyi gelen aktiviteleri yapmak için vakit ayırdınız? Kendinize dönebilmek için ne yapmaya ihtiyacınız var? Belki uzun süredir almak istediğiniz bir kitabı almak için vakit ayırmanız gerekiyor. Belki de kendi düşüncelerinize, ihtiyaçlarınıza odaklanmak için tek başınıza sakin bir yürüyüşe çıkmak size iyi gelecek. İç sesinize kulak verin, kendinizi dinleyin. Unutmayın, yavaşlayıp kendinize odaklanmak en büyük hakkınız,sizden bir tane daha yok ve olmayacak. 

Güzellikleri görmeye odaklanın

Harika bir gün batımı, tatlı bir kuş sesi, çocuğunuzu uyurken seyretmek… İyi hissettiren, pozitif duygular yaratan, hayranlık hissi veren bu anları fark edip, odağınızı yönelterek mutluluğunuzu besleyebilirsiniz. Bunun zihnimize ve duygularımıza olan faydasını bilim de destekliyor: Beyninizin her zaman tehlike uyarıcıları için arayışta olan kısmını sessizleştirmiş ve böylece huzur, neşe gibi pozitif duygularınızı pekiştirmiş oluyorsunuz. Anları yakalayın, hayranlık hissi yaratan anların peşinde koşun. Onları hatırlayın.

Akış (Flow) hissi yaratan aktiviteler yapın

Anda kaybolduğunuz, acıktığınızı bile fark etmediğiniz, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız o anlar, işte onlar akışta olduğunuz, kıymetli zamanlar. Bu duyguyu size yaşatan aktivitelere vakit ayırın. Tabii bu aktiviteler bittiğinde de pozitif duygular yaşadığınızdan emin olmayı ihmal etmeyin. Örneğin; üst üste dizi izlediğinizde de zamanın içinde kaybolmuş hissedebilirsiniz ama dizi bittiğinde, bir şey üretmediğiniz için pozitif duygularınız artmayacaktır. Bunun yerine yaratıcılığınızı, üretkenliğinizi de kullandığınız, akış hissi yaratan aktiviteleri hayatınıza dahil etmeye çalışın. 

"Mutlu yaşamanın 5 yolu!" haberi, 28 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın Sağlığı kategorisi altında bulunan Mutlu yaşamanın 5 yolu! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mutlu yaşamanın 5 yolu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın Sağlığı konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLGİLİ HABERLER
SON HABERLER
  1. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
  2. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
  3. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  4. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  5. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
  6. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  7. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
  8. 13:03 Türkiye ve Irak Arasında İmzalanan 26 Anlaşma: Bağdat Ziyaretinin Önemli Sonuçları
  9. 13:00 ABD'de Ölü Bulunan Yağmur Taktaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
  10. 12:57 Tahinin Sağlıkta Yeni Kahramanı: Canan Karatay'ın Önerisiyle Keşfedilen Mucizevi Faydaları!
  11. 12:54 Sosyal Medyada Altın ve Parayla Dolu Oda Görüntüleri: "Oturduğum Yerde Haftalık Kazancım"
  12. 12:53 Bu Nadir Ürünün Fiyatı Rekor Kırdı: Tazesi 1500 Lira, Kurutulmuşu 10 Bin Liraya Satılıyor!
  13. 12:52 Evde Sirke Kullanarak Pirinci Karıncalardan Temizlemenin Kolay Yolu!
  14. 12:48 Bulaşık Makinenizin Ferah Kokması İçin Pratik Çözüm
  15. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  16. 12:41 Beklenen açıklama geldi! Restoran boykotuna ve fahiş fiyatlara ceza yolda mı?
  17. 12:40 Euro 2024'te Türk hakemler görev başında: İşte kadroda yer alan o isimler!
  18. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  19. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  20. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
Kadın Haberleri